Vi bruger cookies!

folketidende.dk anvender cookies til at give dig en god oplevelse, og til at huske dine indstillinger, gemme statistik og til at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker på et link på www.folketidende.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere
mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik
Butikskæden Irma har nu helt bandlyst buræg - også som ingrediens i kædens egne varemærker.
Foto: Arkivfoto

Landbrugsnyt

Slut med buræg i Irmas egne varer

Buræg må ikke længere indgå i produktionen af butikskæden Irmas egne varemærker.




04. december 2017 kl. 09:56 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

For 25 år siden satte Irma som de første en stopper for salget af buræg. Siden har en lang række andre spillere på det danske dagligvaremarked fulgt trop med tiltag, der gør det svært at finde buræg på de danske supermarkedshylder. Så længe vi taler salg af hele, ferske æg.
Men for Irma stopper indsatsen mod buræg ikke blot ved æggene i æggebakkerne.

Irma har nu også sat en stopper for al salg af buræg, der indgår som ingrediens i produktionen af Irmas egne varemærker.

Det betyder, at Irmas kunder ikke blot kan læne sig tilbage og nyde brunchen og de blødkogte æg med god samvittighed - men også en lang række andre færdigvarer som frisk pasta, is, lagkagebunde, mayonnaise, pasta, brød og småkager, uden at bekymre sig om indhold af buræg eller ej.

Udfasningen inkluderer i alt 850 produkter fra Irmas eget varemærke, og beslutningen om helt at stoppe salget af buræg i varemærkerne ligger i naturlig forlængelse af Irmas fokus på dyrevelfærd.

- Vi har fjernet buræg fra alle vores egne varemærker, hvilket er i tråd med efterspørgslen fra vores kunder. Vores undersøgelser viser, at 63 procent af kunderne tænker på dyrevelfærd, og at æg er en varegruppe, der i høj grad har forbrugerens bevågenhed, netop når vi taler dyrevelfærd. Derfor fjernede vi i sin tid de ferske buræg, og det er helt naturligt, at vi også har udfaset de buræg, der indgår i produktionen af vores egne varer, siger Leif Larsen, kategorichef hos Irma.


Længe undervejs

Den endelige udfasning af buræg i Irmas egne varemærker kom primo 2017, men den konsekvente udfasning har længe været undervejs.

Udfasningen har dog ladet vente på sig, fordi processen har budt på udfordringer i enkelte varegrupper som mayonnaise, flødeboller, forårsruller og æbleskiver i forhold til at sikre de samme smagsoplevelser, da æg ikke opfører sig ens i slutproduktet ved skift fra konventionelt til fritgående eller økologiske æg.

I dag indeholder samtlige af Irmas egne varemærker udelukkende æg fra fritgående og økologiske høns.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Kontakt os



Annoncer og Redaktion
Tværgade 20
4800 Nykøbing F.
Tlf. 54 17 73 00
Mandag til torsdag klokken 8 til 16
Fredag klokken 8 til 15.

E-mail
post@landbrugsnyt.dk

Lars Hovgaard, ansvarshavende

Rubrikannoncer
Kan som noget nyt bookes direkte her på siden. Klik og book


Landbrugsnyt



Ugens avis Landbrugsnyt udkommer hver tirsdag året rundt og du kan også læse avisen her hver uge. Klik på avisen for at læse den nyeste udgave af Landbrugsnyt.

Du finder tidligere udgaver af avisen, ved at gå direkte til vores portal, hvor vi har samlet alle vores aviser.

Klik her for at gå til portalen

God fornøjelse!


Lone Jensen

Mediekonsulent

Landbrugsnyt

tlf. 54 88 08 83

mobil 27 88 34 26

lje@ftgruppen.dk

Denny Michael Jakobsen

Journalist

Landbrugsnyt

mobil 27 88 31 52

dja@ftgruppen.dk