Ineffektive Barcelona slår FCKs CL-dræbere

FC Barcelona vandt 2-0 over Viktoria Plzen, men havde chancerne til at vinde meget større i Champions League.

Trods masser af misbrugte chancer fik FC Barcelona en 2-0-sejr hjemme over tjekkiske Viktoria Plzen i Champions Leagues gruppe H.

Allerede efter 10 minutter var den gal, da Andrés Iniesta fik bolden i nettet for hjemmeholdet. Målet opstod efter en række korte afleveringer, hvor Lionel Messi til sidst lagde den dødbringende aflevering ind bag Plzen-forsvaret.

Og når først man er bagud mod FC Barcelona, får man det som bekendt svært.

Tjekkerne, der slog FC København ud af Champions League-kvalifikationen, blev presset langt tilbage på banen og havde derfor svært ved at komme frem til muligheder, når de endelig fik fat i bolden.

Imens kørte spanierne bolden rundt i vanlig stil og kom frem til flere store chancer ved både Messi, David Villa og Pedro.

Man skulle dog helt hen til ti minutter før tid, før David Villa endegyldigt slog al spænding ud af kampen med sin scoring til 2-0 efter en mislykket Messi-afslutning.

Argentinske Messi var kampens helt store oplevelse, og gang på gang drev han gæk med gæsternes bagkæde med smarte driblinger og geniale afleveringer.

I gruppens anden kamp vandt AC Milan 2-0 hjemme mod Bate Borisov på mål af Zlatan Ibrahimovic og Kevin-Prince Boateng. Ibrahimovic scorede sit 25. mål i Champions League og klubbens mål nummer 200 i CL-historien.

Aftenens resultater betyder, at både FC Barcelona og AC Milan har syv point, mens Bate Borisov og Viktoria Plzen kun har et enkelt. Dermed ser det ud til, at de to forhåndsfavoritter cruiser sig igennem til knockoutfasen i Champions League.