Annonce
Ugeavisen Lolland

SÅDAN FIK RASK SIN SUCCES GENNEM 25 ÅR

Søren og Ulla Rask flyttede virksomheden til Maribo, hvor der er godt gang i salget af hårde hvidevarer også. Foto: Anders Hansen
Når Rask El 31. marts holder 25 års jubilæum, så fejres en virksomhed, der på 25 år er vokset fra tre mand til i dag omkring de 60. Den store vækst er muliggjort af et ægtepar, der har stået sammen i et hårdt arbejde med at skabe virksomheden, som nu er i gang med et generationsskifte.

MARIBO: Da Søren og Ulla Rask for 25 år siden satte underskriften på overtagelsen af installatørvirksomheden Niels Schou i Holeby, så havde de ikke ventet, at eventyret ville blive så omfattende. Dengang var ægteparret allerede bestyrere i EL-Verner i Rødby, der var ejet af selskabet Gorm Jensen & Søn i Maribo. Men de havde mod på at få deres egen virksomhed, og de fik hurtigt nok at se til, husker Søren Rask.

- Det begyndte rigtigt godt i virksomheden, der havde nok af opgaver og en familie-stemning i en virksomhed med 3 ansatte, som vi rigtigt godt kunne lide. Men så kom der en stor-strejke, og jeg måtte pludselig lave alt arbejdet, siger Søren Rask med et smil og tilføjer:

- Men jeg kan godt klare at arbejde 100 timer om ugen, så det var bare en af de mange ting, man tager med, når man har en virksomhed, der altid har rigeligt med opgaver, siger Søren Rask, der fra starten har aftalt med Ulla, at han har hovedansvaret i virksomheden, mens hun har hovedansvaret derhjemme. Til det siger Ulla Rask:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men det hele flyder jo lidt sammen, så reel hjælper vi jo hinanden med det hele, understreger hun og tilføjer, at ægteparret har gjort virksomhedsdriften til en livsstil, hvor der også er blevet plads til at få de to – nu voksne - børn Lene og Lasse, der meget hurtigt i deres liv blev involveret i virksomheden.

Voldsom vækst

Væksten i de 25 år er ikke kun sket ved, at der er kommet flere opgaver. Den er også sket ved, at Rask El har overtaget flere virksomheder. Cirka ti år efter købet af Niels Schou i Holeby fulgte overtagelsen af Gorm Jensen, som de tidligere havde været bestyrere i. Virksomheden havde mange større kunder og servicekontrakter, så herefter kom udviklingen til at gå endnu hurtigere.

I 2013 tog ægteparret e stor beslutning og flyttede sammen med cirka 25 ansatte forretningen til Gasværksvej i Maribo i en bygning, der tidligere havde huset Aldi og KS Værktøj. De mange kvadratmeter var der god brug for, fordi ægteparret så en mulighed for at udvide hvidevareforretningen.

- Vi havde dengang hvidevareforretning i Holeby, men forretningsgrundlaget var for lille, så det var oplagt at forsøge at udvikle den forretning her, husker Søren Rask, der inden flytningen til Maribo så småt havde sat gang i generations-skiftet, idet, han tog el-installatøren Jacob Goldbeck ind som delvis medejer. Et godt træk i en tid, hvor væksten bare fortsatte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu på Falster

Næste skridt i udviklingen kom allerede i 2015, da muligheden for at overtage Melgaard El i Nykøbing viste sig. Igen voksede virksomheden – nu med yderligere 16 nye medarbejdere. Samtidig fik virksomheden nu yderligere en base, så der i dag er serviceudkørsel og kontorer i både Nykøbing og Maribo.

Væksten har medført, at virksomheden i dag kan byde ind på mange flere større opgaver inden for byggeri og større servicekontrakter end tidligere, forklarer Søren Rask.

- Jeg vil gætte på, at service nu udgør 25 procent af forretningen, mens resten er større entrepriser og kontrakter, siger virksomhedsejeren, der tror, at væksten i de store kontrakter især er muliggjort af bredden i kompetencerne hos vores mange dygtige elektrikere

- Vi kan jo så meget inden for automatisering, energi-optimering, IT-netværk, alarmer – og alt det andet, der er en del af bygningerne i dag, siger Søren Rask, der har oplevet det som forholdsvist nemt at skabe en vækst-virksomhed.

