Annonce
Saxkjøbing Avis

Torvet i Sakskøbing skal på sommerlandkortet

Fra venstre er det Ole "Lampemanden" Lysholdt, Gitte Johansen og Jan Herluf Petersen - alle handelsstandsfolk med fokus på at skabe en stribe fredagsfester hen over sommeren på Sakskøbing Torv, hvor der blandt andet vil være musikscene på den anden side af Roepigerne med front ud mod torvepublikummet og Sakskøbing Hotel i modsatte ende. Foto: Kim Møller Pedersen
Godt en halv million kroner er der skrabet sammen fra diverse puljer, kommunal coronahjælp og ubrugte egenmidler hos Sakskøbing Handelsstandsforening, og det hele skal skydes af i en stribe stor-arrangementer, som hen over sommeren vil skabe den ene fredagsfest efter den anden omkring Sakskøbing Torv.

SAKSKØBING: Plakaterne er kørt i stilling, og snart skal Sommer i Sakskøbing-festerne rulle over Sakskøbing Torv og trække masser af sommergæster til en stribe fredagsfester. Det er planen hos Sakskøbing Handelsstandsforening, der i månedsvis har arbejdet med at hive nødvendige tilladelser hjem, bookinger af Kandis og andre musiknavne samt alle de andre aftaler, der skal i hus, når der over fem fredage skal afvikles forskellige aktiviteter og arrangementer på Sakskøbing Torv.

- Vi lægger ud med opvarmning til de fem store arrangementer fredag den 24. juni, hvor der vil være musikunderholdning på Torvet med 4 x Larsen fra 16 til 19, indleder handelsstandsformand Jan Herluf Petersen fortællingen ved onsdagens pressemøde hos Lampemanden alias Ole Lysholdt.

Sidstnævnte har også været en del af handelsstandens sommerudvalgs arbejde i de seneste måneder, hvor målet har været at skabe strukturen og hovedridset i de fem omtalte fredagsfester.

Annonce

Kortede ferien af hos Kandis

- Det startede sådan set med, at vi forsøgte at kontakte Kandis og booke dem. Men der, hvor vi gerne ville booke dem, var i deres 14 dages ferie. Men så pressede vi lidt på, og de skulle til Vorbasse Marked den pågældende fredag klokken 14, og så kunne de godt nå rundt om Sakskøbing samme aften alligevel, fortæller Ole Lysholdt om den første store booking til fredagsfesterne, som siden blot voksede sig større og større.

Det gjorde puljen af midler, som Sakskøbing Handelsstandsforening formåede at skrabe sammen til rækken af fredagsfester også. Med økonomisk hjælp fra en kommunal coronapulje, områdefornyelsen Sakskøbing Byrum, Turismepuljen hos Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget samt egne ubrugte midler til ikke afholdte arrangementer i en svær coronatid er der foreløbig godt en halv million handelsstandskroner bag de kommende fredagsfester.

Annonce

Fredage med torvetest

- Alt kommer til at foregå på torvet, og det bliver også en lille test af, hvad fremtidens torv kan være for en størrelse, når områdefornyelsens ideer måske er udført i forhold til at skabe et bilfrit torv, fortæller Jan Herluf Petersen, der selv sidder med i styregruppen bag områdefornyelsen Sakskøbing Byrum.

Fremtidens bilfri torv i Sakskøbing er foreløbig kun på tegnebrættet, og der skal rejses en hel del millioner puljekroner fra forskellige steder, inden planerne kan realiseres. Men sommerens fem store fredagsfester bliver med masser af borde og stole på asfalten omkring torvet og forhåbentlig masser af torvegæster fredag efter fredag.

Annonce

Et rent asfaltbal

- Det bliver et rent asfaltbal, håber handelsstandsformanden.

Det bliver et rent asfaltbal.

