Tumult og røde kort hjælper Chelsea til sjælden ligasejr

Arsenal fik to røde kort, og det udnyttede Chelsea til at vinde London-opgøret med 2-0.

For blot anden gang i denne sæson kan den forsvarende engelske mester, Chelsea, forlade en Premier League-kamp som vinder.

Hjemme på Stamford Bridge slog Chelsea lokalrivalerne fra Arsenal med 2-0, der sluttede kampen med blot ni spillere på banen efter to udvisninger.

Chelsea kan sende en tak til Arsenals iltre forsvarsspiller Gabriel Paulista for sejren. I overtiden af en målløs og chancefattig første halvleg lod Paulista sig provokere af Chelsea-angriberen Diego Costa og blev udvist.

Efter lidt tumult og flere konfrontationer mellem de to brasilianskfødte spillere virkede situationen til at være ovre med et gult kort til hver, men så trådte Paulista Diego Costa over foden, hvilket blev takseret til direkte rødt kort.

Udvisningen gjorde arbejdsbetingelserne væsentligt lettere for Chelsea, og udbyttet af overtallet kom allerede otte minutter inde i anden halvleg.

Her var forsvarsspilleren Kurt Zouma gået med frem på et frispark, og helt umarkeret kunne han stige til vejrs og heade bolden i mål bag Petr Cech i målmandens første optræden som Arsenal-spiller på sin gamle hjemmebane.

Hverken før eller efter den scoring var Arsenal for alvor tæt på at true Chelseas mål.

Gæsterne havde valgt at bringe lynhurtige Theo Walcott fra start i angrebet i stedet for mere stationære Olivier Giroud. Arsenal fik dog aldrig sat Walcott op i situationer, hvor englænderen kunne udnytte sin formidable fart.

Bedst som Arsenal skulle kaste flere folk frem for at fremtvinge en udligning, blev holdet yderligere handicappet af, at Santi Cazorla modtog sit andet gule kort efter 80 minutter.

Det gav Chelsea endnu mere plads på banen, og da kampen gik ind i overtiden, lukkede Eden Hazard endegyldigt opgøret, da hans afrettede skud gik i mål til 2-0.

Trods sejren har Chelsea fået en skidt start på titelforsvaret i Premier League. Chelsea står blot noteret for syv point efter seks kampe. Arsenal har ti point.