Annonce
Ugeavisen Lolland

SÅDAN FIK RASK SIN SUCCES GENNEM 25 ÅR

Søren og Ulla Rask flyttede virksomheden til Maribo, hvor der er godt gang i salget af hårde hvidevarer også. Foto: Anders Hansen
Når Rask El 31. marts holder 25 års jubilæum, så fejres en virksomhed, der på 25 år er vokset fra tre mand til i dag omkring de 60. Den store vækst er muliggjort af et ægtepar, der har stået sammen i et hårdt arbejde med at skabe virksomheden, som nu er i gang med et generationsskifte.

MARIBO: Da Søren og Ulla Rask for 25 år siden satte underskriften på overtagelsen af installatørvirksomheden Niels Schou i Holeby, så havde de ikke ventet, at eventyret ville blive så omfattende. Dengang var ægteparret allerede bestyrere i EL-Verner i Rødby, der var ejet af selskabet Gorm Jensen & Søn i Maribo. Men de havde mod på at få deres egen virksomhed, og de fik hurtigt nok at se til, husker Søren Rask.

- Det begyndte rigtigt godt i virksomheden, der havde nok af opgaver og en familie-stemning i en virksomhed med 3 ansatte, som vi rigtigt godt kunne lide. Men så kom der en stor-strejke, og jeg måtte pludselig lave alt arbejdet, siger Søren Rask med et smil og tilføjer:

- Men jeg kan godt klare at arbejde 100 timer om ugen, så det var bare en af de mange ting, man tager med, når man har en virksomhed, der altid har rigeligt med opgaver, siger Søren Rask, der fra starten har aftalt med Ulla, at han har hovedansvaret i virksomheden, mens hun har hovedansvaret derhjemme. Til det siger Ulla Rask:

Annonce

- Men det hele flyder jo lidt sammen, så reel hjælper vi jo hinanden med det hele, understreger hun og tilføjer, at ægteparret har gjort virksomhedsdriften til en livsstil, hvor der også er blevet plads til at få de to – nu voksne - børn Lene og Lasse, der meget hurtigt i deres liv blev involveret i virksomheden.

Voldsom vækst

Væksten i de 25 år er ikke kun sket ved, at der er kommet flere opgaver. Den er også sket ved, at Rask El har overtaget flere virksomheder. Cirka ti år efter købet af Niels Schou i Holeby fulgte overtagelsen af Gorm Jensen, som de tidligere havde været bestyrere i. Virksomheden havde mange større kunder og servicekontrakter, så herefter kom udviklingen til at gå endnu hurtigere.

I 2013 tog ægteparret e stor beslutning og flyttede sammen med cirka 25 ansatte forretningen til Gasværksvej i Maribo i en bygning, der tidligere havde huset Aldi og KS Værktøj. De mange kvadratmeter var der god brug for, fordi ægteparret så en mulighed for at udvide hvidevareforretningen.

- Vi havde dengang hvidevareforretning i Holeby, men forretningsgrundlaget var for lille, så det var oplagt at forsøge at udvikle den forretning her, husker Søren Rask, der inden flytningen til Maribo så småt havde sat gang i generations-skiftet, idet, han tog el-installatøren Jacob Goldbeck ind som delvis medejer. Et godt træk i en tid, hvor væksten bare fortsatte.

Annonce

Nu på Falster

Næste skridt i udviklingen kom allerede i 2015, da muligheden for at overtage Melgaard El i Nykøbing viste sig. Igen voksede virksomheden – nu med yderligere 16 nye medarbejdere. Samtidig fik virksomheden nu yderligere en base, så der i dag er serviceudkørsel og kontorer i både Nykøbing og Maribo.

Væksten har medført, at virksomheden i dag kan byde ind på mange flere større opgaver inden for byggeri og større servicekontrakter end tidligere, forklarer Søren Rask.

- Jeg vil gætte på, at service nu udgør 25 procent af forretningen, mens resten er større entrepriser og kontrakter, siger virksomhedsejeren, der tror, at væksten i de store kontrakter især er muliggjort af bredden i kompetencerne hos vores mange dygtige elektrikere

- Vi kan jo så meget inden for automatisering, energi-optimering, IT-netværk, alarmer – og alt det andet, der er en del af bygningerne i dag, siger Søren Rask, der har oplevet det som forholdsvist nemt at skabe en vækst-virksomhed.

- Jeg har egentlig ikke haft noget mål i sig selv om at vokse, men det er kommet af sig selv, efterhånden som kunderne kan se, at vi kan løse deres opgaver fornuftigt. Faktisk er det sværeste ved at være iværksætter at ansætte den første. Derefter bliver det nemmere, og nu er det jo ikke så væsentligt, om vi er 60 eller 62 ansatte, siger Søren Rask, der fortsat har rigeligt med opgaver.

Faktisk er det sværeste ved at være iværksætter at ansætte den første. Derefter bliver det nemmere, og nu er det jo ikke så væsentligt, om vi er 60 eller 62 ansatte

Søren Rask

- På Femern har vi alt servicearbejdet på FBC-skibene, vi har en del opgaver på stålhallerne – og så er vi lige nu i gang med byggeri flere steder – blandt anet på Vestenborgs Allé i Nykøbing, siger dirkektøren, der har ordrebogen temmelig fyldt.

