Tyrkisk storklub tager første stik i Europa League-tyvstart

Islam Slimani fejrer sin scoring til 1-0 mod Zenit i Europa League. Foto: Murad Sezer/Reuters

FC Københavns overmænd fra Zenit løb ind i et nederlag i det første af to opgør mod Fenerbahce.

Den tyrkiske storklub Fenerbahce spillede sig tirsdag aften et skridt nærmere ottendedelsfinalen i Europa League.

Hjemme mod russiske Zenit vandt Fenerbahce 1-0 i den første af to dueller mellem de to mandskaber.

Kampen var den eneste, der blev spillet tirsdag, mens de øvrige opgør i 16.-delsfinalerne spilles torsdag.

Det skyldes, at Galatasaray torsdag spiller hjemme mod Benfica. Fenerbahce og Galatasaray spiller begge i byen Istanbul og er ærkerivaler.

Zenit kom ind til kampen som gruppevinder, efter at holdet i gruppespillet blandt andet slog FC København ud.

Mod Fenerbahce var Zenit imidlertid på hælene i begyndelsen af opgøret.

Tyrkerne havde særligt succes med at angribe over højresiden, hvor veteranerne Mauricio Isla og Mathieu Valbuena huserede.

Sidstnævnte stod for det hjørnespark, der førte til 1-0-målet.

Franskmanden sendte bolden i feltet, og efter lidt tilfældigheder landede den for fødderne af Islam Slimani.

Angriberen, der er udlejet fra Leicester til Fenerbahce, sparkede tyrkerne foran med et fladt skud.

Føringen var logisk ud fra spil og chancer, men Zenit gik alligevel til pause med en bitter følelse.

Et minut før pausefløjt misbrugte den slovakiske landsholdsspiller Róbert Mak nemlig et straffespark. Det blev puffet på overliggeren af Fenerbahce-målmand Harun Tekin.

Udsigten til 1-0 var ingen katastrofe for nogen af de to hold.

De sidste 45 minutter ændrede da heller intet for Fenerbahce og Zenit, som mødes i Sankt Petersborg i næste uge.