Annonce
Guldborgsund

Lones ulykkelige gåtur: Ben i gips, knæskal flækket og hælen knust

Lone Klausen trådte 1. november ned i et hul ved et fodgængeroverfelt i Nykøbing. Begge hendes ben er nu i gips. Foto: Asger Andersen
Lone Klausen fra Nykøbing kom i november ud for en alvorlig ulykke, da hun skulle gå over et fodgængerfelt.

73-årige Lone Klausen fra Nykøbing ligger i fodgængerfeltet. Hun har hørt et smæld fra det ene knæ, og flere skynder sig nu hen til hende.

"Tror du, at du kan stå på benene, så vi kan få dig ind på fortovet?" spørger en pensioneret falckmand hende.

"Det er jeg bange for, jeg ikke kan," svarer Lone Klausen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og da den tidligere falckmand ser hendes ben, finder han ud af hvorfor.

Benet hæver, øjeblikket, efter hun har ramt jorden.

Vidnerne til ulykken trækker hende væk fra den trafikerede vej.

Lone Klausen trådte 1. november ned i et seks centimeter dybt hul dækket af vand. Det var så bredt, at hele hendes fod sad fast i det. Dette hul i krydset ved Engboulevarden og Vestensborg Alle i Nykøbing betyder, at hun i seks-otte uger uger er bundet til en kørestol. Begge ben er i gips, knæskallen flækket og hælen knust.

Artiklen fortsætter under billedet...

Hullet, som Lone Klausen trådte ned i var seks cm. dybt og bredt nok til at hende fod sad fast i det. Det blev ordnet dagen efter. Privatfoto

De dårlige nyheder

En ambulance rykkede ud og kørte hende til Nykøbing F. Sygehus. Her kom en læge hen til hende: "Jeg har dårlige nyheder til dig," sagde hun.

Knæskallen er delt i to, lårbensscenen revet over, og på det andet ben er foden brækket ned fra anklen til ned under hælen, forklarede den kvindelige læge.

Hele dagen lå Lone Klausen og ventede på at blive opereret.

"Kan jeg nu klare mig derhjemme? Min ene datter går jo på arbejde, den anden bor i Køge, så de kan jo ikke bare være hos mig," var nogle af de tanker, som løb gennem 73-årige Lone Klausen, mens hun ventede på operationen.

Klokken 03.20 næste morgen var operationen overstået. Over 16 timer var der gået, siden hun havde ligget i fodgængerfeltet. Først ti dage efter var hun igen tilbage i sit hjem i Nykøbing.

Artiklen fortsætter under billedet...

Personalet både på Nykøbing F. Sygehus og i hjemmeplejen skal ifølge Lone Klausen have en stor stjerne for deres arbejde. Privatfoto
Artiklen fortsætter efter annoncen

At miste kontrollen

Før ulykken var Lone Klausens hverdag aktiv. Hun styrede alt fra indkøb til rengøring selv. Nu er friheden taget fra hende.

- Når du sidder lænket sådan her, og hverken kan få tøj på selv eller noget, og når de (hjemmeplejepersonalet, red) skal hjælpe med at vaske og ordne dig, er det meget besværligt, siger hun.

Selvom både personalet på Nykøbing Sygehus og hjemmeplejen ifølge Lone Klausen "skal have en stor stjerne," er hverdagen radikalt forandret.

At blive løftet rundt i en lift, samle ting fra gulvet med en tang og spise morfinpiller, der slår hendes mave i stykker, skal hun stadig vænne sig til. Hun er ikke mere i kontrol over sit eget liv. Kontrollen har hun i høj grad overdraget til hjemmeplejen, der kommer fem gange om dagen.

- Jeg er nervøs for, hvordan jeg skal klare det uden at blive fuldstændig desperat. Men jeg prøver at sige til mig selv, at der ikke går så lang tid, som de siger. Det skal nok gå meget hurtigere. Jeg er vant til at fare rundt og gøre det ene, det andet og det tredje, siger Lone Klausen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det lappede hul

Hullet mellem Vestensborg Allé og Engboulevarden er nu lappet, men Lone Klausen har en besked både til Guldborgsund Kommune og til borgerne.

- Jeg synes, at det er noget svineri, at hullet ikke var ordnet. Men på den anden side skal jeg også være logisk og sige, at det må være op til folk at meddele, at der er et stort hul ude på vejen, og så skal de (kommunens ansatte, red.) styrte afsted, siger Lone Klausen.

Et vidne til ulykken kontaktede Guldborgsund Kommune, og dagen efter var hullet lappet. Lone Klausens datter har sendt en skadesanmeldelse af ulykken til Guldborgsund Kommune.

  • Lone Klausen trådte 1. november ned i et hul ved et fodgængeroverfelt i Nykøbing. Begge hendes ben er nu i gips. Foto: Asger Andersen
  • Hullet, som Lone Klausen trådte ned i var seks cm. dybt og bredt nok til at hende fod sad fast i det. Det blev ordnet dagen efter. Privatfoto
  • Personalet både på Nykøbing F. Sygehus og i hjemmeplejen skal ifølge Lone Klausen have en stor stjerne for deres arbejde. Privatfoto
Annonce
Guldborgsund

Unge iværksættere fra Falster slog rekord i Løvens Hule

Sport

NFC vender 0-2 til uafgjort i næstsidste testkamp

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Unge iværksættere fra Falster slog rekord i Løvens Hule

Lolland

Ny ejer vil realisere kæmpe ferieby på Lolland

112

Hurtig indsats: Bilbrand slukket før brandvæsnet nåede frem

Indland

Randers Kommune kræver knap 120 millioner fra Nordic Waste

112

271 taget i fartkontroller

Sport

NFC vender 0-2 til uafgjort i næstsidste testkamp

Lokal nyt

Lægemangel: Det står værst til i vores region

Sport

NFC-talent fik første startplads på landsholdet i dansk sejr

Lolland

Lokal forfatter nomineret til fornem pris

Indland

Medicin kan sætte turbo på nedbrydelsen af PFAS i kroppen

Vejret

DMI udsender varsel: Færgeafgange aflyst

Vejret

Voldsomt vejr på vej: Orkanstød rammer om under 24 timer

Guldborgsund

Nu er det afgjort: De skal bygge sygehusets nye sengebygning

Indland

Første gang i over et årti faldt salget

Lokal nyt

Andre golfklubber drukner - men her holder de åbent

Annonce
Annonce
112

Sigtet for voldtægtsforsøg og vold: Nu er 40-årig bag tremmer

Sport

Ærlig Cecilie Greve: - Det resultat kan vi godt leve med

Sport

NFC henter tårnhøj spiller i Hillerød

Femern

Nu har Femern-projektet nået lærlinge-milepæl

Lolland

Syrebombe smidt på Bjarnes museum

Sport

Skadesramte NFH pressede formstærke Ikast

Lokal nyt

Pengeregn over Lolland-Falster: Kvart milliard udbetalt