Annonce
Saxkjøbing Avis

Torvet i Sakskøbing skal på sommerlandkortet

Fra venstre er det Ole "Lampemanden" Lysholdt, Gitte Johansen og Jan Herluf Petersen - alle handelsstandsfolk med fokus på at skabe en stribe fredagsfester hen over sommeren på Sakskøbing Torv, hvor der blandt andet vil være musikscene på den anden side af Roepigerne med front ud mod torvepublikummet og Sakskøbing Hotel i modsatte ende. Foto: Kim Møller Pedersen
Godt en halv million kroner er der skrabet sammen fra diverse puljer, kommunal coronahjælp og ubrugte egenmidler hos Sakskøbing Handelsstandsforening, og det hele skal skydes af i en stribe stor-arrangementer, som hen over sommeren vil skabe den ene fredagsfest efter den anden omkring Sakskøbing Torv.

SAKSKØBING: Plakaterne er kørt i stilling, og snart skal Sommer i Sakskøbing-festerne rulle over Sakskøbing Torv og trække masser af sommergæster til en stribe fredagsfester. Det er planen hos Sakskøbing Handelsstandsforening, der i månedsvis har arbejdet med at hive nødvendige tilladelser hjem, bookinger af Kandis og andre musiknavne samt alle de andre aftaler, der skal i hus, når der over fem fredage skal afvikles forskellige aktiviteter og arrangementer på Sakskøbing Torv.

- Vi lægger ud med opvarmning til de fem store arrangementer fredag den 24. juni, hvor der vil være musikunderholdning på Torvet med 4 x Larsen fra 16 til 19, indleder handelsstandsformand Jan Herluf Petersen fortællingen ved onsdagens pressemøde hos Lampemanden alias Ole Lysholdt.

Sidstnævnte har også været en del af handelsstandens sommerudvalgs arbejde i de seneste måneder, hvor målet har været at skabe strukturen og hovedridset i de fem omtalte fredagsfester.

Annonce

Kortede ferien af hos Kandis

- Det startede sådan set med, at vi forsøgte at kontakte Kandis og booke dem. Men der, hvor vi gerne ville booke dem, var i deres 14 dages ferie. Men så pressede vi lidt på, og de skulle til Vorbasse Marked den pågældende fredag klokken 14, og så kunne de godt nå rundt om Sakskøbing samme aften alligevel, fortæller Ole Lysholdt om den første store booking til fredagsfesterne, som siden blot voksede sig større og større.

Det gjorde puljen af midler, som Sakskøbing Handelsstandsforening formåede at skrabe sammen til rækken af fredagsfester også. Med økonomisk hjælp fra en kommunal coronapulje, områdefornyelsen Sakskøbing Byrum, Turismepuljen hos Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget samt egne ubrugte midler til ikke afholdte arrangementer i en svær coronatid er der foreløbig godt en halv million handelsstandskroner bag de kommende fredagsfester.

Annonce

Fredage med torvetest

- Alt kommer til at foregå på torvet, og det bliver også en lille test af, hvad fremtidens torv kan være for en størrelse, når områdefornyelsens ideer måske er udført i forhold til at skabe et bilfrit torv, fortæller Jan Herluf Petersen, der selv sidder med i styregruppen bag områdefornyelsen Sakskøbing Byrum.

Fremtidens bilfri torv i Sakskøbing er foreløbig kun på tegnebrættet, og der skal rejses en hel del millioner puljekroner fra forskellige steder, inden planerne kan realiseres. Men sommerens fem store fredagsfester bliver med masser af borde og stole på asfalten omkring torvet og forhåbentlig masser af torvegæster fredag efter fredag.

Annonce

Et rent asfaltbal

- Det bliver et rent asfaltbal, håber handelsstandsformanden.

Det bliver et rent asfaltbal.

Handelsstandsformand Jan H. Petersen

Gitte Johansen i spidsen for sommerudvalget tør også godt håbe på, at det måske kan lykkes at trække turister fra eksempelvis Marielyst samt gerne flere andre steder til Sakskøbing på en af de forhåbentlig varme sommerfredage med optakt til Tour de France på storskærm og udstilling af cykler mm. på Torvet. Sidstnævnte cykeltema er netop omdrejningspunktet fredag den 1. juli, hvor der fra klokken 16 er stor Tour-fest med det franske cykelløbs første etape på storskærm i Sakskøbing.

