Annonce
Ugeavisen Lolland

JJ Paulo bliver hovednavn på Nærvær

JJ Paulo bliver hovednavnet - en musiker, der får alle til at danse. Pressefoto.
Den 22. september afholdes festivalen ved stationen i Nakskov i samarbejde mellem Den Gyldne Banan, Lolland Ungeråd, Lolland Musikskole, Headspace og Iværksætter Lolland.

NAKSKOV: Nærvær festivalen kommer i år til Nakskov, hvor man gratis kan komme til at opleve en masse spændende bands optræde.

JJ Paulo bliver hovednavnet og laver både en talk kl. 15 og en optræden omkring klokken18. Planerne kan dog ændre sig, da programmet ikke er helt færdigt.

Arrangørerne skriver om JJ Paulo:

Artiklen fortsætter efter annoncen

JJ Paulo er afrikansk og midtjysk – og hans musikalske udtryk og showmanship på scenen er af så høj international kvalitet, at den anerkendte BBC RADIO vært Raffaella Coleman udtrykte:

“JJ, you are an absolute star and when you blow up don’t forget about us”.

JJ Paulo er født i Tanzania, hvor musik og dans ofte er et kollektivt anliggende og hvor alle deltager. Sådan er det også til JJ Paulos koncerter. Her leveres afrikanske rytmer med selvtillid, charme, humor og ikke mindst utrættelige energi, som resulterer i smil, grin og ild i fødderne hos publikum. At være til en af JJ Paulos koncerter er som at få et kys af afrikansk kultur - en kultur Paulo ønsker at sprede i hele verden. Paulo har netop selvudgivet sin tredje ep ”JORAM”, som er blevet modtaget med et væld af roser fra blandt andet BBC Radio, MTV Africa og KEXP.

I Danmark er JJ Paulo gået fra at være en upcoming musiker til at blive en etableret musiker. Vejen hertil gik via et udsolgt Lille Vega i 2021, samt koncerter på Roskilde festival 2022, Go' morgen Danmark og en optræden til FIFAe nationscup finalen i Bella Arena. Højdepunktet kom dog i efteråret 2022 hvor JJ Paulo på egen hånd formåede at fylde Store Vega.

2023 bliver året hvor Paulo begynder sin lange rejse mod et internationalt gennembrud. Han har allerede fået international anerkendelse for sin musik i form af et interview og optræden på det Seattle baserede KEXP (2.3 mil youtube subscribers). Derudover er han blevet interviewet og spillet på BBC RADIO ad flere omgange og D.20. januar er Paulo booket til at spille ved Eurosonic festival (europas største branche festival). Afrikansk musik nyder en enorm popularitet i hele verden og det er kun et spørgsmål om tid før JJ Paulo gør det samme.

Fuldt program i år

Først var der kun annonceret Mini Nærvær, men med støtte fra Lolland Kommune på 80.000 kr samt fra Tuborg Fondet og sponsorer kan Nærvær som man oplevede en fuld festival ved Godsbanen og Blegen 4 i Nakskov.

- Nærvær Festival blev sidste år afholdt i Maj, men i år afholdes det i September, da der opstod en mulighed for at lave et samarbejde med P3-missionen, der turnerer landet for at finde ud af, hvad der gør unge glade og fordi ankomsten af scenecyklen - før omtalt her i avisen - medfører, at der kan laves mere Nærvær med færre ressourcer, fortæller Mathias Kjeldgaard, der er medarrangør af festivalen og formand for Den Gyldne Banan.

- Jeg er glad for at se, at Nærvær Festival kan vende tilbage i sin fulde form takket være støtte fra Lolland Kommune, Tuborg Fondet og vores seje sponsorer. Nogle gange opstår der muligheder, som man må gribe, og det er fantastisk at se, hvordan vores samarbejde med P3-missionen har gjort det muligt for os at skabe endnu mere nærvær på festivalen. I disse tider er det ekstra vigtigt at fokusere på nærvær, og vi glæder os til at fortælle mere om de spændende kunstnere og initiativer som festivalen byder på i år, siger han.

Denne års festival sætter endnu mere fokus på nærværet og derfor vil være talks i løbet af dagen og ind imellem hovednavnene være aktiviteter af og for unge, der gør at man måske kommer i snak med nogen man ikke kendte i forvejen.

Der vil være gratis transport med lokaltog for unge, så det er nemt at komme til og fra Nakskov og der vil være mulighed for at købe lækker mad på festivalpladsen solgt af unge frivillige. Festivalen er som altid gratis og eventuelt overskud går til velgørende formål.

Hemmelige gæster, aktiviteter og andre acts vil blive præsenteret over de næste par uger. Efterhånden som nye kunstnere og aktiviteter bliver annonceret, vil programmet blive opdateret på

https://bit.ly/naervaer-2023

  • JJ Paulo bliver hovednavnet - en musiker, der får alle til at danse. Pressefoto.
Annonce
Annonce
Annonce
112

Direktør efter dødsulykke: - Det er frygteligt

Guldborgsund

Knallertkører dræbt i ulykke: Nu har retten talt

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Indland

Dansk Erhverv: Vi genopbygger Børsen uanset hvad

112

Dødsulykke i Nakskov: 32-årig klemt mellem to gravemaskiner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd

Guldborgsund

Milliondyr havne-plan: Programlederen forlader sin stilling

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer

Indland

Kæmpe uro i Venstre på Langeland: Fire ud af fem medlemmer skrider

Guldborgsund

Rosa fra Lolland så Børsen-spiret falde: - Det er helt vanvittigt

Udland

Knivstikkeri i kirke i Sydney betragtes som terror

Lokal nyt

Over 100 fartdjævle blitzet: Særligt én kørte alt, alt for stærkt i Nakskov

Femern

Danmarkshistorie: Har udgravet 15 millioner kubikmeter jord, sten og sand

Lolland

Slog lokofører flere gange i ansigtet og ragede på kvinde

112

Kørte 135 km/t i 80-zone

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Casper kæmper for nedrivningstruet vandtårn

Renovation

Gem dem til genbrug: Kan hjælpe børn og unge

Politik

Polen vil samarbejde med Danmark om styrket forsvarsindustri

Indland

87 procent stemte ja til offentlig overenskomst

Guldborgsund

Dølle-beslutning vakte ramaskrig: - Føj for s....

Vejr

En uge med blandet vejr: Forårsvarmen holder sig væk

Lolland

Kurt standsede bilen og skyndte sig ud: - Hernede går vi meget op i storken