Annonce
Erhverv

AT VÆRE RUMMELIG ER EN DEL AF HARDIS HVERDAG

HR- og CSR-direktør Mette Marie Dragsdal står i spidsen for Hardis HR- og CSR-indsats. Foto: Hanne Gaard Guldager
Hardi i Nørre Alslev har bugnende ordrebøger, men sideløbende med travlheden er der også fokus på at være en arbejdsplads med plads til alle.

NØRRE ALSLEV: Der er travlt på Hardi i Nørre Alslev i øjeblikket. Virksomheden, der siden 1957 har produceret sprøjter til landbruget har bugnende ordrebøger, så der bliver løbet stærkt hos virksomhedens 700 medarbejdere, hvoraf de 430 arbejder i virksomhedens hovedsæde i Nørre Alslev.

- Vi har så mange ordrer, at vi kan producere det næste lange stykke tid. Vi har haft problemer med at få leveret materialer ligesom mange andre, men vi oplever, at det er blevet bedre. Og det er jo positivt, at der er nok at tage sig til, siger HR- og CSR-direktør Mette Marie Dragsdal fra Hardi.

Virksomheden fremstiller en række forskellige sprøjtemaskiner til verdensmarkedet, men har samtidig fokus på hele tiden at reducere mængden af sprøjtemidler, der bliver brugt i landbrugene.

Annonce

- Idet vi fremstiller sprøjtemaskiner, så har vi også et ansvar for at innovere, så vores produkter belaster miljøet mindst muligt. Det betyder, at vi hele tiden udvikler på vores produkter, så de bruger mindst muligt sprøjtemiddel og derved belaster miljøet mindst muligt. Vi arbejder også på at kunne genanvende det vand, som vi bruger, når vi tester sprøjterne. Igen for at mindske klima- og miljøbelastningen, siger hun.

De 430 medarbejdere tæller omkring 20 forskellige nationaliteter og mange forskellige faglige baggrunde, da der både er produktion, udvikling og administration på Herthadalvej i Nørre Alslev. Det gør også HR-opgaven mere spændende, fortæller Mette Marie Dragsdal.

Rummelig arbejdsplads

- Vi er en people care partner, og det betyder også, at vi gør meget ud af at være en rummelig arbejdsplads. Vi vil gerne kunne rumme, at vi har medarbejdere, der kan have brug for at arbejde på andre måder, enten i perioder eller permanent. Vi har medarbejdere i fleksjob, på praktikaftaler og i mange andre ordninger. Vi tager også gerne folk i virksomhedspraktikker, og det fører ofte til ansættelse bagefter, kan vi se, forklarer hun.

Det er en bevidst strategi fra Hardis side, at man gerne vil være kendt som en arbejdsplads, hvor der er plads til alle.

- Det er udtryk for et menneskesyn. At sådan vil vi gerne være som arbejdsgivere. Vi har meget loyal medarbejderstab, og der kan komme perioder i ens liv, hvor man har brug for at kunne arbejde på andre måder. Det vil vi gerne understøtte, så vi kan fastholde vores medarbejdere.

Annonce

Knud med brækket ben

Der er også systematiske omsorgssamtaler med sygemeldte medarbejdere, og det er Mette Marie Dragsdal, der mødes med alle medarbejderne.

- Jeg tager selv alle de samtaler, for det er en god måde at være i dialog med medarbejderne. Det er meget berigende, og det giver god indsigt. Der er nogen, der spørger, hvorfor vi mødes med Knud, som har brækket benet, men det handler jo både om at høre, hvordan det går med ham, og måske kan vi også henvise til nogen af de hjælpemuligheder, der er gennem vores sundhedssikring som for eksempel fysioterapi.

Sundhedssikring for alle medarbejdere og omsorgssamtaler er blot nogle af de tiltag, som Hardi taget i forhold til medarbejdernes velfærd. Selve sikkerhedsområdet er også i fokus, og i oktober samler Hardi for første gang alle medarbejdere til en stor sikkerhedsdag med workshops, dilemmaspil og forskellige sikkerhedsscenarier, som medarbejderne skal forholde sig til.

- Vi har over det seneste år reduceret antallet af arbejdsulykker med 70 procent. Vi arbejder med adfærden på arbejdspladsen. Vi registrerer uheld, og så har vi fokus på nær-ved-hændelser, hvor det kunne gå galt. Man skal som medarbejder kunne have en forventning om, at det er en sikker arbejdsplads at være på.

Annonce

Hjelme er ikke populære

Hun ved også godt, at det ikke er alle sikkerhedstiltag, medarbejderne synes lige godt om. For eksempel kravet om altid at gå med hjelm i produktionen.

