Annonce
Lolland

Kæmpe kovending: Alligevel flertal for omfartsvej

Viceborgmester i Lolland Kommune Henrik Jacobsen (C) fortæller, at man nu sammen med Socialdemokratiet vil bakke op om et af Vejdirektoratets forslag til Rute 9. Det betyder flertal i byrådet. Foto: Palle Nevad Frandsen
Flertal i Lolland Byråd vil alligevel gerne vælge omfartsvej ved Nørreballe og statens 394 millioner kroner.

NØRREBALLE:  Efter at have sundet sig og indset, at pengene nok vil gå Lolland forbi, ønsker et flertal i Lolland Byråd nu at ændre det høringssvar, der er sendt til Vejdirektoratet om opgradering af Rute 9 ved Nørreballe.

I det første svar skrev politikerne, at ingen af Vejdirektoratets fem løsningsforslag er optimale, og at Lolland Kommune ønsker at indgå i dialog om en Nørreballe-løsning set i forhold til en samlet opgradering af Rute 9.

- I byrådets "politisk strategiske forum" har jeg selv været med til at sige ja til høringssvaret. Jeg troede, at vi havde en større frihedsgrad, men der er ikke frit valg på alle hylder, siger Lolland Kommunes viceborgmester, Henrik Jacobsen (C).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vil pege på linjeføring

Til byrådsmødet torsdag 4. april stiller Konservative Lolland derfor forslag om at sende et ændret høringssvar til Vejdirektoratet. Et forslag, som den socialdemokratiske gruppe også bakker op om, oplyser gruppeformand Vibeke Grave (S), og der er dermed flertal - 14 ud af 25 stemmer - for forslaget.

Til byrådsmødet vil de to partier nu i stedet fremsætte et fællesforslag.

Den nordlige løsning omfatter en cirka fem kilometer ny omfartsvej nord om Nørreballe. Vejen anlægges som motortrafikvej med et kørespor i hver retning, skiltet til 90 kilometer i timen. Der er adgang til Nørreballe fra omfartsvejen i begge ender via kryds som tilsluttes Vestre Landevej ved Østofte Møllevej og ved Lærkevej. Koholtvej føres over omfartsvejen, og der anlægges ny cykelsti fra Nørreballe til Sørup. Tegning: Vejdirektoratet

- I Konservative Lolland har vi igennem 10 år arbejdet på en opgradering af Rute 9, og vi har indgået samarbejde med Langeland og Sydfyn om det, og det gælder også det fremskudte færgeleje ved Tårs.

- Vi vil gerne understøtte erhvervsudviklingen og fjerne den tunge transport fra Nørreballe, Stokkemarke og Halsted. Hvis vi siger nej til et af løsningsforslagene, så er der ingen, der ved, hvornår regeringens infrastrukturplan næste gang vil betænke os, siger Henrik Jakobsen.

Vejdirektoratet har anvist fem løsningsforslag, hvor to ligger uden for bevillingsrammen på 394 millioner kroner. Konservative ønsker en linjeføring nord om Nørreballe, primært linjeføring "Nord," og stiller forslag om et ændret høringssvar til Vejdirektoratet, hvor Lolland Byråds beslutning om en linjeføring nord om Nørreballe fremgår.

Læs også: Forstår ikke Lollands nej til 400 millioner: Send dem bare til os

- Nogle troede, at vi selv kunne bestemme, hvordan pengene skal bruges. Det er ikke min erfaring, og jeg har siddet i Folketingets trafikudvalg. Men vi kan være med til at forme løsningen og måske forbedre den, når vi har sagt, at vi er med på en løsning, siger Socialdemokratiets gruppeformand, Vibeke Grave.

- Og så kan vi lytte til de lokale og se, om vi kan imødekomme de ting, de påpeger, tilføjer hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

V: Forældet løsning

Venstres gruppe vil stemme imod at ændre høringssvaret:

- Ønsket om opgradering af Rute 9 startede i 2009, hvor vi ikke vidste, at der ville komme et erhvervsområde på Stensø ved Nakskov, og at Lolland er i gang med en hel transformation. Den vejløsning, flertallet åbenbart nu vil arbejde for, er forældet, før den kommer i gang, lyder det fra Venstres gruppeformand, Tine Vinther Clausen (V).

Læs også: Raser over beslutning: Uansvarligt at sige nej!

- Men vi vil blive ved med at arbejde videre for at få en dialog, og hvilken udgang, sagen får, er det ikke Lolland Byråd, der bestemmer, minder hun om.

Også Din Stemme agter at stemme imod et nyt høringssvar.

  • K generalforsamling (4)
    Viceborgmester i Lolland Kommune Henrik Jacobsen (C) fortæller, at man nu sammen med Socialdemokratiet vil bakke op om et af Vejdirektoratets forslag til Rute 9. Det betyder flertal i byrådet. Foto: Palle Nevad Frandsen
  • Den nordlige løsning omfatter en cirka fem kilometer ny omfartsvej nord om Nørreballe. Vejen anlægges som motortrafikvej med et kørespor i hver retning, skiltet til 90 kilometer i timen. Der er adgang til Nørreballe fra omfartsvejen i begge ender via kryds som tilsluttes Vestre Landevej ved Østofte Møllevej og ved Lærkevej. Koholtvej føres over omfartsvejen, og der anlægges ny cykelsti fra Nørreballe til Sørup. Tegning: Vejdirektoratet
Annonce
Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Annonce
Annonce
Nykøbing

Pryglet ud af Aarhus: Ny øretæve til NFC

Lokal nyt

Alt for våde marker: De er ærgerlige og frustrerede

Lokal nyt

Krævede syv års arbejde: Nu er det endelig klar

Sport

Claus Jensen: Vi skal lære af de her perioder

Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Afklapsning på banen: Men Birgit, Jessica, Tine og Trine var med til rekordens aften

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Erhverv

Nyt stort underskud i Coop: 717 millioner i minus!

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Annonce
Annonce
Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder