Annonce
Debat

Med Lovestorm i blodet

2016 er slut, og det er tid at gøre status. For godt halvandet år siden opstod Lolland-Falster Lovestorm som et kærligt opråb til resten af Danmark, og 2016 skulle vise, om det blot var en døgnflue eller noget, der kunne overleve mere end en sæson. Vi kan roligt konkludere, at Lolland-Falster Lovestorm lever i bedste velgående. Det bekræfter ethvert kig ind i Facebookgruppen, der hver dag leverer en jævn strøm af gode fotos, historier og nyheder fra almindelige borgere. Borgere, der insisterer på, at de gode historier skal samles og deles, så de positive sider af vores landsdel samlet kan danne en ny fortælling om Lolland-Falster.

2016 blev året, hvor der var byjubilæer i Nakskov og Maribo, og hvor vi fik lov til at fortælle Dronning Margrethe om vores historie. Her til jul har vi kvitteret ved at sende Kongehuset en Lovestormgavekasse med varer fra Knuthenlund og andre bidragydere. Kassen indeholder dejlige kvalitetsfødevarer og et par af de nyeste bøger, som er udgivet her på egnen. Denne julegave fra Lolland-Falster til Amalienborg vil vi gerne gøre til en tradition, for vi har så meget at være stolte af. Regentparret skal mindes om smagen af Lolland-Falster ikke kun ved besøg og jubilæer, men hvert eneste år.

I april arrangerede vi en høring på Christiansborg for at få fremrykket byggeriet af Storstrømsbroen, og lige inden Folketinget gik på sommerferie, kom beslutningen på plads. Flere folketingspolitikere har fremhævet, at det alt andet er nemmere at få noget igennem på tinge, når der også er et folkeligt pres. Et pres fra en befolkning, der ikke begræder sin situation som yderområde, men som kender sine styrker og ser muligheder.

I december indførte Knuthenlund Gods gavmildt den ordning, at der fremover gives 15% rabat i deres netbutik, hvis man bruger rabatkoden ”lovestorm”. De 5% får kunden, og de 10% går til Lolland-Falster Lovestorms arbejde. Det er vi meget glade for, og det vil uden tvivl bringe os videre. Vi har også fået et samarbejde med ”Smag på Lolland”, som arrangerer busture fra København til Lolland. Det betyder, at Lovestormen nu for alvor manifesterer sig ”ude i virkeligheden”, hvilket også er et stort skridt fremad. Højskoletankerne er også kommet videre, der er stiftet en forening, og I vil høre meget mere om arbejdet i det nye år sammen med mange andre planer og ideer, vi har.

Året sluttede med, at vi udgav bogen ”Vinderkultur på Lolland-Falster 2016”, som er blevet taget rigtig godt imod. Et tiltag, som også gerne skal blive til en tradition.

Der er mange, som har bakket op om Lolland-Falster Lovestorm i 2016, men jeg vil rette en særlig tak til administratorerne i Facebookgruppen, især Tone Reynolds. Hun er stoppet nu, men har gjort en uvurderlig indsats. En stor tak skal også lyde til bestyrelsen for QLF, som var med helt fra starten, da Lovestormen startede, og som løftede og bar i det første lange stykke tid. Lovestormarbejdet videreføres fra årsskiftet i et nyt regi kaldet ”Sammen om Lolland-Falster”. Et nyt hold af gode kræfter har fundet sammen og har dannet en forening, og vi glæder os til at understøtte Lovestormbevægelsen og sætte nye ting i gang, der skal synliggøre og fremme alt det, vi kan på Lolland-Falster. Alt det nye vil vi fortsat skrive om her i Erhverv & Kultur, og man kan også følge med på vores hjemmeside www.solf.dk.

Til sidst en tak til medlemmerne af Lolland-Falster Lovestormgruppen for alle deres bidrag. Medlemstallet på over 23.000 har aldrig været højere end nu, og aktiviteten i gruppen var i november meget højere målt i forhold til november sidste år. Vi har for alvor fået Lovestormen ind under huden. Den er blevet en varm og positiv grundfølelse, der forhåbentlig vil rulle i blodet på os i mange år fremover.

Hvis en bevægelse skal have indflydelse, skal den tilhøre dem, som slutter sig til bevægelsen - ikke dem, som leder bevægelsen. Det betyder også, at alle skal føle ansvar for at understøtte og videreudvikle Lolland-Falster Lovestorm. Find ud af, hvad DU kan bidrage med TIL Lolland-Falster Lovestorm i stedet for at fokusere på, hvordan du kan bruge Lovestormen. Vi er meget åbne for alle forslag til nye tiltag!

Med disse ord vil jeg ønske alle et rigtig godt nytår med masser af fortsat succes og udvikling på Lolland-Falster!

Kirsten Sydendal

Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Frygter store konsekvenser: - Det er nogle helt uhyrlige besparelser

Nykøbing

Nu kan du få leveret joints hjemme hos dig selv

Guldborgsund

Igen, igen, igen: Indsætter togbusser

112

Bedsteven til 33-årig tiltalt for Meng-drab: Det plejede vi at lave sammen

Gedser

Frustreret over manglende svar: Vi er klar til at gå langt

112

Kvinde fra Rødby knaldet på massageklinik

Guldborgsund

Ændrer i sidste øjeblik: "Jeg har fået en god ide"

Erhverv

Det koster at åbne nyt: Millionunderskud i første regnskab

112

Kraftig røg fra hus: Dyr reddet levende ud

Sport

Styrker målmandsteam med ung keeper fra GOG

Indland

Hidtil usete gps-forstyrrelser blev registreret på Bornholm i maj

Lokal nyt

Sænker lokale elpriser igen: Så meget er de faldet siden energikrisen

112

Udsat for vold i tog af kvinde fra Falster

112

Grotesk udvikling i sag om kollegie-knivstik

Lolland-Falster

"Jeg bliver gal over at se, hvor få penge der afsættes"

Lolland

Kommer med opfordring til konge-besøg på Lolland: - Det er kæmpestort

Annonce
Annonce
Lolland

Lukker projekt: Det kan de fandeme ikke være bekendt

Guldborgsund

Byrådsmedlem skifter til nystiftet liste: - Vi er til for borgerne

Politik

Regeringen vil booste iværksætteri med lempet skat og mere kapital

Sport

Lokal skytte på vej til Para-OL i Paris

Lolland

Borgmester til borgermøde: Det er ikke fair

112

Det blev en dyrere tur til Danmark end planlagt

Sport

Aldrig sket før: Over 2.000 løbere krydser fingre