Lewandowski og dansker sætter Champions League-rekorder

Salzburgs teenager Maurits Kjærgaard (i midten) fik med sit mål onsdag aften mod Bayern München skrevet sig ind i historiebøgerne som den yngste dansker til at score i Champions League. Foto: Andreas Gebert/Reuters

Maurits Kjærgaard blev den yngste dansker nogensinde til at score i Champions League med et mål mod Bayern.

Teenageren Maurits Kjærgaard satte onsdag aften rekord som den yngste dansker til at score i Champions League nogensinde.

Det gjorde den 18-årige Red Bull Salzburg-spiller, da han reducerede til 1-5 ude mod Bayern München. Det skriver Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) på Twitter.

Salzburg endte med at tabe kampen med hele 1-7, og Bayern gik videre til kvartfinalerne med en samlet 8-2-sejr.

Maurits Kjærgaard var med sine 18 år og 255 dage yngre end både Christian Eriksen og Nicklas Bendtner, da de scorede i Champions League som 19-årige.

Eriksen var 19 år og 246 dage, mens Bendtner var 19 år og 280 dage.

Den 33-årige polske landsholdsangriber Robert Lewandowski satte også rekord i kampen med et hattrick efter lidt under 23 minutter.

Det var det hurtigste hattrick i turneringen, hvis man tæller fra kampens start og frem. Det oplyser Uefa.

Lewandowski overgik Milan-angriberen Marco Simone, der i 1996 skulle bruge kampens første 24 minutter til at score tre gange mod norske Rosenborg.

Det var i øvrigt Lewandowskis femte hattrick i Champions League. Kun Lionel Messi og Cristiano Ronaldo har lavet flere med otte af slagsen i den prestigefyldte europæiske turnering.

Lewandowski er den tredjemest scorende i Champions League med 85 mål. Her topper Ronaldo listen med 140 mål foran Messi med 125.