Annonce
Ugeavisen Lolland

Vild med Lollands historier

Andreas er ret vild med Lolland-Falster - og Hunsevig. Pressefoto.
Vindeby og Onsevig er temaet i en ny video på Youtube, som en lokal entusiast har begravet sig i. Han vil lave flere videoer om området - men kun om steder, han synes har sjæl og historier - og hvor offentligheden altid kan komme til.

ONSEVIG/VINDEBY: Der er noget særligt over Onsevig og Vindeby og så foregår her nogle ting som man bare skal kende til

Det mener Andreas Hermansen, der i marts måned var på Onsevig Havn for at optage en video som er den tredje video til ”Spot On Lolland-Falster”.

Og tilsyneladende er kanalen ”Spot On Lolland-Falster” på YouTube allerede blevet temmelig populær. Næsten tusind mennesker har set den første video om Gåbense Havn, og næsten 700 har set fortællingen om Onsevig og Vindeby. Og det betragter Andreas Hermansen som en succes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er jo kun lige kommet i gang, og når videoerne bliver set og delt så må det betyde, at der er mange der finder dem interessante og vedkommende. Dem der ser mine videoer får måske lyst til selv at opleve stederne næste gang de er i nærheden eller skal på ferie, siger Andreas Hermansen, der har engageret sig meget på Lolland-Falster, hvor han blandt andet arbejder med markedsføring for Nykøbing Falster Revyen.

- Jeg er nysgerrig og der er så mange historier der sagtens kan tåle at blive fortalt igen, og det gør jeg med disse personlige videoer, forklarer Andreas Hermansen, der opfatter Onsevig Havn som et helt særligt sted.

- Jeg føler nærmest at jeg er ved verdens ende, når jeg står derude på havnen med havet og horisonten foran mig. Richard Winthers Hus i Vindeby og Danmarksmesterskabet i Fladfisk på Onsevig Havn er to gode eksempler på store attraktioner som bør være i alles bevidsthed på Lolland-Falster.

Kend din historie

Andreas Hermansen håber, at hans videoer kan være med til at skabe opmærksomhed omkring Lolland-Falster og gøre flere nysgerrige på både steder og historien.

- Det handler også om, at vi skal lære at være stolte af vores historie – og naturligvis kende til den. Lokalhistorien er tit forbundet til Danmarkshistorie, og derfor udvælger jeg historier som er interessante uanset om du kommer fra Lolland-Falster eller ej, siger Andreas der meget gerne vinkler historierne så de rammer en bred målgruppe.

- Marielyst er mest af alt kendt for sommer, sol og sandstrand, men min vinkel da jeg optog video der i februar måned var at fremhæve det kæmpe store arbejde, det var at bygge digerne, Danmarkshistoriens største kystsikringsprojekt på Lolland og Falster, bygget af arbejdere med skovl og trillebør. Det er vigtig historiefortælling fordi det siger noget om tiden for 150 år siden og om hvorfor områderne ser ud som de gør i dag, siger han.

Andreas laver videoerne i sin fritid ved siden af sit arbejde i sin grafiske virksomhed. Der er masser af god energi og i arbejdet med videoerne får jeg jo kontakt til mange engagerede mennesker, som jeg måske ikke kendte før, siger han.

Hvor næste videoprojekt bliver lavet, afsløres ikke endnu.

- Jeg er i gang med research og planlægningen men jeg kan sige at det bliver på Lolland igen. Og så er det vigtigt, at der er plads til kreativitet og frihed – er konceptet for stramt, så bliver det hele forudsigeligt og ikke nær så motiverende.

Du kan finde videoerne ved at søge på "Spot on Lolland-Falster".

  • Andreas er ret vild med Lolland-Falster - og Hunsevig. Pressefoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Jobbet er fundet: Pernille fik op til 25 konkrete jobtilbud

Lolland-Falster

Danmarks største forhandler overtager to lokale forretninger

Lolland

Dansk tv-kendis: Sydhavsøerne har det hele

Sport

De skal sikre Danmark EM-succes

Guldborgsund

Alvorlig ulykke: Person i kritisk tilstand fløjet væk

Lolland

Kæmpe nedtur efter afsløringer: Forlader alle poster

Guldborgsund

Efter tronskifte: Nu melder kongehuset ud om lokal protektion

Guldborgsund

Store trafikale udfordringer forude: Varer til november

Guldborgsund

Stor redningsøvelse ud for Gedser

112

Mand kørt på sygehuset efter kraftig brand

Politik

Trækker sig kort før valg: "Jeg kan ikke mere"

112

Lang formiddag: Tunnellen var spærret

Kultur

Får 20 millioner til særligt kunst-projekt

112

Politiet skød efter flugtbilist: Nu er der faldet dom

112

38-årig idømmes forvaring for drabet på Mia Skadhauge Stevn

Politik

Pia Kjærsgaard: Det må ikke ske igen

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Torben måtte lukke sin elskede bod: - Det gør mig så ked af det

112

Tre betingede frakendelser: Kørte 100 km/t i 50-zone

Lokal nyt

Har du styr på din stemme? Tag vores kandidattest her

Lolland

Kommunen siger nej - men de nægter at give op: Har es i ærmet

Nykøbing

Stort talent: Prestigefuld hæder til 18-årige Laurits

Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Sport

Mark O. Madsen scorer bestyrelsespost i lokal fodboldklub