Stærk slutspurt giver Herning sejr i topopgør

I 45 minutter var topopgøret i AL-Bank Ligaen mellem Herning Blue Fox og Aalborg Pirates den ventede krig på kniven, men på en voldsom slutspurt og fire mål på seks minutter endte Herning med at vinde en klar sejr på 5-1 over nordjyderne.

Dermed ser herningenserne igen ud til at have tilrettelagt formkurven helt perfekt.

Todd Bjorkstrands mænd har gennem mange år udviklet en evne til at starte lidt sløvt og så blive bedre og bedre, som sæsonen skrider frem, og noget tyder på, at det går på samme måde i år.

Sejren over de nordjyske toprivaler var således Hernings 10. på stribe, og med blot tre kampe tilbage af grundspillet ser de forsvarende mestre skræmmende ud, inden de otte bedste klubber skal i gang med kvartfinalerne.

Det var ellers Aalborg, der bragte sig foran i første periode, men med opbakning fra mere end 3600 tilskuere omkring den midtjyske is, fik Herning udlignet efter den første pause.

I tredje periode fik publikum for alvor noget at juble over, da hjemmeholdet nærmest gik amok og afgjorde kampen med fire scoringer mellem det 45. og det 51. minut.

Rob Ricci scorede to gange, Thomas Boll og Anders Poulsen hver én, og nu har Aalborg fire point op til Herning på ligaens andenplads.

Samtidig holder Herning snor i førende Frederikshavn White Haks, der måtte have forlænget spilletid, før Rødovre Mighty Bulls var besejret 3-2 i Rødovre.

EfB Esbjerg fortsatte de stærke takter efter nytår ved at slå Copenhagen Hockey 7-2 i Esbjerg.

Kasper Gommesen var vestjydernes store profil med tre scoringer - bemærkelsesværdigt når man tager i betragtning, at han før kampen blot havde lavet to mål i hele sæsonen.