- Og er der nogen, som har lyst til at deltage som cykelklub eller andet, der har med cykler at gøre, så er de velkommen til at være en del af arrangementet, tilføjer Ole Lysholdt.

Alle tre handelsstandsarrangører understreger, at  der blot er lagt en struktur for fem store fredagsfester, hvor der meget gerne må fyldes endnu mere på, hvis der skulle sidde nogle derude med gode idéer til at være med, når fredagsgæsterne strømmer ind på torvet.

Annonce

2500 gratis ristede pølser

Efter Tour-festen bliver det fredag den 8. juli til jazz, country og rock på torvet med henholdsvis Plumperne og Easy Feelings. Denne fredag vil der også være 2500 gratis ristede pølser med udlevering fra to pølsevogne på torvet.

Den 15. juli følger næste Sommer i Sakskøbing-fredag med fællesspisning af mælkeærter og Krenkerup-øl samt musikalsk underholdning fra 19 til 21 med Shubberne.

Musikalsk underholdning er der også fredag den 22. juli på torvet, hvor det denne gang er 4 x Larsen, der træder op på scenen, mens der i øvrigt er fuld gang i fællesspisning af stegt flæsk ad libitum. Det er her den traditionelle Saxinefest, som vil folde sig ud på Sakskøbing Torv i stedet for den sædvanlige opdækning i Søndergade. Og finalen denne aften udspiller sig med et ellers ferieklart Kandis, der på forespørgsler fra Sakskøbing Handelsstandsforening alligevel lige tager sydpå for at spille op på Sakskøbing Torv fra 20 til 22.30 denne fredag, hvor der i øvrigt kun er siddepladser rundt om Torvet for folk med spisebillet. Resten må stå op sammen med Roepigerne inde i midten.

Annonce

Turbåd og damplokomotiv

Sidste fredagsfest bliver den 29. juli med mulighed for både sejltur til Bandholm med MS Skjælskjør og veterantogtur på Museumsbanen. Her er der to gange 70 billetter i spil til henholdsvis turbåd og veterantog, og der bliver omstigning i Bandholm fra turbåd til museumsbane og omvendt. Hertil er der også 30 billetter til salg, hvis man "blot" vil have togturen frem og tilbage til Sakskøbing. Det skal med, at veterantoget ikke kan køre hele vejen til Sakskøbing, men i stedet vil der være en lidt mere moderne trækker ude foran veteranvognene mellem Maribo og Sakskøbing.

Denne fredag er der også mulighed for at være med på en sejltur på Sakskøbing Fjord til Oreby og retur. På alle ture indgår i øvrigt forplejning af forskellig slags.

Den sidste udgave af Sommer i Sakskøbing rundes af med først musik ved 4 x Larsen og grillarrangement på Torvet, inden Bürgermeister går på torvescenen fra 20 til 22.

Sommer i Sakskøbing

Fem fredage i juli måned danner ramme om Sommer i Sakskøbing-festerne, hvor der vil være borde og stole på Torvet og rundt om Torvet, kræmmermarked på Rådhustorvet, gadesalg af lokale varer på Torvet og i Søndergade samt salg af sodavand og Krenkerup-øl på Torvet.

Sakskøbing Tambourkorps & Brass Band vil også spille i byen, og der vil være diverse underholdning på Torvet. Byens specialbutikker vil også have åbent til klokken 18, og nogle kan have andre åbningstider.

Billetter kan findes på www.sakskobing-handel.dk eller hos Hermann Kop & Kande. Billetter til sejl- og togture kan dog kun købes på nettet.

