Annonce
Lokal nyt

Netflix kalder Falster

Kristian Pedersen (til venstre) er fra Mors, og Kim Svendsen er fra Skæring ved Aarhus. De har mødt hinanden på filmuddannelsen Super8 i Aarhus, og nu satser de på at få realiseret tv-serien "Tro, håb og fucking Falster" på Netflix. Foto: Selina Wilken

I hvert fald hvis det står til forfatteren Kristian Pedersen og instruktøren Kim Svendsen,

som har fostret ideen til en tragikomisk tv-serie, som udspiller sig på Falster.

FALSTER Den unge egocentrerede præst Frederik ankommer fra København til sit kommende embede på Falster. Med sig har han sin gode ven, den depressive psykologistuderende Zaid. Frederik ser præstegerningen på Falster som en måde at slippe ud af et massivt misbrug, men allerede inden første gudstjeneste går det galt. Han kører naboens hund ned, stjæler af kirkebøssen og går i seng med den gifte, kvindelige organist.

Sådan starter første afsnit af tv-serien "Tro, håb og fucking Falster", som manuskriptforfatteren Kristian Petersen og instruktøren Kim Svendsen håber at kunne lande på tv-platformen Netflix engang i den nærmeste fremtid. En tv-serie i 10 afsnit, som vil kunne blive fulgt op af flere sæsoner, hvis Netflix køber serien.

Den eksplosive blanding af religion og Udkantsdanmark lyder umiddelbart voldsom. Og mange vil sikkert tænke, at den er udslaget af ungdommelig disrespekt for religion og manglende forståelse for livsførelsen i provinsen. Men det er ingenlunde tilfældet, bedyrer Kristian Pedersen og Kim Svendsen enstemmigt.

- "Tro, håb og fucking Falster" er en moderne komedieserie, hvor komedie og tragedie går hånd i hånd. Jeg har absolut ingen grund til at gøre grin med religion. Tværtimod valgte jeg selv at blive døbt, da jeg nærmede mig konfirmationsalderen. Religionen indeholder mange gode historier. Jeg ser den som en lille smule magisk, siger den 29-årige Kim Svendsen til Folketidende.

Den 27-årige Kristian Pedersen er helt på linje.

- Jeg rammes af ærefrygt, når talen falder på kirke og tro. Faktisk tror jeg, jeg har lidt religionsangst. Jeg synes, religionen føles overvældende, men mange af de kærneværdier, vi har, stammer fra religionen, siger han.

Præsten Frederik (Jeppe Pachaï) får sig en joint, mens han søger om tilgivelse hos Jesus på billedet i baggrunden. Foto: Kim Svendsen

Gennem nåleøjet

Bortset fra en enkelt indspillet scene findes "Tro, håb og fucking Falster" indtil videre kun som en gennemarbejdet idé på papir. Men Kim Svendsen og Kristian Pedersen har en stærk tro på, at tv-serien nok skal blive realiseret.

Det er fonden Filmtalent, som blandt andet består af de tre filmværksteder i København, Aarhus og Odense, der er gået i samarbejde med Netflix om at oprette Serieskolen - et landsdækkende projekt, der skal hjælpe unge, kreative talenter med at realisere deres ideer indenfor tv-serier.

- Netflix ser et stort potentiale i Danmark. Så i februar oprettede de Serieskolen, og hele 220 projekter søgte om at være med, fortæller Kim Svendsen.

- Senere blev de barberet ned til 24 projekter og senere igen til 12. Det er der, vi står nu, og i morgen skal vi fremlægge vores projekt for en jury bestående af folk fra Netflix og forskellige tv-produktionsselskaber. Herefter er der kun tre projekter tilbage, og vi satser naturligvis på, at vores er et af de tre, siger han.

Håbet er i starten større end troen hos præsten Frederik (Jeppe Pachaï), da han ankommer til Falster. Foto: Kim Svendsen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Falster er fin

Folkene bag de tre udvalgte projekter får hver 100.000 kroner til at lave et 15 minutters pilotafsnit. Og herefter er vejen banet for at få realiseret sin tv-serie på Netflix.

