Ståle kunne heller ikke skaffe FCK tiltrængt sejr

En konge vendte tilbage til Parken. Men den nyansatte FC København-træner Ståle Solbakken kunne ikke skaffe holdet den tiltrængte sejr i Superligaen, og det blev noget skuffende kun 1-1 mod FC Vestsjælland.

Solbakken fik ellers den bedst tænkelige start i sit comeback, da den nye FCK-angriber Fanendo Adi afsluttede et mønsterangreb og headede 1-0-målet ind efter blot otte minutter.

Målet var et godt eksempel på noget af det effektive kantspil, som har været savnet hos FCK i de fem foregående superligakampe.

På højrekanten kombinerede Christian Bolaños smart med Lars Jacobsen, som sendte et perfekt indlæg ind til Fanendo Adi. Den nigerianske boksangriber lignede i situationen en tro kopi af den tidligere FCK-topscorer Dame N'Doye.

FC Vestsjælland fik dog hurtigt mindet størstedelen af de 18.778 entusiastiske tilskuere i Parken om, hvorfor hjemmeholdet ligger under nedrykningsstregen uden en eneste sejr i denne sæson.

Skrøbeligheden hos FCK blev udstillet, da Johan Wiland droppede fælt på et langskud fra Rasmus Festersen, som jublende kunne se sit forsøg glide imellem hænderne på FCK-keeperen.

Solbakken rystede på hovedet, og så var det forfra for FCK-spillerne, der tilmed var heldige med, at udeholdets Thiago Pinto Borges brændte en friløber efter en halv time.

FC Vestsjælland stod godt defensivt, og især stopperen Jean Claude Bozga voldte værternes angribere problemer.

FCK satsede massivt fremad i anden halvleg med indskiftninger af Cesar Santin og Marvin Pourié, men sejrsmålet ville bare ikke komme trods store chancer til Rurik Gislason, Thomas Kristensen og Santin.

Det var tydeligt at se, at FCK ikke har vundet en superligakamp siden 15. april, hvor klubben reelt sikrede sig sidste sæsons mesterskab med en 3-2-sejr ude over FC Nordsjælland.

FCK sætter dermed en ny negativ klubrekord for antal kampe uden sejr. Nu lyder totalen på 12, hvoraf de seks er spillet i denne sæson.

Andreas talte for kongen: - Pulsen var høj