Annonce
112

SÅ DU NOGET? STAK AF MED GARAGEPORT

Annonce
Annonce
Lolland

GÆSTERNE VALFARTER TIL LOKALT FERIESTED

Guldborgsund

MARKANT FALD: - DET ER BRANDÆRGERLIGT

112

SÅ DU NOGET? STAK AF MED GARAGEPORT

112

SNUSTE SIG FREM TIL ULOVLIGE STOFFER

Guldborgsund

KÆMPE-SCOOP BEKRÆFTET: HAN TAGER OVER

112

HASARDERET KØRSEL: FULD MAND TORPEDEREDE AUTOVÆRN

Lolland

DERFOR ER SYGEMELDINGEN ET STORT S-PROBLEM

Sport

FYRET IGEN OG IGEN: MULIG TRÆNER HAR ET BLAKKET RY

Lolland

- SVARER IGEN PÅ KRITIK: DET VIL JEG IKKE HAVE SIDDENDE PÅ MIG

Lolland

MANDEFALD I LOLLANDS LEDELSE: KOMMUNALDIREKTØR OGSÅ SYG

Lolland

SKRED UNDER STOR DRAMATIK: NU SKAL HAN SAMARBEJDE MED DEM

Indland

ANTALLET AF TILMELDTE STAMCELLEDONORER ER EKSPLODERET

Sport

TIDLIGERE LANDSTRÆNER NÆVNES SOM TSØ-EMNE

Erhverv

HER REJSES FLEST VINDMØLLER OG SOLCELLER

Annonce
Guldborgsund

NYT OM PANINO-SKYDERI: EFTERLYSER TO PERSONER OG FLUGTBIL

Erhverv

KRAFTIG NEDGANG I BOLIGHANDLER

Lolland

EN ORDENTLIG KRABAT: ALLAN FIK SIN "20 ÅRS-FANGST"

112

DRAMATISK AFTEN: BEBOER KØRT PÅ SYGEHUSET

112

GEMTE ULOVLIGT PILLEGLAS: BILEN VAR PUMPET OP MED STEROIDER

lolland

FAMILIEFAR TRAVER 400 KILOMETER FOR KLIMAETS SKYLD

Ugeavisen Guldborgsund

"Lille finale" mod København

112

FRÆKT SKULPTUR-TYVERI: MEN DE ER NEMME AT GENKENDE

Lolland

STORT SLAG FOR S PÅ LOLLAND: HUN ER SYG PÅ UBESTEMT TID

Lykke

HER ER VERDENS LYKKELIGSTE

112

LÆGEVAGT PÅ BESØG: SÅ BLEV POLITIET TILKALDT

Lolland-Falster

JUBLER OVER RESULTAT: STOR SUCCES FOR LOLLAND OG FALSTER-PROJEKT

Guldborgsund

STEMME-SLUGER STOPPEDE: ER DET HANS AFLØSER?

Lokal nyt

HAR BRUGT MILLIONER PÅ TOMME SENGEPLADSER TIL FARLIGE PSYKISK SYGE

Guldborgsund

LOSE SKAL IGEN LAVE KUNST I KOMMUNEN

Skolelukning

HÅRD KRITIK: FORÆLDRE HAR IKKE KÆMPET NOK

Vejret

MILD OG VÅD UGE MED RISIKO FOR TÅGE

112

SKRÆMT EKSKÆRESTE I VOLDSOM SAG: - JEG ER VED AT BESVIME

Udland

ARRESTORDRE: VIL HAVE PUTIN I FÆNGSEL

Guldborsund

KÆMPE-SCOOP: DET ER DRØMMEKANDIDATEN!

Annonce
Annonce
112

DRAMA PÅ KOFOEDSMINDE: BEBOER HAVDE SAT ILD PÅ ET BADEVÆRELSE

Ugeavisen Guldborgsund

GENERALFORSAMLING OG FOREDRAG

Guldborgsund

SKUMSLUKKERE I BRUG: BRAND I SOMMERHUS

Indland

VED IKKE HVORFOR: KÆMPE FALD I ANTALLET AF RÅDYR

lolland

PERLEDAG PÅ NAKSKOV BIBLIOTEK

Lolland

KRÆVER KÆMPEBØDE TIL LOKAL SVINEPRODUCENT

Togbusser

NU IGEN: - DET ER FRUSTRERENDE

112

STOPPET MED PISTOLER OG PEBERSPRAY I BILEN

112

GJORDE USÆDVANLIGT FUND I MANDS UNDERBUKSER

Lokal nyt

FULD FART! BILER DRØNEDE GENNEM FALSTER

Lokal nyt

KRÆVER ERSTATNING FOR FORSINKEDE BRYSTSCREENINGER

Lokal nyt

SÅ MANGE DRUKNEDE SIDSTE ÅR

Indland

PRINS JOACHIM RYKKER TIL USA: HAR FÅET NYT JOB

Guldborgsund

23-ÅRIG SCORER MILLIONER PÅ GENIAL IDE