Franske værter åbner EM med nedtur mod Rusland

Håndboldkvinderne fra Frankrig fik en skuffende indledning på EM i kvindehåndbold, da det blev til en nederlag til Rusland i åbningskampen. Foto: Jean-Christophe Verhaegen/Ritzau Scanpix

De franske verdensmestre indledte EM på hjemmebane i damehåndbold med at tabe åbningskampen til Rusland.

De franske håndboldkvinder har forberedt sig minutiøst på succes ved EM-slutrunden på hjemmebane.

Torsdag aften blev EM så skudt i gang, da Frankrig åbnede med opgøret i gruppe B mod Rusland.

De franske verdensmestre kom dog haltende i gang med turneringen, da Rusland vandt opgøret 26-23.

De to mandskaber gik til pause med 11-11, men Frankrig kom bedst ud til den sidste halve time.

To hurtige scoringer gav en 13-11-føring, men russerne tog kampen op og udlignede til 16-16.

Camille Saurina Ayglon øgede til fransk føring, men igen kom russerne tilbage og gik ind til opgørets sidste kvarter foran 18-17.

Scoringerne faldt hurtigt, men det var franskmænd på jagt bagud 18-20, da russerne kom i undertal efter en udvisning på to minutter.

Med ti minutter igen var det stadig tæt, og Ruslands Daria Samokhina øgede til 22-20 på et straffekast, mens træværket reddede for russerne kort efter.

Frankrig var i flere situationer sløsede i offensiven, og en fejl gav en kontrachance til Rusland, og Samohkina sørgede for en føring på 23-20.

Efter en scoringspause på fem minutter reducerede Frankrig til 21-23, men Samohkina var der igen for Rusland og øgede igen på et straffekast.

Det så sort ud tre minutter før tid for EM-værterne, der dog reducerede til 23-25 på et straffekast, men en scoring mere til Rusland af profilen Dario Dmitrieva afgjorde kampen.

Gruppens to øvrige hold spiller fredag, når Montenegro møder Slovenien.

Danmark spiller også første gruppekamp fredag, hvor modstanderen i gruppe A er Sverige.