Annonce
Guldborgsund

Dramatisk aften: Kampvalg

De kæmpende ved aftenens generalforsamling. Billedet er taget inden afstemningen, hvor begge formandskandidater hos de konservative i Guldborgsund i forventningens glæde stadig var i højt humør. Foto: Ole Sloth
Guldborgsund Konservative valgte tirsdag aften ny formand ved kampvalg

Vig-Gaarden på Nordfalster var tirsdag aften ramme for den ordinære generalforsamling for de lokale konservative i Guldborgsund. Mere end et halvt hundrede af vælgerforeningens 135 medlemmer var mødt frem til det, der skulle vise sig at blive en dramatisk aften.

Ikke bare formanden, men tillige næstformanden, ja hele bestyrelsen var på valg. Og kampen om formandsposten stod mellem to kandidater med hvert sin, i i hvert fald i tidsmæssig forstand, relation til Det Konservative Folkeparti.

Formand abdicerede

Den afgående formand, Stine Pilt Olsen ’abdicerede’ med egne ord efter lidt under tre år på posten. Pilt Olsen forklarer sin formands-afgang til Folketidende med mangel på tid og en praktisk og organisatorisk misklang med hvervet som både formand og folketingskandidat:

- Der kan være en form for habilitetsudfordring, hvor formand og bestyrelse skal træffe beslutninger til støtte for den stedlige folketingskandidat. Samtidig har man som folketingskandidat brug for en stærk organisation, og jeg føler ikke, jeg kan varetage alle roller.

Nu tidligere formand, men stadig folketingskandidat Stine Pilt Olsen (tv.) og ikke længere næstformand Lene Uhrskov Nielsen (th.). Foto: Ole Sloth

Ud ad døren tager Stine Pilt Olsen sin næstformand, Lene Uhrskov Nielsen, som efter godt 16 år i bestyrelsen valgte at træde ned.

- Jeg mener, at jeg har aftjent min værnepligt i bestyrelsessammenhæng, forklarer Lene Uhrskov Nielsen kort sin beslutning om ikke at stile efter formandsposten.

Stine Pilt Olsen forsikrer, at hun fastholder sit folketingskandidatur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kampvalget

Formandsopgøret stod mellem Anders Guldhammer, 74 og tidligere venstremand Nicklas Thorsen, 34. Sidstnævnte har været medlem af Konservative siden marts 2022. Mere end en måned, som det tørt blev konstateret i forsamlingen.

De to kombattanter motiverede kort deres kandidatur, og spørgsmålene var få, fraset en enkelt nysgerrig, som var interesseret i aspiranternes ledelseserfaring.

Så kom det til afstemning, og vinderen blev Nicklas Thorsen, som med 70 procent af stemmerne nu er ny formand for Guldborgsund Konservative.

Læs meget mere om Guldborgsund-konservatives kampvalg og interviews med den afgående og nye formand i avisens onsdagsudgave.

 Mere fredeligt var det hos de ungkonservative, der for knap en uge siden konstituerede sig med en ny bestyrelse og formandskab i skikkelse af Petra Kristensen, 19 (th.) og Mikkel Rasmussen, 23 (tv.). Foto: Ole Sloth
  • De kæmpende ved aftenens generalforsamling. Billedet er taget inden afstemningen, hvor begge formandskandidater hos de konservative i Guldborgsund i forventningens glæde stadig var i højt humør. Foto: Ole Sloth
  • Nu tidligere formand, men stadig folketingskandidat Stine Pilt Olsen (tv.) og ikke længere næstformand Lene Uhrskov Nielsen (th.). Foto: Ole Sloth
  •  Mere fredeligt var det hos de ungkonservative, der for knap en uge siden konstituerede sig med en ny bestyrelse og formandskab i skikkelse af Petra Kristensen, 19 (th.) og Mikkel Rasmussen, 23 (tv.). Foto: Ole Sloth
Annonce
Guldborgsund

"Grænseoverskridende" rygter: - Det er 100 procent forkert

Guldborgsund

Begravelse blandt bøgetræer: Nu skal politikerne tage stilling

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Syg svane gjorde Tania urolig: - Den opførte sig fuldstændig vanvittigt

112

Personbil påkørte anden bil: Lige efter røg lastbil ind i dem begge

Sport

Skadesramte NFH pressede formstærke Ikast

Lolland

En sidste fest for konkursramte elever

Guldborgsund

"Grænseoverskridende" rygter: - Det er 100 procent forkert

Lokal nyt

Pengeregn over Lolland-Falster: Kvart milliard udbetalt

Lokal nyt

Drukner i vand: - Kan ikke huske noget lignende

Erhverv

Kan koste tusindvis af arbejdspladser, vurderer ekspertgruppe

Guldborgsund

Begravelse blandt bøgetræer: Nu skal politikerne tage stilling

Royal Run

Helt særligt, at kongen løber Royal Run i Fredericia netop i år: - Virkelig en appelsin i turbanen

Sport

TSØ-talenter viste sig flot frem: - Det er helt fantastisk

Sport

Stort drama i Maribo: Scorede afgørende mål i sidste minut

Politik

Tudetosset med afgifter, mener Susie Jessen

112

Afsløret efter færgetur: En palet af stoffer gemt i bilen

Indland

Medier: Udvalg vil anbefale afgift på højst 750 kroner per ton CO2

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Først skiftede hun parti og postnummer, nu vil hun stille op til kommunalvalget

Sport

Ole Jakobsen blev på bænken

Indland

Overenskomst sikrer ansatte i regioner lønstigning i april

Kultur

Kongen debuterer i Fredericias Royal Run: Flere brikker er faldet på plads nu - men der mangler et par store

112

Voldtægtsforsøg, trusler og psykisk vold: Nu fremstilles sigtet mand i grundlovsforhør

Maribo

Kraftig støj generer Barbara: Tung trafik buldrer gennem landsby

Guldborgsund

Afdød russer hyldes på lokal strand