Selvom det traditionen tro er påskebryggen, der hører sig til enhver påskefrokost, er det ikke ensbetydende med, at det er den bedst egnede.
Påskebryggen er den traditionelle kraftige øl der forbindes med forår og påskefrokoster. Men ønsker man et godt alternativ til den stærke variant, er forårsbryggen en værdig kandidat.
Ølentusiasten Carsten Jensen fra Nørre Alslev er medlem af Nykøbing Falsters Ølklub, og kender til de mange forskelle på øllerne.
-Forskellen på en påskebryg og en forårsøl er markant. Påskebryggen er kraftig og sødlig, som regl med en høj alkoholprocent. En forårsbryg er en lysere og mere humlet øl med en lettere og friskere smag.
Carsten Jensen fortæller at forårsbryggen særligt tog sit udspring for et par år tilbage, i forbindelse med at mikro-bryggerkulturen for alvor kom frem.
Ønsker man et godt råd til hvilken ølkategori der passer bedst til påskebordret, er Carsten Jensen ikke i tvivl om, hvad han vil råde andre til at vælge.
-Forårsbryggen er en øl som smager af forår, humle, græs og en anelse citrus. Den er så frisk i smagen og netop derfor synes jeg, at den egner sig bedst til påskebordret, specielt passer den godt til sild. Personligt synes jeg, at der skal noget af et virkeligt solidt frokostbord til at matche den kraftige påskebryg. Derfor er forårsbryggen lidt mere imødekommende over for vores påskefrokoster, som vi kender dem i dag.
Men Carsten Jensen afviser ikke øllet med den kraftige og let sødlige smag og stærke alkoholprocent.
-Hvis man skal nyde en påskebryg, så synes jeg den passer godt til efter maden, hvor man kan sidde og hygge sig med en smagsful og lidt tung øl som påskebryggen i mine øjne er.
Carsten Jensen anbefaler, at man spørger sig til råds hos personalet, når man skal købe påskebryg eller forårsøl, så man er sikker på at få lige præcis det man ønsker.
Både Carlsbergs Semper Ardens East brew og en Inslev hvede er gode frokostøl fortæller han.