De to håbefulde filmfolk kommer fra henholdsvis Skæring ved Aarhus og Mors. Så hvorfor udspiller deres forhåbentlig kommende tv-serie sig på Falster?

- Sidste sommer mødte jeg en præst fra Falster, som fortalte mig om sit arbejde. Det lød utroligt spændende, og langsomt tog historien form hos mig. Det gik op for mig, at en præsts liv ikke altid er så højtideligt, som jeg troede. Men jeg vil godt understrege, at hans historie altså ligger langt fra historien i "Tro, håb og fucking Falster", fortæller Kristian Pedersen.

- Men det er en skidegod rammefortælling, tilføjer Kim Svendsen.

- Som sagt er vi begge fascineret af religionen, og her kan vi kombinere religion med, at København kommer til Falster. Det giver rigtig mange muligheder, når storbymennesker bliver konfronteret med Udkantsdanmark, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begejstrede for Åstrup

De to har været på Falster for at udse sig locations til deres historie. Blandt andet er de meget begejstrede for Åstrup Kirke, men intet er endnu lagt fast. Samtidig afviser begge på det kraftigste, at Falster er valgt for at gøre grin med falstringerne i forhold til tilflyttede københavnere.

- Nej, nej, sådan er det ikke. Det ville for øvrigt slet ikke være en god historie. Det ville bare blive kedeligt. Tværtimod lærer vores præst meget ved at komme væk fra København og udvikle sig socialt og menneskeligt i et samspil med sin gode ven Zaid og de mennesker, han møder på Falster, forklarer Kristian Pedersen.

- Falster er en god repræsentant for Udkantsdanmark. Det tager ikke lang tid at komme fra København og ned til øen, og omvendt. Alligevel ser mange københavnere Falster som et meget fjernt sted. Vi kommer som sagt selv fra det, man kalder Udkantsdanmark, og vi kender de kvaliteter, der ligger i det. Selvfølgelig vil der optræde nogle stereotyper, men det er blandt andet vores mål at tegne et nuanceret billede af Falster og falstringerne, siger Kim Svendsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Igennem nåleøjet

Om det lykkes, må vi vente et godt stykke tid på at se. Foreløbig gælder det om at komme igennem nåleøjet i morgen, når deres projekt skal forelægges for Netflix og tv-producenterne. Men skulle det mod forventning ikke finde nåde for juryen, har Kim Svendsen og Kristian Pedersen ikke tænkt sig at droppe projektet.

- Der er mange tv-produktionsselskaber her i landet. Så vi skal nok få realiseret vores projekt på den ene eller den anden måde, bedyrer Kristian Pedersen.

Om Netflix er med på idéen vil blive bekendtgjort næste torsdag, og Folketidende vender naturligvis tilbage med resultatet.

  • Kristian Pedersen (til venstre) er fra Mors, og Kim Svendsen er fra Skæring ved Aarhus. De har mødt hinanden på filmuddannelsen Super8 i Aarhus, og nu satser de på at få realiseret tv-serien "Tro, håb og fucking Falster" på Netflix. Foto: Selina Wilken
  • Præsten Frederik (Jeppe Pachaï) får sig en joint, mens han søger om tilgivelse hos Jesus på billedet i baggrunden. Foto: Kim Svendsen
  • Håbet er i starten større end troen hos præsten Frederik (Jeppe Pachaï), da han ankommer til Falster. Foto: Kim Svendsen
Annonce
Lolland

Billig brændstof lokkede mange til pistolerne

Guldborgsund

Vild galla-entré: Se elevernes særlige, sjove og skøre ankomst

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild galla-entré: Se elevernes særlige, sjove og skøre ankomst

112

Alvorlig trafikulykke: Mand fløjet væk med helikopter

Lolland

Billig brændstof lokkede mange til pistolerne

Indland

Lastefolk i Københavns Lufthavn strejkede over vagtplaner

112

Drøner ind i politibil: Så røg bil og kørekort

Guldborgsund

Helt gratis for børn og familier: Kommune inviterer i zoo

112

Flere påkørsler: Motorvej spærret i flere timer

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Lunt forårsvejr begynder lørdag med op mod 15 graders varme

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer