Topholdet Frederikshavn tilføjer Herning nyt nederlag

Frederikshavn markerede sig selv som tophold og slog Herning, der ligger i den tunge ende af Metal Ligaen.

Frederikshavn manifesterede mandag aften sin position i toppen af Metal Ligaen i ishockey med en sejr på 4-2 over Herning.

Dermed ligger Frederikshavn side om side med Sønderjyske på førstepladsen, men mesterholdet fra de seneste tre sæsoner, Sønderjyske, har dog spillet to kampe færre.

De to klubber har slået et stort hul til resten af holdene i ligaen. Ikke mindst Herning, der efter nederlaget forbliver på syvendepladsen med 17 point.

På hjemmebane var Frederikshavn i teten fra start og kom foran 1-0 ved Jacob Dahlström efter godt seks minutter.

Tre minutter før udløbet på første periode øgede Mathias Bau Hansen til 2-0. Ved begge scoringer udnyttede nordjyderne spil i overtal.

Kort efter reducerede Tomas Sinisalo for Herning, så perioden sluttede 2-1.

Der skulle dog kun gå 11 sekunder af anden periode, inden Frederikshavn igen var foran med to. Igen stod Mathias Bau Hansen bag målet, nu til 3-1.

Det lignede så småt en afgørelse, da Thomas Søndergaard i slutningen af anden periode øgede til 4-1, men syv minutter inde i tredje periode bragte Joachim Linnet en smule spænding ind i kampen med målet til 2-4.

Men nærmere kom midtjyderne ikke, og bronzevinderne fra sidste sæson kunne fejre endnu en sejr i ligaen.