Balotellis frisparksmål sender Milan på ret kurs

Efter kun tre point i de fem seneste Serie A-kampe var det begyndt at se en smule kritisk ud for AC Milan, der inden dagens udekamp mod Catania blot lå nummer 13 i tabellen.

Krisen blev ikke bedre af, at værterne fra Sicilien bragte sig foran allerede efter et kvarters spil af kampen.

Men blandt andet takket være et frisparksmål af Mario Balotelli lykkedes det alligevel for milaneserne at redde en 3-1-sejr hjem mod ligaens absolutte bundhold.

Vendingen i kampen skete allerede kort efter åbningsmålet. Her lykkedes det Riccardo Montolivo at udligne til 1-1, og den stilling holdt, indtil der var spillet 60 minutter.

Her var det, at Balotelli tog sig af et frispark, der blev begået lige uden for Catanias straffesparksfelt.

Med et fladt spark, der sad helt ude ved venstre stolpe, overlistede den tidligere Inter-spiller hjemmeholdets målmand og bragte sit hold på sejrskurs.

Kort efter blev Catania reduceret til 10 mand efter en udvisning til Pangiotis Tachtsidis, og 10 minutter før tid lukkede Kaka så ballet med målet til 3-1.

Sejren sender Milan op på en midlertidig ottendeplads med 17 point. Der er dog fortsat syv point op til Fiorentina og den femteplads, der udløser europæisk fodbold i næste sæson.