Annonce
Udland

Rapport: Kødforbruget skal halveres for at nå klimamål

Ifølge en ny rapport skal kødforbruget i 2030 være reduceret med 25 procent i forhold til i dag, hvis EU skal nå sine klimamål. I 2050 skal forbruget som minimum være halveret. Foto: Mads Nissen/arkiv/Ritzau Scanpix

Kødforbruget skal frem mod 2050 halveres, hvis udledningen af drivhusgasser skal gå i nul, viser rapport.

De røde bøffer skal sjældnere finde vej til middagsbordet, hvis EU skal opnå sine klimamål.

Det viser en rapport udarbejdet af den uafhængige organisation European Climate Foundation og energirådgivningsfirmaet Climact.

I 2030 skal kødforbruget være reduceret med 25 procent i forhold til i dag. Og i 2050 skal forbruget som minimum være halveret, vel at mærke uden at forbruget af mejeriprodukter stiger.

Rapporten beskriver, hvordan Europa skal agere, hvis udledningen af drivhusgasser skal gå i nul i 2050.

Den fastslår, at det er muligt at nå målet om, at udledningen af drivhusgasser i 2050 skal tilbage til et niveau, som træer, planter og havet kan optage.

Men det kræver øjeblikkelig handling på en række områder.

Det gælder blandt andet inden for sektorer som landbrug, transport og energi.

Og ifølge rapporten er det i alles interesse, at der bliver taget fat. For på lang sigt vil klimaforandringerne være langt dyrere for samfundet, end hvis der bliver investeret nu for at mindske dem.

En af de konkrete anbefalinger i rapporten er, at anvendelsen af kul skal udfases helt. I 2030 skal vind- og solenergi stå for mindst 50 procent af energiproduktionen.

Generelt skal EU's nuværende mål for 2030 være mere ambitiøse.

- De næste ti år er vitale, hvis Europa og verden skal undgå de værste konsekvenser af klimaforandringerne, konkluderer rapporten.

Selv om der er behov for store ændringer, ser det dog ikke helt sort ud. Det vurderer Julien Pestiaux, som er partner i Climact.

- I vores undersøgelse har det virkelig slået os, hvor opnåelige de nødvendige ændringer er. De fleste værktøjer, vi har brug for, er allerede tilgængelige på tværs af alle sektorer, siger Pestiaux.

EU-Kommissionen fremlægger i november sin langsigtede strategi for at reducere udledningen af drivhusgasser.

I den nye rapport er der en lang række konkrete anbefalinger og forslag, som kommissionen kan have in mente, når den udarbejder strategien.

  • Steak, Bøf, Rødt Kød
    Ifølge en ny rapport skal kødforbruget i 2030 være reduceret med 25 procent i forhold til i dag, hvis EU skal nå sine klimamål. I 2050 skal forbruget som minimum være halveret. Foto: Mads Nissen/arkiv/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Var engang landets største: Nu åbner de i gammel grisestald

Sport

Stort problem løst - NFH henter målvogter i Champions League-klub

Sport

Danmark slider sig videre ved EM med nervøs nulløsning

Udland

Flere dræbte under voldsom demonstration i Kenya

Lolland

Kø udenfor: 890 gæster indenfor på tre timer

Nakskov

Spektakulært syn: Kan ses og høres på lang afstand

Samfund

Har ikke gjort deres arbejde: - Jeg er meget bekymret for fremtiden

Lokal nyt

Danmarks grønneste strøm trækker investeringer til Lolland-Falster

Trafik

Flere problemer i travl tunnel: Men en enkelt opmuntring på vej

112

13-årigt offer i Korsør-sagen vil overvære domsafsigelsen

Lolland

Godt nyt om Knuthenborgs forsvundne dino

Sport

NFC henter ungt talent hjem fra Vejle

Lægehus lukker

"Katastrofe" og "fuldkommen vanvittigt:" Conny ked af chokerende lukning

Sport

Jens fra Nykøbing er ny superligatræner: Bliver chef for kæmpe stab

112

Politiet efterlyser: Har du set Bent?

Annonce
Annonce
Lægehus lukker

Lægehus lukker: 7.500 patienter skal have ny læge

Vejret

Nu lægger sommervarmen sig over Sydhavsøerne: Så varmt bliver det

Sport

Rolf Sørensen melder fra til Touren med hjerteproblemer

Politik

Minister efter ny aftale: Så meget stiger prisen på oksekød

Guldborgsund

Lukningstruet zoo er reddet

Sport

Spanien hjælper Danmark før Serbien-brag: Sådan går vi videre ved EM

Politik

Få overblikket: Her er hovedpunkterne i den grønne trepartsaftale