Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

Tik, tak - tik, tak... 90 år er gået

- Jeg er selv meget glad for mit hybrid-ur T-Touch Connect Solar Jungfraubahn fra Tissot, fortæller urmager Flemming Hansen. FOTO: Katrine Sabroe Christensen.
Torsdag 8. juni sættes prikken over i'et i Emil Hansen & Søns' store jubilæumsuge.

NYKØBING: 90 år... det er jo ingen alder, når man holder sig godt. Er det ikke det man siger? Ikke desto mindre er det en stolt urmager Flemming Hansen fra ure- og smykkeforretningen Emil Hansen & Søn, der som tredje generation kan fejre forretningens 90 års jubilæum i denne uge.

I 1933 åbnede urmager og farfar Emil Hansen en lille forretning, og efter noget tid blev også urmager, optiker og far Karl Hansen en del af foretagendet. I 1999 blev det tid til, at tredje generation trådte ind i firmaet i form af Flemming Malmberg Hansen, der havde uddannet sig som urmager i København. I 2000 flyttede forretningen fra Langgade 8 til sin nuværende placering i Jernbanegade, og sortimentet blev udvidet med smykker. Forretningen er løbende blevet moderniseret, og i dag fremstår den med shop-in-shops fra de kendte kvalitetsmærker - både inden for smykker og ure, og dertil hører webshoppen på emilhansen.com.

- Det er klart med en følelse af ærefrygt, at jeg sidder her i dag og kan fejre forretningens 90 år. Det er ikke i mange brancher, det lader sig gøre længere. Jo måske inden for landbruget, hvor gården går i arv. Her er det så en ur-forretning, der løbende har udviklet sig igennem 90 år - båret af min farfar, far og nu mig selv. Det er en livsstil at drive en forretning som denne. I gamle dage var der mange urmagerforretninger i byen, og der blev uddannet mange nye urmagere. Der er vi ikke i dag. Nu bliver der uddannet 10-15 hvert år på urmagerskolen i Ringsted. Til gengæld er det et fag uden arbejdsløshed, fortæller urmager Flemming Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det gamle håndværk

Udviklingen på urmarkedet har igennem tiden været hæsblæsende. I dag kan du få smartwatches fyldt med den nyeste innovative teknologi, mens der stadig udvikles mekaniske ure i ur-mekkaet Schweiz med dyb respekt for det gamle håndværk.

- Jeg er selv meget glad for mit hybrid-ur T-Touch Connect Solar Jungfraubahn fra Tissot. Det kan forbindes til en smartphone, og er et specielt ur lanceret i Schweiz for at fejre firmaets samarbejdspartner Jungfrau Railways, der opererer tog- og liftdrift omkring Jungfrau-bjerget. Uret er produceret i begrænset antal, og har indtil nu kun været solgt på det schweiziske marked. Men nu har vi fået eneforhandling af det, som den eneste forhandler i Skandinavien. Det er jeg meget beæret over, lyder det fra urmageren.

- Det er klart, at det mekaniske ur har en særlig plads i mit hjerte. Der er da også en tendens til, at kunderne ved større betydningsfulde gaver til for eksempel bryllup, 18 års fødselsdag, studentereksamen eller andet vælger et mekanisk ur. Det kan repareres om 50 år, det kan det digitale ikke. Til et Schwitzer-ur kan vi altid skaffe reservedele. Der var engang, at alle fik et lod-ur eller skibs-ur i bryllupsgave - den tid er forbi, smiler han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Smykker med ombord

For omkring 18 år siden flyttede der smykker ind i urmagerforretningen, og det er nu en naturlig del af forretningen - også med shop-in-shops.

- Vi har samme brancheforening, så det var helt naturligt at gå den vej også. Det har været en fantastisk rejse. I dag har vi særligt udvalgte mærker med et dybt udvalg, og et godt basis udvalg af guld og diamanter.

Han erkender også, at det er en branche, hvor man skal være omstillingsparat, og nogle gange skal der findes løsninger ved at tænke ud af boksen.

- Corona lærte os, at vi hele tiden må udvikle os, og ikke tage noget for givet. Jeg glemmer aldrig, hvordan vi blev væltet bagover efter, at landet genåbnede. Hundredevis skulle have skiftet batteriet i deres ur. Der havde vi været savnet, det var tydeligt at mærke, tilføjer han.

Flemming har klart en vision om, at han nupper forretningens 100 års jubilæum med også, og om en af hans to sønner stiger ombord er endnu uvist, da de ikke er så store endnu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jubilæumsugen

Hele uge 23 giver forretningen 20 procent på alt i butikken (ikke i forvejen nedsatte varer, gavekort og værkstedsarbejde), og derudover er der 30 procent rabat at hente på alle ure fra Jaguar, Festina, Lotus og Lacoste. Halv pris gives der på udvalgte Bering ringe og ure, og der er en give away med fra Sif Jakobs, hvis du køber et smykke herfra. Og sørme om ikke forretningen har fået mulighed for at sælge 10 eksemplarer af et limited edition Jaguar Connected til halv pris.

På selve dagen sender Radio SydhavsØerne live fra klokken 12 til 14, og 2010 Vin & Velsmag serverer smagsprøver fra klokken 12 til 16, og så vil der være besøg fra leverandører hele dagen.

Slutteligt kommer designer og stifter Mads Ziegler og fremviser unika-ringe med mulighed for køb.

Men løjerne slutter ikke her. Forretningens store jubilæumskonkurrence kører året ud med månedspræmier. Tilmeld dig i butikken eller på hjemmesiden. Der er præmier for over 50.000 kroner på højkant.

  • - Jeg er selv meget glad for mit hybrid-ur T-Touch Connect Solar Jungfraubahn fra Tissot, fortæller urmager Flemming Hansen. FOTO: Katrine Sabroe Christensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Han har udviklet butikker i mange år: Nu skaber han selv fremtidens butik

Lokal nyt

Halv milliard på vej: Lokale boligejere foran økonomisk indsprøjtning

Lokal nyt

Langt fremme på landsplan: Så ofte flyver lægehelikopteren til Sydhavsøerne

Sport

Emma fra Lolland ror sig direkte i finalen ved EM

Guldborgsund

Stolt revydirektør: - Jeg tænker, at den er hjemme

Politik

Bøllebank til de andre borgmestre! Sikrede sig Folkemøde-hattrick

Guldborgsund

Kæmpe kendis-træf før stor premiereaften

Sport

Sådan starter de lokale talenter ved cykelløb i Nakskov og Nysted

Sport

Cykelfest i weekenden - Stor DM-generalprøve i Nakskov og Nysted

Samfund

Alarmselskaber opkrævede ulovlige gebyrer

Guldborgsund

Igen, igen, igen: Indsætter togbusser

112

Bedste ven til 33-årig tiltalt kendte 13-årig pige, der blev bortført

Guldborgsund

René Christensen i cykel-uheld på Folkemødet

Guldborgsund

Ændrer i sidste øjeblik: "Jeg har fået en god ide"

Indland

Hidtil usete gps-forstyrrelser blev registreret på Bornholm i maj

Annonce
Annonce
Nykøbing

Hund fik antændt komfur: Brand i lejlighed i Nykøbing

112

Kvinde fra Rødby knaldet på massageklinik

Lolland-Falster

"Jeg bliver gal over at se, hvor få penge der afsættes"

112

Kraftig røg fra hus: Dyr reddet levende ud

Lolland

En streg i regningen: Lang næse til Langø

Sport

Styrker målmandsteam med ung keeper fra GOG

Lokal nyt

Sænker lokale elpriser igen: Så meget er de faldet siden energikrisen