- Det er ikke populært, at man skal have hjelm på. Men vi kunne se, at der var en relativt stor del af de skader medarbejderne pådrog sig, hvor folk slog hovedet, så det er simpelthen for at passe på folk, at vi kræver det.

Mette Marie Dragsdal har været på Hardi i knapt et år, og noget af det, som hun har lagt mærke til er, at der er mange interne rokeringer. Hvor medarbejdere skifter job internt og får nye opgaver, nye titler og nye positioner.

- Vi har en meget høj intern mobilitet, hvor folk bevæger sig rundt i virksomheden fra et job til et andet til et tredje. Jeg ser det som et sundhedstegn. Det siger jo noget om, at der tillid mellem leder og medarbejder, når man tør komme og sige, at man godt kunne tænke sig at rykke videre. Og vi vil jo langt hellere have, at en god medarbejder bliver her i en anden stilling, end at de forsvinder til en ny virksomhed. Det, synes jeg, er ret stærkt, slutter hun.

Man skal have hjelm på i produktionen på Hardi. Det er ikke lige populært hos alle, men det handler om sikkerheden hos medarbejderne, siger Mette Marie Dragsdahl, hr- og csr-direktør. Foto: Hanne Gaard Guldager
Annonce
112

Dømt i retten: Mænd skyldige i grov afpresning

Annonce
Annonce
112

Dømt i retten: Mænd skyldige i grov afpresning

Guldborgsund

Borgmester: - Det skuffer mig

112

120 bilister taget i at køre for stærkt

Lokal nyt

Regeringen dropper lokale vindmølleprojekter

Indland

Tilbagekalder pasta: risiko for metalstykker

Lolland

Strømafbrydelse på Sydlolland

Boligpriser

Grotesk forskel: 15 gange dyrere end Lolland

Sport

Belt Cup er på trapperne: NFC trak Superliga-klub

Guldborgsund

- Lige nu er vi i problemknuserfasen

112

Flere har henvendt sig om gaderøveri mod 79-årig

Sport

Lokal træner scorer nyt job i Superligaen

Lokal nyt

Folketinget øger andel af strengt beskyttet havnatur

Guldborgsund

Og det bliver bare ved og ved og ved ...

112

Emilie Mengs formodede morder bliver i arrest frivilligt

Annonce
Guldborgsund

Går videre med plan om sygehusfusion

Falster

Minister på afveje: Kom til at køre til Falster ved en fejl

112

37-årig kræves idømt fængsel på livstid for Mia-drab

112

Midterrabat i flammer: Snarrådige bilister slukkede brand

Guldborgsund

Billetterne rives væk til festival: Man skal være hurtig

Ugeavisen Lolland

Mange bliver på den lave rente - men bør måske skifte

Ugeavisen Guldborgsund

Så er det tid til Sommerbogen

112

37 taget i fartkontroller

Erhverv

Landmændene spejder stadig efter regn

Lokal iværksætter hædret

Prisvinderen Louise bør du kende

112

Brandvæsnet om tørken: Vi vurderer tingenes tilstand løbende

Rødbyhavn-bortførslen

Vendt tilbage til Frankrig: - Hendes mor har ikke levet i to dage

Rødbyhavn-bortførslen

Bortført 10-årig genforenet med familie

112

Var børn fastklemt? Mysterie om ulykke fortsætter

Indland

Nu kan du betale med store sedler i busserne

Lolland

Skoler kan være i problemer: - Det er stærkt bekymrende

112

Det kostede bilen: Tredje gang var ikke lykkens gang

Udland

Opfordrer USA til at offentliggøre UFO-beviser

Vejr

Sol så langt øjet rækker: Vi nærmer os årets første sommerdag

Femø

Skyhøje renter på leasing: - Kunne bruge pengene på skoler og ældrepleje

Annonce
Annonce
112

Vejtræ pløjet ned: Trafikuheld i høj fart

Ugeavisen Guldborgsund

Sommerhyggen er rykket ind i byen

Maribo

- Der gik ild i bilen, mens hun sad i den

Guldborgsund

Opsætning af skilt vil spærre trafikeret vej

Ugeavisen Lolland

Privathospital blev redningen for Aksels skulder

112

Kørte for stærkt, henvendte sig - og så blev han anholdt

Lolland

Deres bil indeholdt ulovlige stoffer og våben

112

- Han hørte et knald fra motoren - så begyndte det at ryge

112

Voldsomt trafikuheld i nat: Væltede ud over autoværnet

Falster

Jubel på Falster: Peter er Danmarks bedste lærling

Indland

Myndighed ser for stort brug af Novo Nordisks diabetesmedicin

112

Dukkede op hos politiet efter hittegods: Fik en sigtelse med hjem

Politik

Regeringen vil stoppe sprøjtemidler ved drikkevandsboringer