Andreasen slår Zimling i dansk Bundesliga-duel

Leon Andreasen og Niki Zimling kan meget vel konkurrere om den samme plads på fodboldlandsholdets midtbane, og lørdag vandt Andreasen sæsonens første direkte duel mellem de to danske Bundesliga-profiler.

Hjemme på AWD-Arena vandt Leon Andreasens Hannover 96 med 4-1 over Niki Zimlings Mainz, og dermed ligger de to klubber side om side blandt rækkens bedste hold med ni point efter de første fire kampe.

Nederlaget er det første bump på vejen for Mainz, der ellers har haft en fremragende start på sæsonen med Zimling som løbestærk midtbanemand og den anden dansker, Bo Svensson, som fast mand i centerforsvaret.

Specielt har fløjspilleren Nicolai Müller imponeret med mål i samtlige fire kampe. Det var Müller, der bragte Mainz foran efter 12 minutter, men føringen holdt ikke mod traditionelt hjemmestærke Hannover 96.

To hovedstødsmål af Mame Diouf og Artur Sobiech vendte kampen inden pausen, og det kom Mainz ikke tilbage fra.

Niki Zimling blev skiftet ud med godt 20 minutter igen, da træner Thomas Tuchel satte en angriber ind i forsøget på at vende slaget.

Det medførte dog blot, at holdet blottede sig i den modsatte ende, og Didier Ya Konan og Edgar Prib kunne derfor afgøre kampen. Leon Andreasen lagde op til det sidste mål med en præcis fremlægning.

Lørdag eftermiddag bød også på en tiltrængt succesoplevelse for Hamburger SV, der hjemme vandt med hele 4-0 over de stakkels oprykkere Eintracht Braunschweig, som har tabt alle sæsonens fire første kampe.

HSV når dermed op på fire point, og den pressede træner Thorsten Fink får måske lidt arbejdsro i den forestående landskamppause.