Annonce
Lokal nyt

Vil ikke ændre lokalplaner for campingvogne og både

Foto: Claud Hansen

Når der først er skrevet under, så fanger bordet. Det må politikerne i Guldborgsund Kommune erkende.

Der bliver ikke ændret i lokalplanerne i Guldborgsund Kommune, så det bliver tilladt at have båd eller campingvogne stående på private grunde. Forbuddet vil dog ikke blive håndhævet.

I de nyeste lokalplaner er der tilføjet en passus, som forbyder opmagasinering og oplagring af campingvogne og både på frie arealer i de lokalplan-lagte områder. (Frie arealer tolkes som det område af en grund, som ikke er bebygget med hus, garage, drivhus og lignende, red.).
Bortset fra et delområde af Nysted, hvor det tillades, at både med en højde på under 1,8 meter gerne må vinteropbevares hjemme privat.

Problemet med forbuddet blev tydeligt, da borgere i Gedser i sommers havde læst den nyeste lokalplan og blev opmærksomme på problemet. En henvendelse til teknik- og miljøforvaltningen i Guldborgsund Kommune bekræftede, at det ikke var tilladt.
- Politisk har der være en holdning om, at der kunne lempes på forbuddet, men det har embedsmænd i forvaltningen sagt nej til, fortæller formand for teknik- og miljøudvalget Arne Graae Jensen (V).

Da problemet blev synliggjort for et par måneder siden, erkendte formanden, at konsekvenserne af lokalplanerne ikke var helt gennemtænkte.
- Det er beklageligt, at vi hverken administrativt i forvaltningen eller fra politisk side har tænkt over konsekvenserne af et forbud, inden vi har godkendt lokalplanerne, sagde Arne Graae Jensen.

Forvaltningen har afvist, at man bare kan bøje reglerne, siger Arne Graae Jensen.
Forvaltningen har også præciseret over for politikerne, at en lempelse vil kræve, at samtlige lokalplaner skal laves om. Det er både en stor arbejdsbyrde og en bekostelig affære for kommunen, fortæller Arne Graae Jensen efter, at sagen har været oppe på det seneste møde i teknik- og miljøudvalget i denne uge.

- Det ville også blive meget restriktive beskrevne krav. Og vi ønsker heller ikke at gøre det for besværligt for borgerne. Derfor fastholdes forbuddet. Forvaltningen har dog gjort opmærksom på, at båd- og campingvognsejere kan søge dispensation for at få lov at have campingvognen eller båden stående hjemme i haven eller indkørslen. En dispensation som både koster båd- eller campingvognsejeren penge på lige fod med en byggeansøgning, forklarer Arne Graae Jensen.

Han mener dog, at det næppe bliver nødvendigt for borgerne at søge dispensationen.
- Forvaltningen har ikke kendskab til, at der har været problemer i forbindelse med, at folk har haft både og campingvogne i haverne. Jeg er heller ikke bekendt med, at der har været nogen sager, siger formanden.
- Kommunen vil ikke køre ud på kontrol, og passussen er mest af alt ment som en beskyttelse for borgerne således at hvis der opstår problemer, hvor borgere er utilfredse med, at det flyder inde hos naboen, kan kommunen gribe ind, tilføjer han.

Arne Graae Jensens opfordring er derfor, at når båd- og campingvognsejere placerer deres både og campingvogne på deres grunde, så skal det gøres på en måde, så det ikke generer naboerne.
- Det handler om, at tage hensyn til hinanden, slutter Arne Graae Jensen.

I flere af Lolland Kommunes lokalplaner er problematikken den samme. Der må ikke opbevares campingvogne eller både på frie arealer på private grunde.

En lokalplan bliver forberedt af teknik- og miljøforvaltningen, sendt i offentlig høring og godkendt af teknik- og miljøudvalget inden hele byrådet godkender den, og borgmesteren og kommunaldirektøren sætter deres underskrifter på den.

  • Foto: Claud Hansen
Annonce
Sundhed

Ingen andre gør det: Nu kan din idé ændre sygehusene

Guldborgsund

Morten gik imod sit hjerte: - Det er jo menneskerne, der gør det svært

Annonce
Annonce
112

Uro i havnebyen: Ildebefindende fører til hash-fund

112

Tævede løs med glasflasker og spark i hovedet: Nu er teenagere dømt

Guldborgsund

Morten gik imod sit hjerte: - Det er jo menneskerne, der gør det svært

Indland

Brand udbrudt i Novo Nordisk i Bagsværd

Lokal nyt

Simon fik varmen i toget - nu skylder han DSB 400.000 kroner

Erhverv

Medie: Calle-firmaer har snydt for flere millioner

112

18-årig gik amok: Trampede på hund

Sport

TSØ-spiller er tvunget til karrierestop

Guldborgsund

Begejstrede anmeldere: Masser af stjerner til revyen

112

Voldtægtsanklaget rumænsk mand har ingen forklaring på DNA-spor

112

Medie: Illegale håndværkere skyld i Novo-brand

Guldborgsund

Blev fundet ved børnehave: Vild bæver er nu tilbage på Sydhavsøerne

112

Kørt på sygehuset efter trafikuheld

112

Bøderegn: Næsten hver anden kørte for stærkt

Femern

Kæmpe tunnelelement indviet af kongen: Se dronevideo

Annonce
Annonce
Politik

Lokal S-formand stemte på andet parti: - Jeg er i politisk identitetskrise

Royalt besøg

Se video: Her kommer kongen til Lolland

Vejret

Det seneste år er det vådeste i dansk vejrhistorie

Indland

Sommervarmen er på vej: Så varmt bliver det

Sundhed

Ingen andre gør det: Nu kan din idé ændre sygehusene

Liveblog

Iført hjelm og vest indviede kongen tunnelelement

Rødby

Mest omfattende ændring i 60 år: Slut med lange køer