Sunderland nedbryder Chelseas fort

Chelseas stime med ni sejre i træk på hjemmebane med en score på 39-0 blev ødelagt af Sunderland.

Chelsea tabte for første gang i denne sæson hjemme på Stamford Bridge, da Premier Leagues tophold blev slået med 3-0 af Sunderland.

Med sejren - og de tre scoringer - satte Sunderland samtidig en stopper for en serie på ni kampe, hvor ingen modstandere har scoret på Chelseas hjemmebane.

Og det var på ingen måde ufortjent, at Sunderland i første halvlegs sidste minut scorede det første mål mod Chelsea efter syv måneder med uafbrudte clean sheets på Stamford Bridge.

Gæsterne havde haft flere tilbud til blandt andre Kieran Richardson, da Sunderlands forsvarsspiller Nedum Onuoha efter et ryk placerede bolden med et fladt skud uden for Chelsea-keeper Petr Cechs rækkevidde til 1-0.

Chelseas uprøvede midterforsvar, der var uden John Terry, blev umiddelbart efter pausen udspillet ved Sunderlands scoring til 2-0, hvor Asamoah Gyan blev spillet fri til en flot scoring.

Tre minutter før slutfløjt blev ydmygelsen af Chelsea næsten total, da hjemmeholdets Ashley Cole serverede bolden for Sunderlands Danny Welbeck, der opsnappede afleveringen, der var tiltænkt målmand Petr Cech, og øgede til 3-0.

Chelsea, der nåede at opbygge en målrekord på 39-0 i de foregående ni hjemmesejre, var uden tempo og formåede ikke at skabe spænding om udfaldet. Hverken Didier Drogba eller Nicolas Anelka gav prøver på deres vanlige farlighed.

Nederlaget til Chelsea er godt for spændingen i toppen af Premier League, hvor Arsenal er to point efter de regerende mestre. Afstanden til Manchester United på tredjepladsen er tre point