Suveræne Herning får stryg på isen i Rødovre

Herning måtte se sig slået af formstærke Rødovre. Foto: Scanpix/Tony Brøchner/arkiv

Tre sejre i træk blev afløst af et sjældent nederlag, da Herning var på besøg i Rødovre i Metal Ligaen.

Herning Blue Fox troner forsat ganske suverænt på førstepladsen i Metal Ligaen, selv om herningenserne søndag løb ind i et nederlag.

Det skete ude mod Rødovre Mighty Bulls, der tog oplagt imod og vandt opgøret 3-1.

Sejren sendte Rødovre på 84 point, hvilket rækker til tredjepladsen efter Aalborg Pirates.

Der var stillingskrig i det meste af første periode, indtil Sebastian Bergholt et halvt minut før tid bragte hjemmeholdet foran 1-0.

Anden periode bød ikke på scoringer, men de kom i tredje periode, der var næsten otte minutter gammel, da gæsterne fik reduceret i powerplay ved Christian Silfver.

Rødovre slog dog tilbage efter fire minutter, da Morten Andreasen bragte hjemmeholdet foran 2-1, inden Jonas Sass fem minutter før tid sikrede sejren.

Rungsted Seier Capital vandt hjemme 4-2 over Herlev Eagles fra den tunge ende af ligaen, mens Sønderjyske fortsatte en god stime med 3-2 i Frederikshavn. Det var sønderjydernes tredje sejr i træk.

I søndagens sene opgør hentede Esbjerg Energy tre vigtige point med en 3-1-udesejr over Aalborg Pirates.

Dermed ligger det fast, at Esbjerg er klar til slutspillet, mens Rungsted og Odense duellerer om den sidste plads i top-6 i sidste spillerunde på tirsdag.

Her skal Odense have besøg af Esbjerg, mens Rungsted tager imod Herning og går ind til opgøret med et points forspring til fynboerne i tabellen.

Kun de seks øverste hold er sikret billet kvartfinalerne. Nummer syv til ti skal spille om de to sidste pladser.