Annonce
112

Forbud forhindrer Satudarahs indflytning i Idestrup

Foto: Anders Knudsen

Et såkaldt paragraf 14-forbud fra Guldborgsund Kommune betyder, at Satudarah MC alligevel ikke kan flytte ind i den tidligere trælasthandel.

Rockergruppen Satudarah MC kommer alligevel ikke til at flytte ind i den gamle trælasthandel i Idestrup.

Guldborgsund Kommune har nemlig ved hjælp af Planloven varslet et såkaldt paragraf 14-forbud mod Satudarahs planlagte aktiviteter på ejendommen.

Ifølge borgmester John Brædder (G) har et enigt økonomiudvalg besluttet at omdanne lokalplanen for ejendommen på Sildestrup Øvej 2A fra erhvervsformål til fritidsformål, og da Satudarah ifølge borgmesteren har lejet ejendommen med henblik på erhvervsaktiviteter, kan lejekontrakten ikke opretholdes, oplyser han.

- Vi har arbejdet på at finde en løsning, siden jeg fik det første varsel fra politiet sidste tirsdag om, hvad der var ved at ske. Vi var på det tidspunkt ikke sikre på, om vi kunne bruge papragraf 14 i denne sammenhæng, og derfor var vi i fredags nødt til at købe os noget tid ved, at kommunen afgav købstilbud på ejendommen.

- Efterfølgende er jeg blevet kontaktet af nogle lokale investorer, som gerne vil købe ejendommen til foreningsformål. Derfor lægger vi lokalplanen om, så ejendommen kun kan bruges til foreningsformål. Det er et enigt økonomiudvalg, der står bag beslutningen, og indtil videre fastholder vi vores købstilbud, siger John Brædder, der dog forventer, at de lokale investorer snart kan købe stedet.

- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes at finde en løsning og for, at det er et enigt økonomiudvalg, der står bag. Dermed har vi skabt tryghed omkring denne bygning. Det har været en proces, hvor alle gode kræfter har været sat ind i et samarbejde mellem politikerne i økonomiudvalget, borgere og foreninger i området, lyder det fra borgmesteren.

Det planlagte borgermøde i Idestruphallen i aften, tirsdag, bliver ifølge borgmesteren stadig afviklet. Her vil repræsentanter fra kommunen også være til stede for at forklare nærmere om den beslutning, der er truffet.

På spørgsmålet om, hvad kommunen vil gøre for at sikre, at Satudarah eller andre lignende grupperinger ikke bare finder en anden ejendom i kommunen at flytte ind i, svarer John Brædder:

- Vi vil skrive ud til alle udlejere i kommunen og bede dem være meget opmærksomme på, hvem de lejer ud til, og så vil jeg tage kontakt til justitsministeren for at få strammet lovgivningen, for den såkaldte Bandepakke 3 tager ikke højde for denne situation. Så når man man ved, at der er et personsammenfald mellem uroligheder ét sted og ønsket om at flytte ind et andet sted, skal man kunne forbyde det.

Folketidende.dk har været i kontakt med Idestrup & Omegns LokalRåd, men her har man ingen kommentarer og afventer sagens gang,

Planloven § 14. Kommunalbestyrelsen kan nedlægge forbud mod, at der retligt eller faktisk etableres forhold, som kan hindres ved en lokalplan.
Forbuddet kan højst nedlægges for et år.
Kommunalbestyrelsen tinglyser forbuddet på den pågældende ejendom. Tinglysningen er uden betydning for forbuddets gyldighed.

  • Foto: Anders Knudsen
Annonce
112

Frækt jakke-tyveri i Nakskov

112

Voldsom brand ved motorvejen: - Han skulle ud i en fart

Annonce
Annonce
Lolland

Klar med gigantisk findeløn: - Una er som et familiemedlem

112

Frækt jakke-tyveri i Nakskov

112

Voldsom brand ved motorvejen: - Han skulle ud i en fart

Leder

Et skoleeksempel på social darwinisme

Sport

Gerts vanvittige projekt: - Jeg var helt ristet og forvirret

112

Politiet brugte deres næse: Og så blev tre anholdt

112

Vold i Nakskov: Blev slået flere gange i ansigtet

Guldborgsund

Konservative har fundet deres borgmesterkandidat

Erhverv

Hvordan tjekker jeg, om min nye chef er ok?

Indland

Arbejdsuge på fire dage kan presse børnefamiliers hverdage

Politik

Regeringen sender kvart milliard til nødhjælp i Ukraine

Lolland-Falster

Opdaget i supermarkedet: Butikstyv gik ud med mayonnaise under armen

Nykøbing

Nedslående besked fra legendarisk værtshus

112

Helikopter måtte redde mand til havs

Sport

Efter enorm skuffelse: - Det bliver en hård omgang

Annonce
Annonce
Lolland

Fejrede årsdagen: Men en ville ikke ned at kigge

Guldborgsund

Hhx-elever til gallafest: Se de flotte ankomster

Lolland

Skolekritik: Der er brug for økonomisk støtte

Skole

Tesfaye: Folkeskoleaftale skal tage hånd om lav bestå-procent

Lolland

Vil af med sine apoteker: - Vi har ikke holdt ferie i 10 år

Indland

Statsministeren venter flere russiske hybridangreb

Lolland

Flest i landet: Så mange dumper dansk og matematik på Lolland