Dommere fratager russer Tour de Ski-føring

Først lignede Alexander Legkov lørdagens store triumfator, men efter at løbsdommerne har grebet ind, er schweiziske Dario Cologna pludselig favorit til at tage den samlede sejr i langrendsløbet Tour de Ski.

Russiske Legkov overtog oprindelig den samlede føring efter lørdagens sjette etape, men dommerne vurderede, at han i opløbet havde spurtet mellem to spor og i øvrigt spærret for tyskeren Tobias Angerer. Det kostede en straf på 15 sekunder.

Dermed er den tredobbelte tourvinder Dario Cologna på førstepladsen med 6,5 sekunder ned til Legkov, mens den norske stjerne Petter Northug er 11,5 sekunder efter schweizeren.

Northug, der ellers førte i den samlede stilling, havde en elendig dag og kom i mål som nummer 28 næsten 30 sekunder efter vinderen Alexei Poltoranin fra Kasakhstan. Det var anden dag i træk, at Poltoranin kom først over målstregen.

Med ni kilometers klatring som sidste disciplin søndag eftermiddag ser det meget svært ud for nordmanden, der aldrig har vundet etapeløbet.

Mens der stadig er højspænding i mændenes konkurrence, skal der ske meget dramatiske ting, hvis ikke vinderen af kvindernes Tour de Ski for fjerde år i træk hedder Justyna Kowalczyk, når den sidste etape er afviklet søndag over middag.

Kowalczyk vandt lørdag sin fjerde etapesejr i dette års tour, da hun vandt 10 kilometer samlet start i klassisk stil med hele 33 sekunder ned til norske Kristin Steira.

I det samlede regnskab fører polakken med mere end to minutter foran en anden nordmand, Therese Johaug.