Esbjerg vandt som et ægte tophold

Med en magtdemonstration af en 4-0-sejr ude mod FC Nordsjælland gled Esbjerg på elegant vis op på SAS Ligaens førsteplads. Sejren var Esbjergs femte i træk.

Nu kan der ikke længere være tvivl. Med søndagens 4-0-sejr på udebane mod et uskarpt FC Nordsjælland, har Esbjerg for alvor bidt sig fast i toppen af SAS Ligaen. Med to mål i anden halvleg fordoblede angriberen Søren Rieks pausestillingen, og Ove Pedersens stærke kollektiv vandt dermed sin femte kamp i træk og er fortsat ubesejret på udebane i denne sæson.

Esbjerg satte sig straks fra start på kampen, og sådan blev de siddende. Med en klogt spillende og kompromisløs Nicolai Høgh i midterforsvaret var fundamentet på plads, og jydernes offensive spillere kunne koncentrere sig om at slå til, hvor det gjorde rigtig ondt på FC Nordsjælland - i dybdeløbene.

Mikkel Vendelboe sneg sig først bagom nordsjællandernes forsvar og fyrede fladt bolden over i modsatte side til 1-0. Kort før pausen skar han ind i banen og trykkede af, hvorefter Tim Janssen satte riposten sikkert ind.

Søren Rieks stjal, blandt andet ved hjælp af endnu en jysk dybdeløbsscoring, billedet i 2. halvleg og gjorde med to mål klicheen om den farlige 2-0-føring til skamme. I Farum Park var forskellen mellem top- og midterhold simpelthen for stor.

AGF kan komme op på samme pointantal som Esbjerg, hvis århusianerne vinder mandagens hjemmekamp mod FC Midtjylland.