Zimling og Svensson vinder i tysk sæsondebut

Det holdt afsindigt hårdt. Men stærkt kæmpende Mainz vandt hjemme med 3-2 over VfB Stuttgart i de to klubbers premierekamp i den nye sæson i Bundesligaen.

Mens William Kvist var helt væk fra Stuttgarts trup, var der to danskere i startopstillingen hos Mainz.

Niki Zimling blev taget ud et kvarter før tid. Bo Svensson spillede til gengæld hele kampen for hjemmeholdet, som især kan takke den veloplagte keeper Heinz Müller for tre point.

Müller kom flere gange i vejen for velkvalificerede forsøg fra Stuttgart, men leverede også et drop seks minutter før tid, som Martin Harnik scorede på og reducerede til 2-3 for Stuttgart.

Gæsterne pressede hårdt gennem det meste af anden halvleg - de scorede bare for lidt.

Hjemmeholdets Nicolai Müller blev til gengæld en helt med to scoringer - den første efter 14 minutter.

Da japaneren Shinji Okazaki bragte Mainz foran 2-1 med 25 minutter tilbage, sikrede han sig selv en drømmedebut for Mainz - og så gjorde han det mod sin gamle klub. Men hans scoring indledte også et massivt Stuttgart-raid mod Mainz-målet.

Angriberen Martin Harnik havde et par store chancer, som Müller pillede ned. Og ikke mindst Konstantin Rausch var farlig på et par frispark, som Heinz Müller måtte redde. Et forsøg, som de fleste havde set inde, klarede han tæt under mål.

Ikke engang da Nicolai Müller scorede sit andet mål i den anden ende til 3-1 efter en fornem aflevering fra den tidligere FCK'er Zdenek Pospech, rykkede det ved Stuttgarts pres.

Det gav altså Martin Harniks scoring til 2-3, men gæsterne måtte forlade Mainz med mundvige, som pegede nedad.

Mads Pedersen på podiet i Nysted

112

Mand afgået ved døden efter alvorlig ulykke

112

Mænd kørte væk fra brand: - Klart vores mistanke, at den er påsat

112

Claus Meyer lykkelig: Slår dørene op i "sin elskede by"

112

112

Danmarks dyreste lokum? Lokal toiletbygning vurderet til flere millioner

Formand går af: "Det sandede til i selvfedme og uforsonlighed"

Forsvarsminister: Danskerne skal kunne klare sig selv i tre dage i krisesituation