- Mon ikke vi også får noget at lave på det store erhvervscenter ved afkørsel 48 i Maribo, spørger han og tilføjer, at den type opgaver typisk kommer ind af sig selv.

- Sådan er det, når man kan løse de fleste opgaver. Det er nemmere for kunden, og hvis vi samtidig er rimelige med prisen, så får vi opgaven, siger han.

Annonce

Otium på vej

I den 25 år lange periode er ægteparret flyttet med virksomheden fra Holeby til Maribo, og det bliver nok her, de vil blive, når generationsskiftet en dag gennemføres for alvor. Hvornår det sker, vides ikke, siger Ulla Rask:

- Vi er jo under de 60 begge to, så det forventes ikke, at vi trækker os hurtigt. Men livet handler jo også om andet end arbejde, så nu må vi se, siger Ulla Rask, der ligesom Søren spiller meget golf – ligesom de begge nyder at rejse til Spanien, hvor der også er mange golfbaner. Så som Ulla Rask siger:

- Efter så travlt et arbejdsliv, stopper man ikke lige pludselig med at være aktiv. Så vi kommer helt sikkert ikke til at kede os.

Der er reception på Gasværksvej 31. marts fra 11-14 for kollegaer, kunder og venner af huset.


Annonce
Lolland

Whitsun-børn: Dejligt med et sted, hvor man kan få en pause

Annonce
Annonce
Lolland

Whitsun-børn: Dejligt med et sted, hvor man kan få en pause

Royal Run

Få overblikket her: Sådan påvirker Royal Run trafikken

Royal Run

Kæmpe fest-dag: Det kan du opleve til Royal Run

Whitsun

Han forstår det ikke: Hvorfor er der ikke flere, der bosætter sig hernede?

Whitsun

Masser af sol og kø ved indgangen: Nu åbner Whitsun

Sport

Se højdepunkterne fra Oliver Mengs Royal Arena-kamp

Udland

Vandet i Venedigs store kanal er blevet lysegrønt

Guldborgsund

Måtte flytte løb på grund af Royal Run

Royal Run

DMI med godt nyt om Royal Run-vejret - og resten af pinsen

Sport

Bayern München er tysk mester igen

Indland

I dag er elprisen negativ - og det er godt for dig

112

Anholdt i Rødbyhavn: To mænd fængslet for bortførelse af pige

Lolland

Unge drenge har succes med basketballklub

Politik

Justitsminister: Tempoet skal ned

Lokal nyt

- En stram aftale

Sport

Modstanderen er fundet: Her er holdet, NFH skal besejre for at vinde bronze

Annonce
112

Politiet afblæser redningsaktion: - Der er ikke tegn på det

Pinsecup

Se videoer og billeder: Optog og slagsange, da pinsecuppen blev sparket i gang

Sport

Harder tager engelsk guld i afskedskamp for Chelsea

Royal Run

DBU-chef klippede snoren - og så løb børnene

112

Gnister fra skinneslibning satte brandfolk i arbejde

lolland

Opdagelsesrejsende i liv og bevægelse

Ugeavisen Guldborgsund

Søg tilskud til dit friluftsprojekt

Lolland

Tester for PFAS i Nakskov Fjord

Borgmester før Royal Run:

- Jeg synes overhovedet ikke, det er sjovt at løbe, men ...

112

10-årig pige bortført - politiet anholder to i Rødbyhavn

112

Vanvidsbilist i Stubbekøbing: 130 km/t!

Royal Run

Vi har gjort arbejdet for dig: Se DIN Royal Run-rute her

Royal Run

Små violer gav den gas til deres eget Royal Run

Royal Run

Børn fra julemærkehjem løber Royal Run med Mary

Indland

Unges dårlige søvnvaner hænger sammen med forældres uddannelse

Guldborgsund

Kæmpe rykind: 176 hold på vej til Pinsecup i Nykøbing

Lolland

Har solgt Brugsen i Holeby: Her er de nye ejere

Indland

Recepter på populært slankemiddel stiger igen i april

Guldborgsund

August skulle have løbet Royal Run på sin fødselsdag, men så ramte uheldet

112

Tre fartkontroller resulterede i 11 bøder

Annonce
Annonce
Lolland

Vasker hænder i toiletsag

Ugeavisen Guldborgsund

Alle har noget at byde på

Øretæver i luften

Hovednavn i aften: - Alt har ledt til det her

Lolland

Stak af fra politiet - blev fundet - og stak så af igen

lolland

Seks lokale kirker som er et besøg værd

Guldborgsund

Det begynder så småt at ligne en bro

112

Dræbt af tog: Men hvem var hun?

Vejret

Dansende pinsesol byder op til gåtur i skoven

Royal Run

Store Royal Run-dag - i børnehøjde

Sport

Lokal målmand vender hjem til Nykøbing FC

Lokal nyt

- Løb på fortovet, pas på hinanden og hav det sjovt

Lolland

Ø-færge frigivet efter grundstødning: Sejlads genoptages

112

Varebil i brand ved stadion

Guldborgsund

- At vende det døve øre til er ikke en mulighed