Begejstret publikum til gastronomisk høstfest.
Med kokkelandskamp mellem nogle af Europas bedste kokke, møde om fremtidens fødevaretrends, stort høstmarked, og muligheden for selv at lave mad af de lokale fødevarer med en professionel kok - eller tage på en usædvanlig picnic - bragte Knuthenlund gods sig i weekenden igen i front som et gastronomisk fyrtårn.
Et begejstret publikum fra nær og fjern lovpriste arrangementet.
På et møde lørdag om fremtidens fødevaretrends, arrangeret af Roskilde Universitet, blev trenden indenfor mad, som har gået sin sejrgang over hele verden, nemlig det nye nordiske køkken og lokal mad, slået fast.
Og der kan Knuthenlund Gods være med. Susanne Hovmand-Simonsen har ambition om at producere Danmarks bedste fødevarer og omlagde til økologisk landbrug i 2007.
Knuthenlund eksporterer til Michelin-restauranter i både Danmark, Norge, Sverige, Belgien, Tyskland, Japan og Australien, og 20 kokke fra Michelin-restauranter i Tyskland, Belgien, Norge, Frankrig og Danmark kvitterede med at stille op “The Native Cooking Award 2013.”
Med dyb respekt og frygtblandet ærbødighed kunne publikum blandt andet følge det franske hold med chefkok på restaurant Plaza Athénée Alain, Christophe Saintagne, der har tre Michelinstjerner - det maksimale - og chefkok og indehaver af restaurant La Marine, Alexandre Couillon, der har to, udstråle autoritet - men også snyde!
Jacob de Neergaard var i spidsen for det internationale dommerpanel, der bedømte maden på præsentation, kunstnerisk udtryk og smag.