Annonce
Ugeavisen Lolland

Så er Nærvær-programmet klart

Så er der nærvær igen. Pressefoto: Torfi Agnarsson
Med talks, ungeaktiviteter og koncerter har unge taget initiativ til at sætte livsglæde på programmet til Nærvær Festival, der i år holdes i Nakskov . Bag eventen står "Den Gyldne Banan"

NAKSKOV: I 2014 blevet foreningen Den Gyldne Banan dannet. Knap 10 år senere er har bestyrelsen været skifte ud 5 gange og foreningen gået i arv fra unge mennesker med lyst til at skabe magiske oplevelser med musikken.

- Jeg er netop flyttet til København og vi er en generation af bananer, der er på vej ud, men jeg har simpelthen mødt så mange søde mennesker og fået en masse gode oplevelser, at jeg gerne vil være med til at give noget tilbage igen og inspirere den næste generation. Det sker til Nærvær Festival, siger Mathias Kjeldgaard, formand for Den Gyldne Banan, der netop er startet på Københavns Universitet for at læse Musikvidenskab.

Nærvær Festival blev første gang afholdt i 2019 i et regionalt samarbejde mellem bl.a. MGK, Lolland Musikskole og ungdomsforeningen Den Gyldne Banan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden da har de unge fra Den Gyldne Banan bygger på konceptet og overtaget mere og mere af arbejdet med Nærvær med hjælp fra samarbejdspartnere som Iværksætter Lolland, Lolland Ungeråd, Headspace og Lolland Musikskole samt med støtte fra både Lolland Kommune og virksomheder.

Det betyder bl.a. at der foruden musikken i år er besøg af P3-missionen, der undersøger, hvad der unge glade samt tilføjet aktiviteter i løbet af dagen for unge og

- Nogle gange opstår der muligheder, som man må gribe, og det er fantastisk hvordan samarbejder lokalt og på tværs af hele landet har gjort det muligt for os at skabe endnu mere nærvær på festivalen. Unges trivsel er så vigtigt at det giver mening for os at fokusere endnu mere på Nærvær og fællesskabet, siger Mathias Kjeldgaard, formand for Den Gyldne Banan

På dagen kan man bl.a. spille brætspil med Headspace og unge fra ungdomshuset, drømme stort med Netværket af Ungdomsråd, blive glad med international mad, spray paint eller male sig glad og meget mere.

Fra Nordpolen til Nærvær

I 2022 spillede Blæst på Nærvær Festival - i 2023 spillede de på Roskilde Festival. Samme drøm har en af kunstnerne på Nærvær 2023, Louis Jarto, der med konceptet random koncerter senest har spillet Verdens Nordligste Koncert på Nordpolen:

- Jeg vil have, at folk skal vide, at de kan opnå alt, uanset hvor de starter fra - det er det vigtigste med denne verdensrekord. Jeg glæder mig vildt til at spille på Nærvær efter at være kommet i kontakt med magiske mennesker, siger Louis Jarto og tilføjer at han satser på at Nærvær også for ham, bliver et af de sidste skridt på vejen før Orange Scene.

Foruden Louis Jarto spiller JJ Paulo, der er født i Tanzania og kendt for at få publikum til at danse. Derudover er der talks med Mads Marius, der fortæller om fællesskaber samt koncerter med bandet Blåøjet, hvis tekster bygger på ungdommens oplevelser. Festivalen afsluttes med en fest med bandet Helgoland.

Hele festivalprogrammet findes på: https://bit.ly/naervaer-2023

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gratis transport

Og alle skal mærke Nærvær, mener Valdemar, kasserer i Den Gyldne Banan.

“Det er vigtigt at alle får mulighed for at mærke Nærværet mindst en gang om året og derfor er vi super glade for at have lavet et samarbejde med Movia, så man kan komme gratis fra Nykøbing til Nakskov. Vi håber at skoler og alle andre vil gøre brug af tilbuddet og brug dagen til at styrke fællesskabet blandt unge og på Sydhavsøerne”, siger Valdemar Fredensborg.

