1 stk. lagkagebund
40 gram sukker
2 æg (deles)
50 gram usaltet smør
¼ l piskefløde
2 spsk. cognac
100 gram mørk chokolade
100 gram hakkede nødder
1 spsk. pulverkaffe/kakao
2 spsk. sukker
Chokoladen smeltes over vandbad og smørret smeltes heri, stilles til afkøling.
Hviderne piskes stive med sukkeret.
Cognac blandes med blommerne.
Når chokoladen er afkølet, blandes æggemassen i, og hviderne blandes forsigtigt i.
Lagkagebunden lægges i en springform. Chokolademassen hældes over.
Halvdelen af nødderne strøs ovenpå. Piskefløden piskes med 2 spsk. sukker samt 1 spsk. pulverkaffe/kakao og stryges ovenpå chokolademassen med nødderne.
Til sidst strøs igen nødder på.
Stilles i en fryser i mindst fire timer.
Udtages ca. 1 time før servering og stilles i køleskab.
Pyntes med skivede små orangefrugter og halve druer.
Indsendt af:
Annelise Ringsing,
Korsvej 1 B,
Øster Ulslev.