Handelsstandsformand Jan H. Petersen

Gitte Johansen i spidsen for sommerudvalget tør også godt håbe på, at det måske kan lykkes at trække turister fra eksempelvis Marielyst samt gerne flere andre steder til Sakskøbing på en af de forhåbentlig varme sommerfredage med optakt til Tour de France på storskærm og udstilling af cykler mm. på Torvet. Sidstnævnte cykeltema er netop omdrejningspunktet fredag den 1. juli, hvor der fra klokken 16 er stor Tour-fest med det franske cykelløbs første etape på storskærm i Sakskøbing.

- Og er der nogen, som har lyst til at deltage som cykelklub eller andet, der har med cykler at gøre, så er de velkommen til at være en del af arrangementet, tilføjer Ole Lysholdt.

Alle tre handelsstandsarrangører understreger, at  der blot er lagt en struktur for fem store fredagsfester, hvor der meget gerne må fyldes endnu mere på, hvis der skulle sidde nogle derude med gode idéer til at være med, når fredagsgæsterne strømmer ind på torvet.

Annonce

2500 gratis ristede pølser

Efter Tour-festen bliver det fredag den 8. juli til jazz, country og rock på torvet med henholdsvis Plumperne og Easy Feelings. Denne fredag vil der også være 2500 gratis ristede pølser med udlevering fra to pølsevogne på torvet.

Den 15. juli følger næste Sommer i Sakskøbing-fredag med fællesspisning af mælkeærter og Krenkerup-øl samt musikalsk underholdning fra 19 til 21 med Shubberne.

Musikalsk underholdning er der også fredag den 22. juli på torvet, hvor det denne gang er 4 x Larsen, der træder op på scenen, mens der i øvrigt er fuld gang i fællesspisning af stegt flæsk ad libitum. Det er her den traditionelle Saxinefest, som vil folde sig ud på Sakskøbing Torv i stedet for den sædvanlige opdækning i Søndergade. Og finalen denne aften udspiller sig med et ellers ferieklart Kandis, der på forespørgsler fra Sakskøbing Handelsstandsforening alligevel lige tager sydpå for at spille op på Sakskøbing Torv fra 20 til 22.30 denne fredag, hvor der i øvrigt kun er siddepladser rundt om Torvet for folk med spisebillet. Resten må stå op sammen med Roepigerne inde i midten.

Annonce

Turbåd og damplokomotiv

Sidste fredagsfest bliver den 29. juli med mulighed for både sejltur til Bandholm med MS Skjælskjør og veterantogtur på Museumsbanen. Her er der to gange 70 billetter i spil til henholdsvis turbåd og veterantog, og der bliver omstigning i Bandholm fra turbåd til museumsbane og omvendt. Hertil er der også 30 billetter til salg, hvis man "blot" vil have togturen frem og tilbage til Sakskøbing. Det skal med, at veterantoget ikke kan køre hele vejen til Sakskøbing, men i stedet vil der være en lidt mere moderne trækker ude foran veteranvognene mellem Maribo og Sakskøbing.

Denne fredag er der også mulighed for at være med på en sejltur på Sakskøbing Fjord til Oreby og retur. På alle ture indgår i øvrigt forplejning af forskellig slags.

Den sidste udgave af Sommer i Sakskøbing rundes af med først musik ved 4 x Larsen og grillarrangement på Torvet, inden Bürgermeister går på torvescenen fra 20 til 22.

Sommer i Sakskøbing

Fem fredage i juli måned danner ramme om Sommer i Sakskøbing-festerne, hvor der vil være borde og stole på Torvet og rundt om Torvet, kræmmermarked på Rådhustorvet, gadesalg af lokale varer på Torvet og i Søndergade samt salg af sodavand og Krenkerup-øl på Torvet.

Sakskøbing Tambourkorps & Brass Band vil også spille i byen, og der vil være diverse underholdning på Torvet. Byens specialbutikker vil også have åbent til klokken 18, og nogle kan have andre åbningstider.

