Annonce
Erhvervsklumme

Sådan finder du drømmejobbet

Britta Borch Egevang er ledelsesrådgiver og partner hos Holmgaard Management og skriver om virksomhedsledelse for Folketidende.
Erhvervsklumme: Du skal gøre dit forarbejde, hvis du ikke trives i dit job og har besluttet dig for at søge nyt. Læs hvordan du forbereder dig her

Du har lige haft ferie og har måske haft lidt tid til at tænke over dit arbejde. Trives du på dit arbejde?

Er du kommet på den rigtige hylde? Eller er arbejdsbelastningen for stor med for meget stress? Eller er det bare tid til at skifte din chef ud?

Hvis du går i forandringstanker, er det måske lige et par ting, du bør overveje.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Langt de fleste medarbejdertilfredsmålinger viser, at vi skifter job, når vi er utilfredse med chefen eller med arbejdsopgaverne. Ofte dækker utilfredsheden over, at vi ikke synes, at vi bliver anerkendt tilstrækkeligt for vores kompetencer og måske heller ikke har den indflydelse på vores arbejdet, som vi gerne vil have. 

Fokus på ledelse

Britta Borch Egevang er ledelsesrådgiver og partner hos Holmgaard Management og skriver om virksomhedsledelse for Folketidende. Britta har flere års erfaring med ledelse og rekruttering inden for den offentlige- såvel som den private sektor, herunder ejerledede virksomheder, fonde og organisationer.

Lønnen er selvfølgelig heller ikke ligegyldig, men det er faktisk af mindre betydning, end man skulle tro. Det der typisk får os til at blive i jobbet, er vores gode kollegaer. De gør, at jobbet er til at holde ud - trods alt.

Mange taler om drømmejobbet, men fakta er, at alle jobs har nogle elementer, der er gode. Og nogle der er mindre gode. Selvom man har spændende arbejdsopgaver, er der altid nogle opgaver, som man synes mindre godt om, eller noget man måske bare ikke er helt så god til. 

Mange taler om drømmejobbet, men fakta er, at alle jobs har nogle elementer, der er gode.

Der vil også være sider af din chef, du godt kan lide. Og helt sikkert også nogle karaktertræk, din chef har, som du godt kunne være foruden.

Hvis du skal nærmere drømmejobbet, starter det med, at du finder ud af, hvad der er vigtigt for dig, og hvad du bare ikke vil eller kan leve med. Måske tænker du, at du ikke har så mange muligheder, men bare må tage det job der nu er.

Men jo mere klar du er på, hvad du går efter, jo mere overbevisende vil du også være til en jobsamtale. Hvis du har gjort et godt hjemmearbejde, øger det dine chancer for at finde det helt rigtige job.

Det allervigtigste er, at du finder ud af, hvad du virkelig godt kan lide. Det der driver dig. Det er ikke altid så let at finde frem til, som man skulle tro. En metode kan være at skrive ned, hvor gang du udfører nogle opgaver, der gør dig glad. 

Og at beskrive hvorfor det gør dig glad. Skriv også ned, hvilke personlige og faglige kompetencer du har brugt til at løse opgaven. Den beskrivelse kan du senere hen bruge i din jobsøgning.

Derefter overvejer du, hvilken type organisationer og kulturen, du trives bedst i. Trives du for eksempel bedst i en lille organisation eller en stor virksomhed. Kan du lide en flad kultur, hvor alle tager ansvar, eller vil du hellere være i et hierarki, hvor der er klarhed over, hvem der gør hvad.

Du bør også overveje, hvilken type chef du trives med. Vil du gerne have en chef, der er meget udviklingsorienteret og kaster mange bolde op i luften? Eller synes du, at det er rarest, at chefen har styr på tingene og ved, hvad han/hun vil? 

Når du har fundet ud af, hvilken chef der er god for dig, kan undersøge hvordan din eventuelt kommende chef er til en jobsamtale. Alt for mange undlader at stille spørgsmålet:

”Hvordan er du som chef, og hvad ligger du vægt på, når du leder dine medarbejdere”.

Når du har tænkt disse ting i gennem, er du klar til at søge et nyt job. Eller du finder måske ud af, at dit nuværende job har mange af de ting, som du gerne vil have. Men lad være med bare at søge hovedkulds det første og bedste job, uden at du har tænkt dig om.

  • Britta Borch Egevang er ledelsesrådgiver og partner hos Holmgaard Management og skriver om virksomhedsledelse for Folketidende.
Annonce
Erhverv

1044 skinner på vej: Kæmpe anlægsprojekt går ind i ny fase

Erhverv

Ny overenskomst: Mindst 4.400 kroner mere i løn til sygeplejersker

Annonce
Annonce
112

Jesper ydede straks førstehjælp efter alvorlig færdselsulykke: Nu hyldes han for sit heltemod

Lolland

Sultne geder lever stadig ved nedlagt godsbane: - Det gør mig vred og ked af det

112

"Ganske alvorligt": Politiet efterforsker sten-ulykker efter særlig paragraf

Sport

Jon Dahl skal være landstræner

112

Truede unge mænd på livet, men 23-årig var ikke færdig med at bryde loven

112

Dagens dyreste færgebillet: Måtte betale 3.000 for sin dumhed

Erhverv

1044 skinner på vej: Kæmpe anlægsprojekt går ind i ny fase

Lokal nyt

Lokal elektrikeruddannelse bedømmes som landets bedste

Sport

NFH-forsvarskrumtap efter sejr: - Vi havde det mentale overtag

112

Motorvejs-spor spærret: Bil i brand

Sport

Keeper efter nederlag i topkamp: - For langt væk i begge ender

Vejret

Slut med blæsevejr: Den kommende uge byder på op til 10 grader

Lokal nyt

Politikere tøver med at skrotte mammografibus

112

Politi og PET indstiller efterforskning af Nord Stream-sprængninger

Erhverv

Ny overenskomst: Mindst 4.400 kroner mere i løn til sygeplejersker

Annonce
Annonce
112

Brandfolk på sjælden redningsopgave på loft

Erhverv

Læger og jordemødre kan se frem til lønhop med ny overenskomst

Erhverv

Aftale om overenskomst på sundhedsområdet er i hus

Indland

Nyt gebyr truer forskning for svage patientgrupper

112

Blev de tabt eller anbragt bevidst? Flere biler påkørte store sten på Lolland

Sport

Målfest i Boxen: - Snæver sejr over bundhold

Guldborgsund

Ulla vil testamentere sit hus til bæredygtighed