Maglebrænde Slagteren kom i sidste uge i modvind hos Fødevarestyrelsen, efter de for anden gang på cirka fire måneder fik en sur smiley. Det ledte til en politianmeldelse af den lokale virksomhed.
Klaus Ove Pedersen, Maglebrænde SlagteriforretningDer ryger det alt sammen, men udover det og sporbarhedsdokumentationen, var alt i fineste orden
Politianmeldelsen kom, efter slagteriforretningen havde modtaget flere skærpelser - med flere tilbagefald til følge. Proceduren er nemlig således hos Fødevarestyrelsen, at de så til sidst politianmelder et sted.
Nu er slagtermesteren bag virksomheden, Klaus Ove Pedersen, klar til at tale med pressen.
- Jeg er sikker på, vi kommer stærkt tilbage, siger han indledningsvis.
Fødevarekontrollen havde skrevet skærpelser imod virksomhedens sporbarhedsdokumentation, ligesom der havde været uorden i fryserummet. Alle andre ender af slagteriforretningen bestod prøven.
- Varerne er fuldstændigt i orden. Det er fødevaresikkerheden også - også fremadrettet. Der var mange positive ting, men der var problemer med fryserummet. Der ryger det alt sammen, men udover det og sporbarhedsdokumentationen, var alt i fineste orden, siger han.
Maglebrænde Slagteriforretning har fortsat åbent og forventer en glad smiley til Fødevarestyrelsens næste uanmeldte kontrolbesøg. De kommer som regel inden for en måned.
Og i forhold til sporbarhedsdokumentationen, så var der tæt på et ton kød i alt, hvor det ikke kunne dokumenteres, hvor det kom fra.
- Vi har glemt at sætte mærker på. Vi får kød fra mange landmænd, men vi kunne ikke lige huske, om det var fra den ene eller den anden. Det kommer ikke til at ske fremadrettet, siger Klaus Ove Pedersen.