Annonce
Erhverv

AT VÆRE RUMMELIG ER EN DEL AF HARDIS HVERDAG

HR- og CSR-direktør Mette Marie Dragsdal står i spidsen for Hardis HR- og CSR-indsats. Foto: Hanne Gaard Guldager
Hardi i Nørre Alslev har bugnende ordrebøger, men sideløbende med travlheden er der også fokus på at være en arbejdsplads med plads til alle.

NØRRE ALSLEV: Der er travlt på Hardi i Nørre Alslev i øjeblikket. Virksomheden, der siden 1957 har produceret sprøjter til landbruget har bugnende ordrebøger, så der bliver løbet stærkt hos virksomhedens 700 medarbejdere, hvoraf de 430 arbejder i virksomhedens hovedsæde i Nørre Alslev.

- Vi har så mange ordrer, at vi kan producere det næste lange stykke tid. Vi har haft problemer med at få leveret materialer ligesom mange andre, men vi oplever, at det er blevet bedre. Og det er jo positivt, at der er nok at tage sig til, siger HR- og CSR-direktør Mette Marie Dragsdal fra Hardi.

Virksomheden fremstiller en række forskellige sprøjtemaskiner til verdensmarkedet, men har samtidig fokus på hele tiden at reducere mængden af sprøjtemidler, der bliver brugt i landbrugene.

Annonce

- Idet vi fremstiller sprøjtemaskiner, så har vi også et ansvar for at innovere, så vores produkter belaster miljøet mindst muligt. Det betyder, at vi hele tiden udvikler på vores produkter, så de bruger mindst muligt sprøjtemiddel og derved belaster miljøet mindst muligt. Vi arbejder også på at kunne genanvende det vand, som vi bruger, når vi tester sprøjterne. Igen for at mindske klima- og miljøbelastningen, siger hun.

De 430 medarbejdere tæller omkring 20 forskellige nationaliteter og mange forskellige faglige baggrunde, da der både er produktion, udvikling og administration på Herthadalvej i Nørre Alslev. Det gør også HR-opgaven mere spændende, fortæller Mette Marie Dragsdal.

Rummelig arbejdsplads

- Vi er en people care partner, og det betyder også, at vi gør meget ud af at være en rummelig arbejdsplads. Vi vil gerne kunne rumme, at vi har medarbejdere, der kan have brug for at arbejde på andre måder, enten i perioder eller permanent. Vi har medarbejdere i fleksjob, på praktikaftaler og i mange andre ordninger. Vi tager også gerne folk i virksomhedspraktikker, og det fører ofte til ansættelse bagefter, kan vi se, forklarer hun.

Det er en bevidst strategi fra Hardis side, at man gerne vil være kendt som en arbejdsplads, hvor der er plads til alle.

- Det er udtryk for et menneskesyn. At sådan vil vi gerne være som arbejdsgivere. Vi har meget loyal medarbejderstab, og der kan komme perioder i ens liv, hvor man har brug for at kunne arbejde på andre måder. Det vil vi gerne understøtte, så vi kan fastholde vores medarbejdere.

Annonce

Knud med brækket ben

Der er også systematiske omsorgssamtaler med sygemeldte medarbejdere, og det er Mette Marie Dragsdal, der mødes med alle medarbejderne.

- Jeg tager selv alle de samtaler, for det er en god måde at være i dialog med medarbejderne. Det er meget berigende, og det giver god indsigt. Der er nogen, der spørger, hvorfor vi mødes med Knud, som har brækket benet, men det handler jo både om at høre, hvordan det går med ham, og måske kan vi også henvise til nogen af de hjælpemuligheder, der er gennem vores sundhedssikring som for eksempel fysioterapi.

Sundhedssikring for alle medarbejdere og omsorgssamtaler er blot nogle af de tiltag, som Hardi taget i forhold til medarbejdernes velfærd. Selve sikkerhedsområdet er også i fokus, og i oktober samler Hardi for første gang alle medarbejdere til en stor sikkerhedsdag med workshops, dilemmaspil og forskellige sikkerhedsscenarier, som medarbejderne skal forholde sig til.

- Vi har over det seneste år reduceret antallet af arbejdsulykker med 70 procent. Vi arbejder med adfærden på arbejdspladsen. Vi registrerer uheld, og så har vi fokus på nær-ved-hændelser, hvor det kunne gå galt. Man skal som medarbejder kunne have en forventning om, at det er en sikker arbejdsplads at være på.

Annonce

Hjelme er ikke populære

Hun ved også godt, at det ikke er alle sikkerhedstiltag, medarbejderne synes lige godt om. For eksempel kravet om altid at gå med hjelm i produktionen.

- Det er ikke populært, at man skal have hjelm på. Men vi kunne se, at der var en relativt stor del af de skader medarbejderne pådrog sig, hvor folk slog hovedet, så det er simpelthen for at passe på folk, at vi kræver det.

Mette Marie Dragsdal har været på Hardi i knapt et år, og noget af det, som hun har lagt mærke til er, at der er mange interne rokeringer. Hvor medarbejdere skifter job internt og får nye opgaver, nye titler og nye positioner.

- Vi har en meget høj intern mobilitet, hvor folk bevæger sig rundt i virksomheden fra et job til et andet til et tredje. Jeg ser det som et sundhedstegn. Det siger jo noget om, at der tillid mellem leder og medarbejder, når man tør komme og sige, at man godt kunne tænke sig at rykke videre. Og vi vil jo langt hellere have, at en god medarbejder bliver her i en anden stilling, end at de forsvinder til en ny virksomhed. Det, synes jeg, er ret stærkt, slutter hun.

