Annonce
Sport

Leon Madsen mærker fornyet tro på VM-guld

Leon Madsen har guldklumperne Marika og Manuela, men i VM-sammenhæng har han som bedst taget sølv. Fotoet er fra sidste års VM-grandprix i Vojens. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix
Leon Madsen fornemmer, at han i år skal køre med om VM-titlen i speedway. Han er blevet toer to gange.

- Jeg kan mærke indeni, at det bliver mit år. Det er ikke noget, jeg bare lige siger.

Speedwaykøreren Leon Madsen er fuld af optimisme forud for sæsonpremieren i VM-serien lørdag aften i kroatiske Donji Kraljevec.

Den 35-årige dansker skal i gang med sin sjette sæson som fast kører i sportens fineste selskab. Han har opnået stabile resultater og er to gange blevet samlet toer i kampen om verdensmesterskabet, men han vil ikke nøjes med at stå næstøverst på podiet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I år vil vejlenseren være verdensmester, og han skal som minimum være en kandidat helt frem til sæsonafslutningen i Polen i slutningen af september.

- Jeg håber virkelig, at jeg kommer tæt på guldet nu. Jeg bliver jo også ældre. Jeg vil ikke bare kæmpe om at komme i top-6 og køre en sæson mere, jeg vil med helt frem, hvor det er sjovt.

- Mentalt er jeg et helt andet sted end sidste år. Jeg har igen fået følelsen af, at jeg kan vinde VM, den har jeg ikke haft i lang tid.

- Der er selvfølgelig mange ting, som skal klikke, hvis man skal blive verdensmester. Det er ikke nok bare at være i fysisk og mentalt god form, man skal også have sat sit grej perfekt op, og man skal undgå skader. Kan jeg det, så kan jeg konkurrere om VM-titlen, siger Leon Madsen.

I sidste sæson blev han nummer fem i VM-serien, men han sluttede sæsonen godt af med en grandprixsejr i Vojens og en tredjeplads i sæsonafslutningen i Torun.

Det er med afsæt i de præstationer, han har genfundet troen på, at han kan blive Danmarks første verdensmester siden nuværende landstræner Nicki Pedersens triumf i 2008.

- Den gode afslutning på sidste sæson giver mig en virkelig god fornemmelse. Vi fandt løsningen på alle de problemer, vi havde i begyndelsen af sidste sæson. Det har givet en helt anden ro og selvtillid, som jeg vil tage med ind i den nye sæson.

- Jeg har det virkelig godt mentalt og fysisk, og over vinteren har jeg ikke haft brug for at ændre en masse ting. Jeg kører videre med det samme grej, som gav mig gode resultater i efteråret. Sammen med mit team sigter jeg kun mod toppen, siger Leon Madsen.

Den forsvarende verdensmester, polakken Bartosz Zmarzlik, er bookmakernes klare favorit til at blive verdensmester. Leon Madsen spås til at være Zmarzliks hårdeste udfordrer i VM-feltet, der består af 15 faste kørere.

VM-seriens anden faste danske kører, Mikkel Michelsen, levnes til gengæld ikke de store chancer for at kæmpe med om VM-guldet.

2024-sæsonen byder på 11 grandprixer, og seriens seks bedste kørere bliver belønnet med en plads i næste sæsons VM-serie. Premieregrandprixet begynder lørdag aften klokken 19 i Kroatien.

/ritzau/

  • Leon Madsen vinder det danske Speedway Grand Prix.
    Leon Madsen har guldklumperne Marika og Manuela, men i VM-sammenhæng har han som bedst taget sølv. Fotoet er fra sidste års VM-grandprix i Vojens. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix
Annonce
Sport

Gerts vanvittige projekt: - Jeg var helt ristet og forvirret

Sport

Efter enorm skuffelse: - Det bliver en hård omgang

Annonce
Annonce
Dølle

Drugging-mistanke på Dølle: "Ulykkeligt og utrygt"

Lolland

Klar med gigantisk findeløn: - Una er som et familiemedlem

112

Voldsom brand ved motorvejen: - Han skulle ud i en fart

Leder

Et skoleeksempel på social darwinisme

112

Frækt jakke-tyveri i Nakskov

112

Politiet brugte deres næse: Og så blev tre anholdt

Sport

Gerts vanvittige projekt: - Jeg var helt ristet og forvirret

Guldborgsund

Konservative har fundet deres borgmesterkandidat

Erhverv

Hvordan tjekker jeg, om min nye chef er ok?

Indland

Arbejdsuge på fire dage kan presse børnefamiliers hverdage

Sport

Efter enorm skuffelse: - Det bliver en hård omgang

Lolland-Falster

Opdaget i supermarkedet: Butikstyv gik ud med mayonnaise under armen

112

Vold i Nakskov: Blev slået flere gange i ansigtet

112

Helikopter måtte redde mand til havs

Politik

Regeringen sender kvart milliard til nødhjælp i Ukraine

Annonce
Annonce
Nykøbing

Nedslående besked fra legendarisk værtshus

Guldborgsund

Hhx-elever til gallafest: Se de flotte ankomster

Lolland

Skolekritik: Der er brug for økonomisk støtte

Skole

Tesfaye: Folkeskoleaftale skal tage hånd om lav bestå-procent

Lolland

Fejrede årsdagen: Men en ville ikke ned at kigge

Indland

Statsministeren venter flere russiske hybridangreb

Lolland

Flest i landet: Så mange dumper dansk og matematik på Lolland