Billetter kan findes på www.sakskobing-handel.dk eller hos Hermann Kop & Kande. Billetter til sejl- og togture kan dog kun købes på nettet.

Annonce
Lokal nyt

Kænguru fundet død på motorvejen

Annonce
Annonce
Lotto

En spiller fra Lolland blev millionær i "uhørt vild" lørdag aften

Sport

- Vi vidste, det er et svært sted at spille

Lokal nyt

Kænguru fundet død på motorvejen

Lokal nyt

Skal du med? En aften i tilflytningens tegn

Lolland

Her blev "Jesus" hyldet som en rockstjerne

Sport

Imponerende bedrift: Hun smadrede maratonrekorden

Sport

Endnu en dårlig start af NFC

Rødby

Her havde politiet en travl dag

Sport

Massakre i Boxen: NFH bagud 0-11

Lokal nyt

Mette F. til sit bagland: Pas nu på

Sjælland

Voldsomme husspektakler: 42-årig mand død under anholdelse

Vejr

Ramt af kraftigt uvejr med hagl og torden

Lokal nyt

Udklædningsfest gik galt: Truede garden med legetøjspistol

Erhverv

Stort nedbrud: Den fungerer ikke

112

64-årig mand lidt for kæk med sin nummerplade

Indland

- Det får betydning for dansk grænsekontrol

Lokal nyt

Helt færdig i Regionen: "Fratræder efter gensidig aftale"

Annonce
Nykøbing

Stor donation: Får en million til racerbane og skaterpark

112

Motorvejs-ræs: Betinget frakendelse og flere klip

Lokal nyt

13-årig pige forsøgt smuglet ind i Danmark

112

Ups: Narko-pose faldt ud af pas

90 års jubilæum

"Hun tog chokoladen og kylede den hen ad gulvet"

Ugeavisen Lolland

Kan demokratiet tabe?

Ugeavisen Guldborgsund

Har dit barn spist giftige bær?

Lokal nyt

Tavle-ups'er: 'Det skilt har ikke været forbi mig'

Lolland

Kæmpe ferieby-projekt rykker tættere på

Lokal nyt

Politi-fejl: Fejl i 70.000 fartbøder gennem flere år

Rødby

Menneskesmugling af 13-årig pige: Ser på det med stor alvor

Sport

Efter mål-massakre: - Hjælp mig gud

Guldborgsund

Tvunget til lukning på grund af besparelser: - Vi skal lige synke den

112

40-årig mand fra Lolland dømt: Voldtog mindreårig steddatter

Lokal nyt

Knap 50 millioner kroner er på vej til landmænd

112

20-årig narkobilist uden kørekort taget igen-igen

Lolland

Vanvids-udsalg lukker Aldi: - Vi er kede af det

Lokal nyt

Lokal landsholdsspiller skifter til amerikansk fodbold

Guldborgsund

Guldborgsund Zoo lukker

Falster

Nåede du at spotte kæmpe-brøleren?

Annonce
Annonce
Lolland

Nu skal milliard liter-store bassiner fyldes op

Ugeavisen Guldborgsund

"Mulle" besøger Højskolen Marielyst

112

Flere politibiler til stede ved station: Unge skabte utryghed

112

Undgå brand: Her er eksperternes bedste råd

Ugeavisen Lolland

Netpriser hos dyrehandleren

Lolland

Ophidsede øboere irettesat af borgmester

Guldborgsund

Bekymret dyrepasser: Ingen tager ansvar

Guldborgsund

98.000 går rundt uden at vide det: Her fandt de fem nye

112

Skubbede rundt med trillebør - nu er de fængslet

Lokal nyt

Voldsom brand i sommerhus: - Vi tør ikke gå ind i det

Nakskov

Strakspåbud efter dødsulykke: - Det skal løses

Guldborgsund

Har store planer: Vil have tocifret millionbeløb

leder

Hvad foregår der, Heino?