Tvis smadrer FCM og er tæt på EHF-finale

Team Tvis Holstebros kvinder står med mere end den ene ben i EHF Cup-finalen, efter at vestjyderne lørdag eftermiddag besejrede FCM Håndbold med 29-22 på udebane i den første semifinale af den europæiske turnering.

Den overraskende klare sejr blev grundlagt på et stærkt kontraspil, og da landsholdsmålvogter Sandra Toft havde godt fat i hjemmeholdets skytter, blev det en stor dag for hurtige Tvis-spillere som Kristina Kristiansen og Mette Gravholt.

Kæmpesejren kommer i en sæson, hvor FCM ellers har været imponerende stabile og smidt meget få point i den hjemlige liga. Midtjyderne har da også vundet begge indbyrdes opgør mod Tvis i grundspillet, men lørdag var rollerne byttet om.

I en håndevending var gæsterne foran 8-2 for øjnene af 2109 noget forbløffede tilskuere i Ikast-Brande Arena. Og da holdene gik til pausen med cifrene 10-19 på måltavlen, var der mest spænding om sejrens størrelse.

Tvis havde i anden halvleg en føring på 11 mål, men gik noget i stå i slutfasen, hvor FCM havde adskillige gode muligheder for at formindske Tvis-forspringet yderligere.

Men Sandra Toft leverede en stribe store redninger til stor frustration for hjemmeholdets spillere.

Et knebent FCM-nederlag kunne have givet håb til træner Helle Thomsens tropper inden returmødet næste lørdag i Gråkjær Arena, men at hente syv mål bliver noget af en opgave for Trine Troelsen, Lærke Møller og resten af det ellers stærkt besatte hold.