To straffespark giver Villa udesejr over Arsenal

Dommer Anthony Taylor er ikke nogen populær mand blandt Arsenals spillere og tilhængere efter lørdagens Premier League-opgør på Emirates Stadium, som gæsterne Aston Villa vandt 3-1.

Udeholdets to første mål blev nemlig begge scoret på straffespark af belgieren Christian Benteke, og selv om det første var svært at sætte en finger på, så var det andet og afgørende langt mere tvivlsomt dømt.

Det kunne i hvert fald godt se ud som om, at Laurent Koscielny tacklede Gabriel Agbonlahor helt reglementeret i situationen.

Og derfor blev Arsenals vrede over kendelsen ikke mindre, da Koscielny lidt senere blev vist ud efter at have fået endnu et gult kort og dermed gjorde arbejdet for et udlignende mål endnu mere vanskeligt.

Ikke desto mindre tilspillede hjemmeholdet sig faktisk til en kæmpechance mod slutningen, men målmand Brad Guzan fik lige præcis vippet Sanit Cazorlas afslutning op på trekantsammenføjningen.

I stedet var det Villa, der satte punktum for kampen, da Antonio Luna tre minutter før tid udnyttede en friløber.

Ingen af de tre danskere i de to klubber fik spilletid. Nicklas Bendtner er godt nok til rådighed for Arsenal, men hans form rækker lige nu ikke engang til en plads på bænken.

Aston Villa havde både Jores Okore og Nicklas Helenius blandt sine mulige indskiftere, men de beholdt begge træningstøjet på.

Okore fik ellers en gylden mulighed for at blive skiftet ind, da holdkammeraten og midterforsvareren Nathan Baker blev skadet efter få minutters spil.

Manager Paul Lambert valgte dog i stedet at sætte Ciaran Clark ind, og det kunne skyldes, at Okore på grund af en skade ikke har kunnet træne igennem i sæsonoptakten og derfor ikke har været helt klar.

I nogle af rundens øvrige kampe besejrede West Ham oprykkerne fra Cardiff med 2-0, mens Norwich og Everton spillede uafgjort 2-2 efter en underholdende anden halvleg med fire mål.

Endelig sikrede den nykårede landsholdsdebutant Rickie Lambert Southampton tre point, da han få minutter før tid scorede til slutresultatet 1-0 mod West Bromwich på straffespark.

Andreas talte for kongen: - Pulsen var høj