AC Horsens ydmyger Brøndby i egen hule

Brøndby var foran 1-0, men endte med en lussing på 1-4, da Superligaens nye tophold gæstede Brøndby Stadion.

Med en sejr på 4-1 over Brøndby fortsætter AC Horsens med at holde trit med FC København i toppen af Superligaen.

Selv om AC Horsens endnu ikke har formået at overbevise om, at holdet er langtidsholdbart, så fik den dobbelte målscorer Henrik Toft og holdkammeraterne endnu en gang skabt et særdeles brugbart resultat.

Toft slog til i slutningen af første halvleg og kort efter pausen, da han ændrede 0-1 til 2-1, efter at Max von Schlebrügge havde bragt værterne i front efter et kvarter.

I slutfasen øgede Martin Spelmann og Gilberto Macena til slutresultatet.

Trods det pinlige resultat, så indledte Brøndby bedst. Uden på nogen måde at spille blændende var der gode tendenser i spillet fremad banen, men det førte til alt for få afslutninger.

Vel mest fordi at Brøndby lige nu mangler en klasse-angriber. Mod AC Horsens havde Brent McGrath fået chancen på toppen, og det var ikke farligt.

Von Schlebrügge fik alligevel bragt Brøndby fortjent foran med 1-0, da svenskeren løb mod forreste stolpe og hoppede højest i forbindelse med et hjørnespark efter et kvarter.

På det tidspunkt havde AC Horsens endnu ikke vist noget, men det kan komme ud af ingenting, når man råder over en hurtig angriber som Gilberto Macena. Det var netop ham, der assisterede Henrik Toft ved 1-1-scoringen.

Da Toft efter pausen havde skudt en returbold i mål til 2-1, udviklede kampen sig til en åben slagsudveksling. Den tidligere Brøndby-anfører Martin Retov havde en dobbelt chance, hvor han kunne øge gæsternes føring.

I den modsatte ende af banen havde Jan Kristiansen også en velplaceret first timer, der blev reddet til hjørnespark.

Selv om tilskuerne håbede på udligningen, så nåede stemningen en bølgedal, da den tidligere Brøndby-spiller Martin Spelmann øgede til 3-1 et kvarter før tid. Det ellers så trofaste publikum piftede og begyndte at forlade stadion.

Lavpunktet indtraf 10 minutter senere, da Gilberto Macena med en solo-aktion gjorde det til 4-1 og fuldendte ydmygelsen.

Mens AC Horsens topper Superligaen med syv point, så har Brøndby fire point midt i tabellen.