- Jeg har egentlig ikke haft noget mål i sig selv om at vokse, men det er kommet af sig selv, efterhånden som kunderne kan se, at vi kan løse deres opgaver fornuftigt. Faktisk er det sværeste ved at være iværksætter at ansætte den første. Derefter bliver det nemmere, og nu er det jo ikke så væsentligt, om vi er 60 eller 62 ansatte, siger Søren Rask, der fortsat har rigeligt med opgaver.

Faktisk er det sværeste ved at være iværksætter at ansætte den første. Derefter bliver det nemmere, og nu er det jo ikke så væsentligt, om vi er 60 eller 62 ansatte

Søren Rask

- På Femern har vi alt servicearbejdet på FBC-skibene, vi har en del opgaver på stålhallerne – og så er vi lige nu i gang med byggeri flere steder – blandt anet på Vestenborgs Allé i Nykøbing, siger dirkektøren, der har ordrebogen temmelig fyldt.

- Mon ikke vi også får noget at lave på det store erhvervscenter ved afkørsel 48 i Maribo, spørger han og tilføjer, at den type opgaver typisk kommer ind af sig selv.

- Sådan er det, når man kan løse de fleste opgaver. Det er nemmere for kunden, og hvis vi samtidig er rimelige med prisen, så får vi opgaven, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Otium på vej

I den 25 år lange periode er ægteparret flyttet med virksomheden fra Holeby til Maribo, og det bliver nok her, de vil blive, når generationsskiftet en dag gennemføres for alvor. Hvornår det sker, vides ikke, siger Ulla Rask:

- Vi er jo under de 60 begge to, så det forventes ikke, at vi trækker os hurtigt. Men livet handler jo også om andet end arbejde, så nu må vi se, siger Ulla Rask, der ligesom Søren spiller meget golf – ligesom de begge nyder at rejse til Spanien, hvor der også er mange golfbaner. Så som Ulla Rask siger:

- Efter så travlt et arbejdsliv, stopper man ikke lige pludselig med at være aktiv. Så vi kommer helt sikkert ikke til at kede os.

Der er reception på Gasværksvej 31. marts fra 11-14 for kollegaer, kunder og venner af huset.


  • Søren og Ulla Rask flyttede virksomheden til Maribo, hvor der er godt gang i salget af hårde hvidevarer også. Foto: Anders Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
112

Teenagere dømt for grove røverier og brandstiftelse

Lokal nyt

Simon fik varmen i toget - nu skylder han DSB 400.000 kroner

Guldborgsund

Begejstrede anmeldere: Masser af stjerner til revyen

112

Voldtægtsanklaget rumænsk mand har ingen forklaring på DNA-spor

Erhverv

Medie: Calle-firmaer har snydt for flere millioner

Sport

TSØ-spiller er tvunget til karrierestop

112

18-årig gik amok: Trampede på hund

Guldborgsund

Blev fundet ved børnehave: Vild bæver er nu tilbage på Sydhavsøerne

112

Bøderegn: Næsten hver anden kørte for stærkt

112

Medie: Illegale håndværkere skyld i Novo-brand

Femern

Kæmpe tunnelelement indviet af kongen: Se dronevideo

Royalt besøg

Se video: Her kommer kongen til Lolland

112

Kørt på sygehuset efter trafikuheld

Indland

Sommervarmen er på vej: Så varmt bliver det

Vejret

Det seneste år er det vådeste i dansk vejrhistorie

Annonce
Annonce
Politik

Lokal S-formand stemte på andet parti: - Jeg er i politisk identitetskrise

Liveblog

Iført hjelm og vest indviede kongen tunnelelement

Guldborgsund

En af de helt tunge attraktioner kommer til Gedser

Rødby

Mest omfattende ændring i 60 år: Slut med lange køer

Sundhed

Ingen andre gør det: Nu kan din idé ændre sygehusene

112

Alvorligt færdselsuheld spærrede landevej

Sport

Sådan! Lollandsk OL-håb vinder EM-guld