Man skal have hjelm på i produktionen på Hardi. Det er ikke lige populært hos alle, men det handler om sikkerheden hos medarbejderne, siger Mette Marie Dragsdahl, hr- og csr-direktør. Foto: Hanne Gaard Guldager
Annonce
Guldborgsund

NYT PARTI MARKERER SIG: VIL HAVE EKSTRA FRIDAG I GULDBORGSUND

Annonce
Annonce
Guldborgsund

NYT PARTI MARKERER SIG: VIL HAVE EKSTRA FRIDAG I GULDBORGSUND

Guldborgsund

- JEG VAR HELT NEDE FOR BARE TO DAGE SIDEN

Lolland-Falster

KIG OP: I AFTEN KL. 20.49 SKER DET

Lolland

SKETE UVENTET: SØREN OG ULLAS OMFATTENDE EVENTYR

Guldborgsund

- JEG MÅTTE HELT TIL NYKØBING FOR AT FÅ NOGET ORDENTLIGT MORGENBRØD

Guldborgsund

HISTORISK BØDE: FOR FØRSTE GANG LYKKEDES DET

Sport

FØRSTE NEDERLAG EFTER TRÆNERURO

Indland

BRO LUKKER FLERE GANGE FOR TRAFIK

Guldborgsund

MILLIARDÆR HAR KØBT LOKALT LANDBRUG

Sport

OPFORDRING FRA NFH-TRÆNER: - KOM OG HJÆLP OS

Nordfalster

VREDE OVER FOTOFORBUD: - DER SKAL NOK KOMME BILLEDER ALLIGEVEL

112

ALARMEN GIK I VASKERI: DET VAR DER SKET

TRAFIK

TOGKAOS PÅ SYDSJÆLLAND

Guldborgsund

HER ÅBNER NYT TILBUD TIL BØRN MED SÆRLIGE UDFORDRINGER

112

ALARMEREDE BRANDVÆSNET: VOLDSOM RØG FRA SKORSTEN

Indland

NU BJÆRGES MYSTISK OBJEKT

Annonce
Sport

INGEN LØN: - DET ER EN MÆRKELIG SITUATION

112

FULD OG FARLIG KVINDE DRØNER IND I BILER

Politik

MINKSAGEN: ANNULLERER ADVARSEL TIL DEPARTEMENTSCHEF

112

POLITI PÅ KONTROL: SÅ MANGE GRAM GEMTE HAN

Sport

OVERVÆLDENDE INTERESSE: LÆKKERBISKEN MED STORE STJERNER

lolland

Sukkereventyret på Lolland og Falster

Ugeavisen Guldborgsund

NY KOSMETISK BEHANDLER I BYEN

Kultur

DE ER IKKE I TVIVL: NU RYGER HUN UD

Skolelukning

KLAGER OVER KOMMUNEN

112

FORSØGTE AT SMUGLE SIG IND: NU ER HAN DØMT

112

SUSTE AFSTED PÅ MOTORVEJ: SÅ HURTIGT BLEV DER KØRT

112

VOLDSOMT SAMMENSTØD: TORPEDEREDE SKILTEVOGN

112

TOG TAXA FRA RØDBY: 14 MÆND DØMT I KÆMPE KOKAIN-SAG

Guldborgsund

SKOLEN I KOVENDING: VIL SE PÅ SAGEN IGEN

Indland

SÅ MANGE VIL HAVE NY VARMECHECK

Indland

VÆR OPMÆRKSOM: KAN GIVE ALVORLIG FORGIFTNING!

Politik

GØR FÆRGERNE BILLIGERE: FORMAND KLAR TIL FORHANDLING

Politik

DET VED VI OM FINANSLOVS-FORSLAG

112

BLEV STOPPET MED DESIGNERMØBLER: NU ER DE LØSLADT IGEN

Sport

NYT BOKSEBRAG PÅ DØLLE: KÆMPER OM TITLEN

Annonce
Annonce
112

HASH I FLÆSKESTEG: SÅ MEGET NARKO FANDT TOLDERNE

Ugeavisen Guldborgsund

Før der skal stemmes er der rundvisning i arenaen

Lolland

- DER KAN IKKE VÆRE PLADS TIL TO KØBMÆND HERUDE

Indland

VARSLER STRAMT FINANSLOVSFORSLAG FRA REGERINGEN

lolland

PETRI SPILLER PÅSKEN IND

112

REJSTE ULOVLIGT IND: NU SKAL HAN FOR RETTEN

Lolland

ENDNU EN TOPCHEF FIK ET GYLDENT HÅNDTRYK

Lolland

HER SKAL LØVERNE BO: BYGGER KÆMPE LØVEANLÆG

Lolland

TALLENE AFSLØRER: DET KAN DU FÅ FOR DE FYREDE CHEFERS FRATRÆDELSER

112

BRANDFOLK DRØNEDE TIL KYSTEN: KÆMPE TRANSFORMATORSKAB BRÆNDTE

Sport

FODBOLDKARRIEREN ER FORBI FOR TYSK FODBOLDSTJERNE

Sport

NFH PRYGLER KØBENHAVN I MÅLFEST

Lokal nyt

NY ADVARSEL: SPIS IKKE DETTE SLIK

Indland

BAKKER OP OM SKROTTET VURDERING: SKABER UNØDIGT PRES