Suveræne Tyskland hjælper Tyrkiet mod EM

Tyskland sikrede reelt Tyrkiet en plads i playoff-runden om EM-billetter, da Tyskland besejrede Belgien 3-1.

Det tyrkiske fodboldlandshold kan passende sende en venlig tanke til det tyske landshold i den kommende tid.

Med en 3-1-sejr hjemme over Belgien sørgede Tyskland for, at Tyrkiet får plads i playoff-runden om pladserne ved EM-slutrunden næste år i Polen og Ukraine.

Sejren til Tyskland, som vandt samtlige 10 kampe i gruppe A, gjorde, at Tyrkiet med en 1-0-sejr hjemme over Aserbajdsjan passerede Belgien og tog andenpladsen i gruppen.

Mesut Özil bragte Tyskland foran efter en halv time af kampen i Düsseldorf, da han via underkanten af overliggeren hamrede bolden i mål med et flot langskud.

Tre minutter senere fordoblede angriberen André Schürrle føringen, da tyskerne leverede et flot kontraangreb.

Schürrle løftede smukt bolden over Simon Mignolet i Belgiens mål.

I anden halvleg scorede Mario Gómez til 3-0, før belgiernes Marroune Fellaini reducerede kort tid før slutfløjtet.

I gruppe F blev Grækenland klar til EM med en 2-1-sejr ude over Georgien, men grækerne måtte kæmpe hårdt for sejren.

Grækenland, der kunne nøjes med uafgjort for at sikre gruppesejren, var bagud 0-1, til der manglede cirka 10 minutter, men så slog gæsterne til med to mål.

Veteranen Angelos Charisteas scorede det sidste mål for grækerne.

Kroatien blev nummer to i gruppen efter en 2-0-sejr hjemme over Letland.