Volleyherrer imponerer trods nederlag til Belgien

Et intenst opgør i Odense mellem Danmark og Belgien ved volleyball-EM faldt efter 111 minutter ud til belgiernes fordel, da de kunne sætte vigtige point på kontoen med en samlet sejr på 3-1 med sætcifrene 23-25, 25-23, 25-16, 28-26.

Begge hold var fyr og flamme fra kampens start, og startnervøsitet på begge sider betød, at de to mandskaber fulgtes ad helt frem til 6-6, hvor Belgien udnyttede en ustabil dansk periode og trak fra.

Men Danmark bed sig fast og vendte en udsigt til sætnederlag til en flot 25-23 sejr ved hjælp af høj holdmoral.

Belgierne var dog ikke længe om at slikke sårene, men kom bragende ud til andet sæt, hvor de hurtigt tog føringen. Igen viste danskerne imponerende mental styrke og halede ind på modstanderne.

Det fik følelserne uden på trøjerne på den belgiske side af nettet, og spillerne skældte ud på både hinanden og dommeren. I slutningen af sættet holdt de dog hovederne kolde til en 25-23 sejr.

Viljen til at kæmpe om hver enkelt bold har de danske spillere selv kaldt deres styrke og omtalt som "vikinge-genet".

Der har op til turneringen ikke været de store forventninger til det danske landshold, men efter fredagens imponerende præstation mod OL-bronzevinderne fra Italien lod det til, at spillerne for alvor var opsat på at få den første sejr ved EM i hus.

Belgiens største profiler, Bram Van den Dries og Frank Depestele, var konstante trusler mod det danske hold og trak et stort læs for belgierne, der sikrede sig tredje sæt 25-16 efter en komfortabel føring hele vejen.

I fjerde sæt kom Danmark bedste fra start, men spildominansen bølgede fra side til side, indtil belgierne efter ekstrapoint hev det sidste sæt hjem.

Søndag spiller Danmark sin sidste kamp i gruppen, og her er det Hviderusland, der skal matches. Hviderusserne kvalificerede sig overraskende til EM, men har gjort en god figur under slutrunden.

Blandt andet tog de et sæt fra de italienske puljefavoritter ved 3-1-nederlaget, da holdene mødtes lørdag eftermiddag.

Danskerne skal derfor finde deres bedste spil frem, hvis de skal få krammet på Hviderusland, der også går benhårdt efter pulje A's tredjeplads og billetten videre til mellemrunden i Aarhus.