Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

Eliteløber: - Det er stort og alle kan glæde sig til dagen!

Samuel Gerner Ulriques på vej mod målet på Amalien Slotsplads og førstepladsen på 10 kilometer strækningen ved sidste års Royal Run i København. Her var der flere end 40.000 deltagere. FOTO: Per Alex Christensen
Samuel Gerner Ulriques er fra Lolland og sidste år vandt han 10 kilometeren for eliteløbere ved Royal Run i København.

NYSTED SKOV/KØBENHAVN: Der er langt fra Nysted Skov med åbne vidder og til Amalienborg Slotsplads i det indre København. Ikke mindst hvad angår omgivelserne, men selvfølgelig også kilometermæssigt.

Netop det med kilometer kender Samuel Gerne Ulriques en hel del til. Han er nemlig lang- og mellemdistanceløber - og faktisk rigtig god til det. Så god, at han sidste år ved Royal Run var den hurtigste til at komme over målstregen på Amalienborg Slotsplads på "Kongeetappen", nemlig 10 kilometer strækningen. Det skete med en tid på en tid på 30.06 minutter - for øjnene af tusindevis af tilskuere og endnu flere foran tv-skærmene rundt omkring i landet.

Og for så lige at forklare hvorfor Nysted Skov er bragt på banen, så skyldes det, at 27-årige Samuel Gerner Ulriques er vokset op helt derude på "plutten", har gået i Nysted Skole til og med 10. klasse og senere på Katedralskolen i Nykøbing.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han og lillebror Zelalem kom til Lolland fra Etiopien tilbage i sommeren 2004 som adoptivbørn hos Peter Ulriques og Birgit Gerner Ulriques.

Nu har Royal Run jo først og fremmest som formål at få flest danskere ud at bevæge sig i form af løb eller gang, ligesom det populære arrangement skal give inspiration og motivere så mange som muligt at hoppe i løbeskoene - uanset om man er begynder, erfaren motionist eller eliteatlet.

Langt de fleste af deltagerne vil naturligvis også i år tilhøre de to første grupper, der mere eller mindre hygger sig ude på ruten og samtidig får lidt motion ud af dagen. Sådan vil det også være i år i samtlige fem startbyer - Aabenraa, Nyborg, Herning, København eller hos os i Nykøbing.

Men eliteløberne er også en vigtig bestanddel af løbet, de er med til at gøre Royal Run dagen endnu mere farverig og underholdende for de mange tilskuere.

- Det fedeste og sjoveste

- Royal Run er simpelthen noget af det fedeste og sjoveste at deltage i, også som eliteløber. Ikke mindst på grund af de mange feststemte mennesker og den gode energi alle har, uanset om de går, løber eller kigger på. Man mærker i den grad tilskuernes flotte opbakning på hele ruten,  lyder det fra Samuel, der selvfølgelig også har fået med, at det kommende Royal Run i Nykøbing nærmest blev udsolgt på rekordtid.

- Jeg synes det er fantastisk flot, at Nykøbing og Guldborgsund Kommune har fået tildelt løbet i år. Det er stort. Alle kan glæde sig til dagen. Jeg kunne virkelig godt have tænkt mig  at være blandt deltagerne i Nykøbing, men jeg har jo en førsteplads fra 2022 at forsvare her i København, og så ser mine sponsorer gerne, at de bliver brandet her i hovedstaden. Og i forvejen kan jeg ikke nå at løbe både i Nykøbing og København, forklarer Samuel,  hvis store talent for at løbe stærkt allerede blev opdaget i tiden på Nysted Skole.

- Her var det vores idrætslærer Peter Filbert, der introducerede mig for løb og hvordan man kunne træne sig op. Vi deltog også i løb sammen, erindrer Samuel.

I 2011 deltog han som 16-årig i Copenhagen Marathon, hvor han sluttede som en af de allerbedste i sin aldersklasse.

Herefter mistede Samuel lysten til løb. Han fik andre interesser, som mange unge gør, når de begynder i gymnasiet eller lignende.

Da han så nogle år efter kom til militæret begyndte han at styrketræne, og langsomt fik han lysten til at løbe igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Løber 80 til 100 kilometer om ugen

Det er mest 10 kilometer strækningen og halvmarathon distancen på 21 kilometer, der har Samuel største interesse.

- Jeg løber omkring 80 til 110 kilometer om ugen. Skulle jeg løbe en helmarathon på eliteniveau ville det kræve minimum 130 kilometer på landevejene om ugen. Det har jeg ikke den nødvendige tid eller lyst til.

Og det forstår man godt for Samuel, der i København bor sammen med kæresten Sofie fra Næstved, læser til fødevareingeniør på Frederiksberg Campus - en afdeling under KU Science. En uddannelse, der tager i alt fem og et halvt år.

- Udover det har jeg også et studiejob, der skal passes, understreger han. Her arbejder jeg med kvalitetskontrol.

Studiejobbet gør, at han snart stopper som sælger i Marathon Sport-forretningens to afdelinger på henholdsvis Åboulevard og Østerbrogade, hvor han har delt ud af sin store viden om og erfaringer med de mange forskellige løbesko, der findes på markedet.

Men nu glæder han sig til 2. pinsedag og årets udgave af Royal Rund - ligesom tusindevis af andre over hele landet og ikke mindst i Nykøbing.

  • Samuel Gerner Ulriques på vej mod målet på Amalien Slotsplads og førstepladsen på 10 kilometer strækningen ved sidste års Royal Run i København. Her var der flere end 40.000 deltagere. FOTO: Per Alex Christensen
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Renoveres for knap 10 millioner kroner

112

Anklager: Derfor var det drabsforsøg

112

En, to, mange problemer: Påvirket mand mister bilen

Lokal nyt

Skifter ud i toppen

Sport

Michael Damgaard fravalgt til landsholdet

Lolland

Bruger det samme som 260.000 husstande: Monster-strømslugere på vej til Nakskov

Vejret

Rolf forventes at lægge sig inden weekend med roligt vejr

Guldborgsund

Unge iværksættere fra Falster slog rekord i Løvens Hule

Vejret

Stormen har haft godt fat i Lolland-Falster i nat

112

Hurtig indsats: Bilbrand slukket før brandvæsnet nåede frem

Guldborgsund

Først var skolen gammel og autoritær - så kom der gang i festen

Sport

NFC vender 0-2 til uafgjort i næstsidste testkamp

Sport

NFC-talent fik første startplads på landsholdet i dansk sejr

Lolland

Ny ejer vil realisere kæmpe ferieby på Lolland

Lolland

Lokal forfatter nomineret til fornem pris

Indland

Randers Kommune kræver knap 120 millioner fra Nordic Waste

Ugeavisen Guldborgsund

Gode råd til at købe en sund hvalp

Annonce
Annonce
112

271 taget i fartkontroller

Vejret

DMI udsender varsel: Færgeafgange aflyst

Indland

Medicin kan sætte turbo på nedbrydelsen af PFAS i kroppen

Vejret

Voldsomt vejr på vej: Orkanstød rammer om under 24 timer

Lokal nyt

Lægemangel: Det står værst til i vores region

Indland

Første gang i over et årti faldt salget

Sport

Ærlig Cecilie Greve: - Det resultat kan vi godt leve med