Samarbejdet gør det muligt for unge under 30 at komme gratis på lokalbanen samt busser i Lolland Kommune med et armbånd. For at armbåndet skal man skrive en mail til dengyldnebanan5@gmail.com, hvis man er en skole eller man kan hente armbånd på Blegen 4 i Nakskov eller i Maribo i åbningstiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En cykelscene

Fællesskab på hjul kan opleves til Nærvær 2023. Et mobilt fællesskab, der vokser rundt om en cykel, der kan laves om til en scene, hvorfra mange af aktiviteterne og koncerterne på festivalen finder sted.

Idéen bag Fællesskab på hjul er at sprede fællesskab og formidle fællesskaber samt inspirere unge til at joine et fællesskab eller selv starte et.

Med en cykel, der kan laves om til scene bliver fællesskabet mobilt og kører rundt til events som Nærvær Festival for at gøre Fællesskabet større!

Fællesskab på hjul er støttet af Kulturregion Storstrøm, Spar Nord Fonden, Østifterne, Lollands Bank, Larsson Cykler, Sydhavsøernes Frugt Festival og Tuborg Fondet og er sat i søen af Iværksætter Lolland, Lolland Ungeråd, Headspace og Den Gyldne Banan

Nærvær Festival finder sted d. 22. September fra kl. 11.00 - 22.00 ved Blegen 4 i Nakskov lige ved siden af Nakskov station. Støtte fra en masse aktører gør at alle aktiviteter på festivalen er gratis. Mad kan købes på stedet.

Nærvær Festival er støttet Den Gyldne Banan, Lolland Kommune, Iværksætter Lolland, Lolland Musikskole, Lolland Ungeråd, Headspace Lolland, BN Byg, Syddan, Fællesskab på Hjul, Ringtved AS, DGI, Meny Nakskov og Tuborg Fondet

Se programmet her: https://bit.ly/naervaer-2023

  • Så er der nærvær igen. Pressefoto: Torfi Agnarsson
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Refas bommert: Skal betale en million i erstatning

Guldborgsund

Thea, Iben og Mark overværede voldsomt overfald: Løb ud af bus for at redde offer

Lolland

Giraf født på Lolland

Indland

34-årig fængsles for hackerangreb mod offentlige myndigheder

Lolland

Grusom sag for retten: Mor og stedfar tiltalt for drab på spædbarn

Indland

Med lynets hast var pengene væk

112

Afsløret: 'Virkede noget påvirket', da han kom med færgen

Lokal nyt

Regional tv-kanal i fyringsrunde

Vejret

Risiko for tåge og glatte veje i morgentrafikken

Indland

Kommuner efterlyser flere praktiserende læger

112

"Ganske alvorligt": Politiet efterforsker sten-ulykker efter særlig paragraf

112

Måtte betale 3.000 for sin dumhed

Guldborgsund

Forskningsprojekt afdækker: Her er tilflytterne til Guldborgsund Kommune

Lokal nyt

Lokal elektrikeruddannelse bedømmes som landets bedste

Sport

Jon Dahl skal være landstræner

Ugeavisen Lolland

Besøg ”byens mest børnevenlige museum”

Annonce
Annonce
112

211 taget i fartkontroller: En kørte 179 km/t

Sport

NFH-forsvarskrumtap efter sejr: - Vi havde det mentale overtag

112

Motorvejs-spor spærret: Bil i brand

Sport

Keeper efter nederlag i topkamp: - For langt væk i begge ender

Guldborgsund

Ny konstituering behandlet i byrådet: - Jeg anfægter lovligheden af det her

Vejret

Slut med blæsevejr: Den kommende uge byder på op til 10 grader

112

Politi og PET indstiller efterforskning af Nord Stream-sprængninger