SØLLESTED: Madhøjskolen har landet sin første sponsor. Endda en guldudgave af slagsen.
Det er Lollands Bank, der har tegnet et virksomhedspartnerskab med Lollands Højskole.
Det fortæller Sidsel Ejrnæs, der er ansat i højskolens sekretariat.
- Vi arbejder med at skabe lokale partnerskaber, der er meget vigtige, når vi skal drive højskole, siger Sidsel Ejrnæs.
Partnerskabsaftale med Lollands Højskole
- Guld-partnerskab koster 5.000 kroner
- Sølv-partnerskab koster 3.000 kroner
- Bronze-partnerskab koster 1.500 kroner
- Partnerskab gælder til og med 2023
Udskyder kursusstart
Madhøjskolen, der skulle have taget imod de første kursister til januar, har besluttet at udskyde kursus-start til august 2023.
Det sker af to årsager. Dels skal der skaffes finansiering til driften af højskolen. Dels skal myndighederne godkende madhøjskolen.
Ansættelsen af en forstander er også udskudt.
Udskydelsen skal sikre, at højskolens økonomiske grundlag er bæredygtigt. Der er set eksempler på, at nystartede højskoler med spinkel økonom hurtigt lukker.
Søger fonde
Sekretariatet har siden 1. september varetaget den daglige ledelse af højskolen. Sekretariatet arbejder med fundraising, markedsføring, indhold, projektadministration og skolens fysiske rammer.
Planen er, at når højskolen åbner i 2023, skal der være 24 års-elever. Målet er at nå op på 60 års-elever.
Skolens fundament er blandt andet at arbejde med jord, bæredygtig dyrkning og mad fra jord og hav, skabe jobs og opmærksomhed om Lolland og trække eksperter og turister til Lolland. Højskolen retter sig mod kursister, der er interesserede i de perspektiver, som madens verden åbner samfundsmæssigt, jordbrugsfagligt, gastronomisk og naturvidenskabeligt.
Lollands Højskoles værdigrundlag
- ”Vores vision er en verden, hvor maden bringer os sammen i mangfoldige og nysgerrige fællesskaber. Hvor indsigt i madens vej fra hav, kyst og jord til bord skaber forandring, almen dannelse og velsmag for alle. En madens verden i balance, der rummer en ny fortælling om mod, glæde og livskraft for menneske og samfund. Vores mission er at udfolde en ny madverden sammen med lokalområdet på Lolland-Falster og højskolen. Vores kursister vil få praktisk erfaring med at frembringe råvarer fra hav, kyst og jord og omsætte dem til nydelsesfuld, sund og nærende mad. Vi vil åbne madens verden gennem almen dannelse på tværs af naturvidenskab, æstetik, historie og samfundsforståelse.” Efter aftale med Undervisningsministeriet blev der nu tilføjet: ”... samtidig med at vi forbereder eleverne til deltagelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre. Skolens virke skal derfor være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati.”