Amalie Dideriksen vinder guld i VM i landevejscykling

Amalie Dideriksen vandt VM-guld i kvindernes VM i landevej i Qatar. (Arkivfoto). Foto: AP/Patrick Semansky

Den 20-årige dansker satte konkurrenterne på plads i den afsluttende spurt og blev verdensmester på landevej.

Den danske cykelrytter Amalie Dideriksen slog til, da kvindernes VM på landevej lørdag blev afgjort i en spurt.

Danskeren lå perfekt placeret i fjerde position mod afslutningen, og hun trådte til og vandt VM-guld.

Ruten i Doha lød på 134,1 kilometer, og det blev en hed omgang i varmen i Qatar.

Amalie Dideriksen styrtede med 45 kilometer igen, men hun blev kørt tilbage i feltet med hjælp fra de to øvrige danske ryttere.

Kirsten Wild fra Holland fik sølv, og finske Lotta Lepisto tog bronzemedaljen.

Den 20-årige dansker er tidligere verdensmester i juniorklassen, og hun var på forhånd det danske kort, som Julie Leth og Cecilie Uttrup skulle køre for og hjælpe til succes.

Da de fik Dideriksen frem i feltet, blev der angrebet fra flere nationer, og Amber Neben slap fri.

Amerikaneren opbyggede et forspring og havde 49 sekunder til feltet 33 kilometer før målstregen.

Ude på sidste omgang havde Neben 36 sekunder til feltet, men feltet jagtede og med 15 kilometer igen var der samling, og løbet var helt åbent.

Storbritannien forsøgte et angreb, mens danskerne holdt sig i ro.

Feltet var samlet, og i varmen blev den afsluttende spurt forberedt. Men med tre kilometer igen blev Cecilie Uttrup og Julie Leth fanget i en situation og dumpede tilbage i positionerne.

Amalie Dideriksen sad dog klar og var helt cool mod slutningen, hvor hun fra fjerde position trådte igennem og vandt i den tætte sprint.