Annonce
Sport

Dansk e-sportsstjerne vil modbevise skeptikere

Divisionsforeningen, Dreamhack og Discovery Networks er gået sammen om at etablere eSuperliga, der transmitteres både på tv og via streaming. August "Agge" Rosenmeier er et af de største trækplastre i turneringen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den nye eSuperliga skal være med til at vise, at udøverne af computerspillet Fifa fortjener anerkendelse.

Mandag skydes første runde af den nye eSuperliga i gang, hvor superligaklubbernes hold inden for Playstation-spillet Fifa skal dyste om sejren.

Den store stjerne er August "Agge" Rosenmeier, som spiller for FC København og er tidligere verdensmester i Fifa.

Iført Red Bull-kasket og et kun halvt tildækket Tag Heuer-ur sender han et klart signal om, at Danmarks største stjerne inden for Fifa lever godt af at spille Playstation på fuld tid.

Men endnu mere sender det et signal om, at store brands anerkender det relativt nye fænomen e-sport. Gaming handler ikke længere om cola, chips og et mørkt, ildelugtende drengeværelse i kælderen.

Det handler om et fænomen i hysterisk vækst, og August Rosenmeier har manifesteret sig som en af de største stjerner i spillet Fifa - ikke mindst takket være VM-titlen i 2014.

Trods sine blot 22 år har han været en pioner for danske Fifa-spillere. Fifa 2002 var hans første møde med spillet, der skulle blive hans ganske indbringende levevej.

- Jeg vil selv sige, at jeg lever ret godt, som han formulerer det med et skævt, drenget smil indikerende enorm tilfredshed.

Men aftalerne med Red Bull og Tag Heuer er ikke bare indgået med de første og de bedste, som ville sponsorere hans karriere. August Rosenmeier er også på en mission på sin "arts" vegne.

- Min strategi har altid været, at jeg gerne vil være med til at bringe Fifa til et højere niveau. Det skal tages mere seriøst uden for sporten også, så folk ikke tror, at vi er nogen, som bare sidder og drikker cola, spiser chips og ikke rigtigt har nogen hverdag, forklarer han.

- For mig har det altid været og er stadig vigtigt at understrege, at vi er topprofessionelle mennesker mange af os, som tager det virkelig seriøst og bruger utroligt mange timer på at blive bedre, på mentaltræning og på at performe. Der er rigtigt mange dygtige spillere og fuldtidsprofessionelle.

- Der har Tag Heuer og Red Bull været med til at hjælpe mig til at vise, at vi også godt kan være stjerner.

Pengene i e-sport, herunder også Fifa, er mangedoblet de seneste år, og Danmark er blandt de bedste nationer i verden.

Den boomende interesse har fået flere fodboldklubber i såvel Danmark som udlandet til at kaste sig ind på markedet. Og som en af de største Fifa-stjerner virkede det næsten selvfølgeligt, at stenrige Paris Saint-Germain for to år siden slog kløerne i den dengang 20-årige dansker til klubbens satsning på e-sport.

Det var et stort blåt stempel, som August Rosenmeier fik, men e-sport er en anden verden på mange områder i forhold til almindelig fodbold.

Eventyret i byernes by var stort, men de optimale betingelser for at udvikle sig selv og sporten er ikke nødvendigvis i de største klubber.

For frederiksbergknægten viste det sig, at de bedste udviklingsmuligheder var tæt på hjemstavnen. For nylig skrev han kontrakt med FC Københavns e-sportshold North.

Det betyder også, at han er med i den nye eSuperliga, som 5. november tager sin begyndelse, hvor alle superligaklubber, med undtagelse af FC Nordsjælland, samt sidste sæsons nedrykkere fra Silkeborg, Helsingør og Lyngby stiller med hold.

Et gedigent løft for Fifa som e-sport i Danmark.

- Det er rigtig stort, og det er et kæmpe skridt, som jeg tror, at alle os, der har været på scenen i noget tid, har gået og hungret lidt efter, siger August Rosenmeier.

Han møder dog stadig ofte fordomme om, at gamere er coladrikkende, chips-ædende knægte. Men det skal der gøres op med. Og han og mange andre er i gang.

For træning er ikke kun foran skærmen. Det handler også om fitnesscentre og sund kost.

- Jeg tror, det er et meget undervurderet aspekt, og det er noget, man kommer til at se blive brugt mere og mere, i takt med at det hele udvikler sig, og folk gerne vil give sig selv de bedste forudsætninger, forudser North-stjernen, der allerede har fået de første antydninger af livet som kendt ansigt.

- Jeg bliver relativt ofte stoppet på gaden - ikke kun herhjemme. Det skete også i Paris. Og jeg har også prøvet det i London og Spanien. Så der er nogle, der ved, hvem jeg er. Men vi er ikke deroppe, hvor det er Cristiano Ronaldo eller Christian Eriksen. Ikke endnu i hvert fald, siger han.

  • De danske topklubber danner Fifa-Superliga eSuperliga
    Divisionsforeningen, Dreamhack og Discovery Networks er gået sammen om at etablere eSuperliga, der transmitteres både på tv og via streaming. August "Agge" Rosenmeier er et af de største trækplastre i turneringen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce
Sport

Mark O. Madsen lancerer kæmpe event: Vil  være størst i Europa

Sport

Sådan! Lollandsk OL-håb vinder EM-guld

Annonce
Annonce
112

Ung mand trampede på hund

112

Kørt på sygehuset efter trafikuheld

Guldborgsund

Blev fundet ved børnehave: Vild bæver er nu tilbage på Sydhavsøerne

Femern

Kæmpe tunnelelement indviet af kongen: Se dronevideo

Politik

Lokal S-formand stemte på andet parti: - Jeg er i politisk identitetskrise

112

Bøderegn: Næsten hver anden kørte for stærkt

Sundhed

Ingen andre gør det: Nu kan din idé ændre sygehusene

Royalt besøg

Se video: Her kommer kongen til Lolland

Vejret

Det seneste år er det vådeste i dansk vejrhistorie

Liveblog

Iført hjelm og vest indviede kongen tunnelelement

Indland

Sommervarmen er på vej: Så varmt bliver det

Rødby

Mest omfattende ændring i 60 år: Slut med lange køer

Lolland

Heidi slår dørene op til ny butik

112

Alvorligt færdselsuheld spærrede landevej

Guldborgsund

En af de helt tunge attraktioner kommer til Gedser

Annonce
Annonce
112

21-årig rasende efter afsløring: "Jeg slår jer ihjel"

Sport

Sådan! Lollandsk OL-håb vinder EM-guld

112

31-årig mand stikker læge på psykiatrisk afdeling med en kniv

Lolland

Kæmper for at få uddannelser til Nakskov

Sport

Mark O. Madsen lancerer kæmpe event: Vil  være størst i Europa

Fejø

Klimaaktivisterne tøver ikke længere: Vigtige retningslinjer

Indland

Borgere får sendt nye beredskabsråd som digital post