Esbjerg undgår bundholdsfiasko i Næstved

Næstved var tæt på at overraske i opgøret mellem 1. divisions absolutte top og bund, som Esbjerg dog vandt.

Sensationen lurede, men til sidst lykkedes det alligevel for storfavoritterne og superliga-nedrykkerne fra Esbjerg at forhindre et pointtab til 1. divisions bundhold Næstved.

Esbjergenserne var bagud 0-2 i Næstved, men fik scoret tre gange i den sidste halve time og fik med 3-2 alligevel tre point ud af opgøret.

Inden kampen var der ellers ikke meget, der tydede på pointdeling. Næstved havde kun vundet én af sine 13 kampe i efteråret, mens Esbjerg omvendt kun havde tabt en enkelt kamp.

De grønblusede Næstved-spillere lod dog i første omgang hånt om statistikken og bragte sig foran allerede efter otte minutters spil ved Felipe Garcia Goncalves.

Brasilianeren var på pletten igen kort efter pausen, hvor han bragte hjemmeholdet yderligere foran på et straffespark.

Det var i øvrigt den 21-årige angribers to første mål i sæsonen for Næstved, og det bliver også hans sidste, for kontrakten udløber ved årsskiftet.

Esbjerg overtog herefter styringen af kampen og fik da også reduceret ved indskiftede Mikkel Agger små 20 minutter før tid, inden Mikkel Vendelbo udnyttede et straffespark til at udligne til slutresultatet 2-2.

Det lignede en pointdeling, men i det fjerde minuts overtid dukkede Søren Rieks op i Næstved-feltet og prikkede bolden i mål til stor skuffelse for hjemmepublikummet.

Resultatet betyder, at Esbjerg går på juleferie med fem points forspring til Randers FC på andenpladsen og hele 12 point ned til Vejle Boldklub Kolding på tredjepladsen.

Det kan dog ændre sig efter årets sidste kamp i 1. division, som netop er opgøret mellem nummer to og tre.

Kampen er udsat til næste weekend på grund af et par ungdomslandsholdskampe, der forhindrer begge mandskaber i at stille fuldt hold.

NFC henter forstærkning: Han er lillebror til Brøndby-stjerne