Det er ikke lige hver dag, der åbner en ny bager på hverken Lolland eller Falster.
Men som Folketidende kunne fortælle for en uges tid siden, åbnede der lørdag et nyt bageri i Sakskøbing hos Hotel Saxkjøbing. Oveni kommer der også en café og en lille gårdbutik.
Henover de sidste par somre har der været pop-up bageri i Torvegade. Men nu får byens omtrent 4.000 indbyggere altså permanent mulighed for at hente friskbagt brød og bagværk.
Stolt over Bageriet Sakskøbing
Manden bag Hotel Saxkjøbing og bageriet, den landskendte kok Claus Meyer, lægger ikke skjul på, hvor stort det er for ham at åbne bageriet.
"Det er et par år siden den sidste bager lukkede i min elskede by, Sakskøbing, på Lolland, hvor jeg spillede bordtennis som dreng og har drevet hotel og restaurant i snart tyve år," indleder han i et opslag på det sociale medie Instagram.
Han forklarer i opslaget, at han ikke tror, det kun har triviel betydning for en by som Sakskøbing, om der er mulighed for at slentre en tur til bageren, "hvor en bager hver morgen hiver koldhævede surdejsbrød, tunge, sorte fuldkornsrugbrød og kanelduftende snurrer ud af en stenovn og langer dem over disken til naboer og gæster i byen," som han skriver det.
"Vi er derfor stolte over i dag at kunne erklære Bageriet Sakskøbing for åbent. Det er vores forhåbning denne gang, at vi kan holde bageriet åbent fremover, altid."
Samtidig nævner han, at man i den nye café kan få "enkle, dejlige retter fra morgen til aften."