VORDINGBORG: I starten af oktober blev der afholdt DM i Slagterhåndværk 2023/24. Her skulle slagtere fra hele landet dyste om at få deres produkter videre i konkurrencen om "Danmarks Bedste".
Her skulle der dystes i kategorierne: Spegepølse i kunsttarm, spegepølse i naturtarm, leverpostej, frikadelle og grillpølse. Alle gode og gedigne produkter i enhver slagterforretning.
Til at vurdere de knap 400 tilmeldte produkter var otte nøje udvalgte dommere inden for slagterfaget. De skulle i løbet af dagen se, lugte og smage på de indsendte produkter. Efter en spændende dag fyldt med lækre og innovative produkter, kunne dommerne til sidst udpege i alt 25 vinderprodukter fordelt ud på de fem produktkategorier. Disse 25 produkter skal hernæst dyste ved finalen på Foodexpo 2024.
Ved første runde kunne produkterne modtage bronze, sølv eller guld – eller falde uden for medaljerækken. Alle produkter med guldmedaljer var med i opløbet om en finaleplads, men der var kun plads til fem produkter. Et produkt kan altså godt have fået en guldmedalje uden at være kvalificeret til finalen.
Den lokale slagter Zangenberg var på banen med forskellige produkter og høstede blandt andet flere guldmedaljer - heriblandt for sin leverpostej med bacon og leverpostej med krydderurter, der begge vandt guld og blev udtaget og gik derved videre til konkurrencen til marts ved Foodexpo 2024 .