Vanvittigt Newcastle-comeback mod Arsenal

Et veloplagt Arsenal-hold var foran 3-0 efter ti minutter, men en udvisning vækkede Newcastle efter pausen.

Der blev ikke fedtet med bolden, da Arsenal lørdag besøgte Newcastle i det nordøstlige England. Inden man nåede at blinke, smuttede Premier Leagues hurtigste spiller, Theo Walcott, igennem Newcastles forsvarskæde.

1-0 til Arsenal mens viseren pegede på 43 sekunder.

Kombinationerne flød i det velsmurte Arsenal-maskineri, og den hurtige føring fik ikke teknikerne fra London til at hvile på laurbærene. Nicklas Bendtner kunne fra bænken se holdkammeraterne udbygge føringen på mål af schweizeren Johan Djourou og hollænderen Robin van Persie.

3-0 og Newcastle med Peter Løvenkrands på holdet var skudt i sænk efter sølle 10 minutter. Troede man.

Endnu et mål inden pausen fra Robin van Persie gav et knæk til Bendtners håb om mere spilletid, mens man på tribunerne på St. James Park kunne få sig et sjældent syn. Skuffede Newcastle-fans begyndte at udvandre efter kun 26 minutters spil.

Men de skuffede fans får nok ikke pæne ord med på vejen af fra de mere trofaste Newcastle-fans, der blev på stadion for at støtte deres hold. En udvisning til Arsenals Abu Diaby efter 50 minutter satte gang i Newcastle, der pludselig var vågnet fra de døde.

Stadionlarmen steg et tak, da Joey Barton reducerede på straffe, og unge Leon Bests 4-2-reducering med et kvarter igen hævede Newcastles spil fra nul til 100.

Nordenglæderne lagde et massivt pres i kampens slutminutter. Endnu et straffesparksmål fra Joey Barton i 83. minut tændte ilden i øjnene på Newcastle-spillerne, og i det 88 minut skete det, ingen troede var muligt.

Et fremragende mål af den ivorianske midtbanespiller Cheik Ismael Tioté sendte de tilbageværende Newcastle-fans i ekstase.

Arsenal-spillerne kunne forlade banen med følelsen af at have tabt 4-4, og træner Arsene Wenger taber dermed et vigtigt skridt i bestræbelserne på at hente ind på førerholdet Manchester United.